Възрастен велосипедист почина, след като бе блъснат от кола

82-годишният мъж не е спрял на знак "Стоп"
16 май 2017 12:00,
9
Възрастен велосипедист почина, след като бе блъснат от кола
Снимка: архив, Булфото

Възрастен велосипедист, блъснат от кола, е починал тази сутрин в болницата в Ямбол. Около 7:25 ч. на кръстовището на ул. "Ямболен" и ул. "Индустриална" в града е станало тежко пътнотранспортно произшествие, съобщиха от МВР. ю

При инцидента лек автомобил, управляван от 52-годишен мъж, е блъснал по посока на движението си пресичащ пред него 82-годишен велосипедист, който от своя страна не е спрял на знак "Стоп".

Пострадалият е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ в Ямбол, където по-късно, вследствие на нараняванията си, е починал.

Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКолите а не велосипедите трябва да се забранят.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ситуацията в големите градове на България изисква наистина да се забранят велосипедите в големите градове на България. Това е факт и колкото по-скоро го направим, толкова по-добре ще е за всички.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето до тук ни докара Румен Радев
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътищата и в градска, и в извънградска среда са много натоварени и не са за велосипедисти. Колите са стари, със съмнителни технически способности, водачите на автомобилите са с ниска обща култура и се създават предпоставки за ПТП. Поради особения си начин на движение, колоездачите се превръщат в живи мишени. Разбира се, голяма част от мерките, предложени от коментар 3 са в голяма полза. Най-добре е да се кара в спокойна, селска среда, поне където е останала такава.
2
15
 
7
 
! Отговори
бай Х преди 6 години
да се забранят велосипедите и карането на колело да се криминализирамани майтапа ама верно трябва да се вкара някакъв контрол и да се урегулират нещата много велосипедисти, кои кво що и си вземе колело - задължителни медицински и психо тестове- задължителен изпит относно правилата за движение- задължителен пътен данък - задължителен регистър - задължителни рег.номера- задължителен технически преглед - застраховка за произшествия- специално звено към пътна полиция за проверка
1
7
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Въздуха трябва да ти забранят.