Големите температурни разлики - нормални за май

Климатологът Георги Рачев коментира времето у нас
16 май 2017 09:22, Петя Славова
3

През 2016г. средната температура на повърхността на Земята е достигнала рекордно ниво. За трета поредна година. Това сочи статистиката, която отчита тези процеси от 1880 година до днес.

Атмосферните концентрации на трите най-мощни парникови газа - въглероден диоксид, метан и азотен окис са достигнали още по-високи нива миналата година. И освен всичко това повишаването на морското равнище, причинено от топенето на леда и затоплянето на водата, продължава.

Климатологът Георги Рачев заяви, че е нормално през май месец да има големи разлики в температурите у нас. Градушките също са нещо нормално, обяви той пред Bulgaria ON AIR.

Тодор Тодоров от Сдружение "За земята" цитира изследване на БАН, според което у нас е започнал период на засушаване и живеещите в района на Петрич и Сандански вече отглеждат голяма част от зеленчеуците само в парници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Медите преди 6 години
Не ходете в хотел Медите Сандански!!! Измамници са големи, лъжат че имат минерална вода, а басейните са им студени, пълнят джакузито от маркуч със студена вода и го включват да я загрее..Минералните басейни са топли и не меришат на хлор... Едновременно с тази лъжа майстори тропат и режат около вас, понеже са решили да строят нещо наречено паметник на глупоста... Повече никога няма да стъпим в този измамен хотел!!!
1
3
 
9
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
За това недоразумение Георги Раччев всичко е нормално. Показва едни картинки от интернет на които хем им казва аномали (извън нормата) хем казва - абе то е нормално.