Къмпингите у нас – дефицитни и трудни за регулация

Нужна е национална стратегия за развитие, смятат експерти
15 май 2017 09:45, Мария Захариева
13
Къмпингите у нас – дефицитни и трудни за регулация
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Местата за къмпингуване в България са дефицит. За да се реши проблемът с незаконното "опъване на палатки", е нужно са се изгради ясна национална стратегия за развитието на туризма в страната.

Това заяви в Владислав Панев от Зелените пред Bulgaria ON AIR по повод обявилия се срещу дивото къмпингуване вицепремиер за демографска и икономическа политика Валери Симеонов.

Филип Цанов от "Природа за хората и регионите" от своя страна изрази несъгласие с тезата, че липсват места за къмпингуване.

Той коментира, че такива всъщност има, но проблемът е, че нямат необходимите характеристики, нужни за изпълнение на тази си функция. Липсва необходимото законодателство и условия за изграждане на къмпинги.

"Малко преди подаването на оставка на на кабинета "Борисов 2" от "Природа за хората и регионите" обявихме документ, който беше подписан с пълен консенсус и регламентира този тип туризъм", коментира още Цанов.

Той заяви, че не може хора, които разпъват палатки своеволно и създават дори цели лагери, където си пожелаят, да не бъдат санкционирани, тъй като това определено пречи на развитието на туризма в България.

 


13
Още по темата: къмпингпалатки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 1 година
До Иван Държа да отбележа, явно съм еден от така наречените "зеленчуци". От 37 години кампигувам по този начин. Врез всичките пъти когато сме го правилили, сме изнасяли по десетина чувала чужд *** на почивка. По разулно е да има закон който да регламентира, примерно 50-100 м около лагера да е изчистено и да няма боклуци. И най-важното, да има кой да го контролира. От друга страна си има закон за нелегалните сметища, но пак няма КОЙ и т.н.
11
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Щеше да е добре поне къмпигуващите зелен-чуци да се грижиха за природата не само по платени протести, ами и като не правят мръсотии по къмпингите.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно защо тогава норвежците къмпингуват само на определени места. И не окъкват пейзажа навсякъде. Лично съм ги виждал
9
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
У нас освен експерти и консултанти има ли други категории трудещи се .
8
0
 
4
 
! Отговори
къмпингар преди 1 година
Е как не се сетиха да въведът ясни правила за тези които презастрояват и похабяват райските кътчета в България ...ами сега пък и къмпингарите им криви че видиш ли оакали плажа и гората и не чистели и сформирвали цели палаткови лагери - едва ли не жилищни комплекси , .......егаси смешни са ми такива въвеждачи на правила и регулации - като им подхвърлят някой лев за да издигнат някой бетонен грандомански саркофаг забравят за правилата нали
7
5
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
То хубаво да си на палатка, ама окензъхте горите и пясъка бе хора. Норвежците не правят така. Регулации трябва да има и да стане скъпо удоволствие да си на палатка.
6
0
 
6
 
! Отговори
mEN преди 1 година
А незаконното строене на хотели. Незаконните бараки на тъмнозелените, които оставят купища боклуци и след това им миете "кварталите" със шампоан?
5
1
 
6
 
! Отговори
venix преди 1 година
На всичко ли искате да сложите ръка, изедници долни?! Май сте жадни за Народната Любов!
4
1
 
5
 
! Отговори
factotum преди 1 година
Поредно ограничаване на правата ни от герберската хунта!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно как в Норвегия е позволено да къмпингуваш където искаш освен в градовете и на частни терени, и това не пречи на развитието на туризма... аааа .. сетих се - сигурно е защото в там живеят норвежци ....
2
0
 
19
 
! Отговори
Петров преди 1 година
През цялата година живеем в апартаменти....Искаме няколко дни на палатка,разбира се в къмпинг с необходимите ток и вода.Развитието на туризма в България не означава хотели и ресторанти,нали?!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ше ви е** регулациите, от всичко искате пари да крадете, вашта ма** алчна, ненаситна.