Пребитото от баща си дете – без опасност за живота

По непотвърдена информация майката е проявила интерес към момчето
12 май 2017 12:37,
7
Пребитото от баща си дете – без опасност за живота
Снимка: bTV

10-годишното дете, което бе пребито от баща си във Велико Търново, е в добро състояние и без опасност за живота, съобщи Мая Пешева, директор Дирекция "Социално подпомагане" в града.

Още по темата

Момчето все още е в болница и ще стои там още няколко дни, тъй като клиничната пътека е 10 дни и е хубаво да бъде наблюдавано през това време, защото може да има остатъчни явления от травмата на мозъка.

"Много хора от цялата страна се обадиха при нас и изявиха желание да гледат детето. То се чувства добре и за нас това е най-важно. Вече няма риск за здравето му. Трябва ни още време, за да вземем решение как да постъпим по-нататък. Докато текат следствените действия и докато се изясни ситуацията, не можем да действаме. Има несъответствие в детайлите в получената при нас информация. Със сигурност детето няма да бъде върнато при бащата", подчерта Пешева пред "Фокус".

Вчера е била потвърдена за постоянно мярката за неотклонение "задържане под стража" на бащата. Майката е в чужбина и, по непотвърдена информация, е проявила интерес към детето.

"Предстои да изследваме това, защото тя е биологичен родител, без значение, че родителските права са при бащата. Това зависи от съдебни процедури – ако майката има желание да го вземе и детето също иска да е при майка си, това може да се направи. Никое дете не бива да бъде лишено от майка си, ако тя иска и има възможност да се грижи за него. Това би било най-доброто решение", каза още Мая Пешева.

Припомняме ви, че детето беше прието във Великотърновската болница с опасност за живота след жесток побой, нанесен от баща му, заради забравени ключове.

Бащата имал проблеми с алкохола и често проявявал агресия към сина си, а майката избягала в чужбина, за да се спаси от тормоза на съпруга си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Публично преди 6 години
Сега бащата ще го из....ват в затвора и бой ще яде всеки ден, тъ да се научи.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"коментари" 1,2 ясно показват какво е "нивото " на този сайт
1
16
 
1
 
! Отговори
ТАКАЕ преди 6 години
Прав е колегата Веселин, щом е живо нищо му няма ама ще си извади поука за цял живот!