Пролетно почистване – на ред са реките

Столичният кмет провери как върви почистването на р. Искър
15 май 2017 14:30,
5

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От тази седмица започва почистването на речните корита в страната. Целта е да се избегнат кризисни ситуации заради натрупаните през зимата растителност и отпадъци.

За река Искър например са отделени 1 млн. и 200 хил. лева, за да бъдат почистени 5 км от коритото й около моста на "Чепинско шосе", но много други реки ще останат извън обсега на това почистване.
 
Репортер на Bulgaria ON AIR предаде каква е ситуацията при река Новачица в "Ловен парк" София, откъдето камерата на телевизията показа битовите отпадъци в коритото й. Въпреки замърсяването си, реката и тази година не попада в плановете на Община София за почистване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: рекикорита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
fsb преди 6 години
още чакаме община Изгрев да ни извози клоните и другите ***, които отрязахме и събрахме при пролетното почистване на околоблоковото пространство..... вече 3 седмици гният
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметицата да хваща маркуча и да измие столицата, как могат другите европейски столици да мият всяка седмица улици и булеварди, затова имат и чист въздух, в София ги мият веднъж годишно, затова се разболяват хората от рак.
2
1
 
5
 
! Отговори
Стига с тези ПР преди 6 години
Акции. Столиюна община отгошаря за някое и друго речно легло и има пари от билетчета и данъци. Какво да каже останалата страна - с хилядите критични участъци и с липсата на всякакво финансиране.
1
1
 
5
 
! Отговори
Масова преди 6 години
практика е по села и паланки всички да си изхвърлят *** и строителните отпадъци в коритото на най-близката река.После при снеготопенето и дъждовете реката вдига ниво,има отнесени къщи и се надава рев,КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?КАК МОЖЕ?СЕГА КОЙ ЩЕ НИ ПОЕМЕ ЩЕТИТЕ,ДАЙТЕ ПАРИ и т.н.Все някой друг му е виновен на Андрешко!