"Напред, науката е слънце"... с малко дъжд и много слънце

През уикенда времето ще се развали, но после - пак в типичния си ритъм
16 май 2017 11:38,
1
"Напред, науката е слънце"... с малко дъжд и много слънце
Снимка: архив Reuters

Слънце сутрин, а следобед облаци, дъжд и гръмотевици прогнозират синоптиците за времето около 24 май.

Такова се очаква да е времето и в следващите два дни. Валежите и гръмотевиците, ако ги има, ще бъдат най-вече в планините и в Западна и Северозападна България.

Температурите ще бъдат между 22 и 27 градуса, не се очакват големи жеги, сочи средносрочната прогноза за времето, цитирана от "Дарик".

В четвъртък, петък и събота времето ще бъде по-стабилно, ще има повече слънце и температурите ще бъдат по-близки до летните.

През уикенда обаче се очаква разваляне на времето, валежи и вятър. В неделя дъждът ще обхване почти цялата страна. Вятърът от северозапад ще се усили.

В началото на празничната седмица времето отново ще възстанови характерния си за май ритъм – слънчев предиобед и облачен и дъждовен следобед.

Понеделник, вторник и сряда, когато отбелязваме Деня на славянската писменост и култура, в сутрешните часове ще има повече слънце и разкъсана облачност, а следобед - основно в планинските и западните райони с валежи.

Към четвъртък времето ще се стабилизира, а в края на следващата седмица отново са възможни превалявания на повечето места в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
bibliotek преди 6 години
idealno za cheti Koran.