Екорешение в Албена – туристи с е-велосипеди

Максималната скорост, която могат да развият, е 25 км/ч.
16 май 2017 20:22,
6
Екорешение в Албена – туристи с е-велосипеди
Снимка: Архив, Reuters

Нов алтернативен транспорт предлага на туристите ваканционно селище Албена, съобщи ръководителят на спортния отдел в курорта Руслан Йорданов.

Комплексът оборудва част от хотели с електрически велосипеди. Мярката е в изпълнение на политиката на курорта към опазване на околната среда, добави Йорданов, цитиран от БТА.

Велосипедите разполагат с 250 ватов електрически двигател и отговарят на всички европейски директиви и стандарти.

Максималната скорост, която могат да развият, е 25 км/ч. Колелата са градски тип. На разположение на гостите ще има и сгъваем велосипед с универсални размери.

Имат три режима на каране - стандартен, подпомагащ и изцяло електрически, с който велосипедът се управлява без помощта на педалите.

Курорти в Германия, Гърция и Белгия и др. предлагат на своите гости такива велосипеди. У нас Албена е сред първите курорти, които ги въвеждат, обясниха още от ваканционното селище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
5
 
! Отговори
Beautiful mess преди 6 години
В Албена всичката им наред, та ел. колела пускат. От топ курорт стана село с персонал пияни пенсионери и ***.
5
3
 
3
 
! Отговори
Дърт Скин преди 6 години
Няма значение какви са колелата , важното е да идват в комплект с манивела , за да може да се разрешават споровете подобаващо , че слънчев бряг ни взе преднина. Иначе по темата , още преди 20 години бяха докарали едни Рено "twingo" със слънчев панел на тавана , ама малък бях тогава и нямам представа каква беше идеята
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе, те това което замърсява при батериите го правят в страни от третия свят или с други думи п'икаещите са в другия край на басейна.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво им е на обиконевенните велосипеди та се налага с батерия ? Изработката на такава батерия е огромен замърсител на околнага среда. Няма да се учудим ако са в нарушение на някоя директива и ни санкционират заради някоя калинка
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Албания има само един ТЕЦ който най-често не работи поради липса на гориво - всичко друго е на ВЕЦ. Та питам лятото кат пресъхнат реките, персонала през ноща ще върти ли *** за да зарежфа батериите?
1
6
 
3
 
! Отговори
ds преди 6 години
Elektriчески велосипеди карат само ***, защото за да караш по байр и по равен път се иска въртене и сила,а те нямат такава