84-годишната баба Марийка – на улицата. Спасиха котките й, а нея?

Младежи от Пловдив се забавляват, замерват я с камъни
17 май 2017 07:00,
147
84-годишната баба Марийка – на улицата. Спасиха котките й, а нея?
Снимка: Монитор

84-годишна жена от Пловдив живее на улицата, след като съседите й я изгонили от дома й. След многобройни опити да накарат Марийка да почисти дома си комшиите й свикали общо събрание и решили да я изгонят.

"Превърнала е апартамента в бунище. Цялото стълбище мирише на котешки фекалии, а воня прониква и в съседните апартаменти, разказват съседи, цитирани от "Монитор". Комшиите помнят Марийка като чиста и приветлива жена, но след като мъжът й починал преди 20 години, жената се изолирала. Децата й спрели да я посещават и така, останала сама, пловдивчанката започнала да прибира в дома си улични котки. Заради десетките животинки и мръсотията от тях комшиите й решили да я изгонят.

Така 84-годишната жена остава на улицата.

"Живее под терасите на съседен блок. Не смее да се прибере преди полунощ, защото младежите от квартала са си намерили ново забавление да хвърлят камъни по нея, твърди във Facebook Георги Сербезов, който подал сигнал до полицията, че в апартамента на жената има 4 котки. След като напуснала дома си, пловдивчанката се връщала тайно вечер, за да храни животинките.

"Малко по-късно отново незнайно кой "заковава" вратата й с видии, на които отрязва главите и набива една в патрона на бравата. Няма влизане", разказва в социалната мрежа Пенка Попова. Така животните на бездомната Марийка остават заключени в апартамента, заради което природозащитници алармират полицията. Сега, докато природозащитниците търсят дом за 4-те котки, пловдивчанката Марийка спи на улицата.

"В подобни случаи търсим близки и роднини, а ако няма такива, настаняваме нуждаещия се в социална услуга, обясни шефката на дирекция "Социално подпомагане" Донка Аргирова. Така, ако Марийка пожелае, може да бъде настанена в център за временно настаняване за 3 месеца или в старчески дом. Социални служители признават, че голяма част от случаите, бездомните не желаят да се разделят със скитническия живот и избират да спят на улицата, вместо в специализирана институция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
А защо съседа й е отрязъл тръбите за водата???И как без вода ще се потдържа чисто???Въпроса ми е до всички коментирали .
126
3
 
9
 
! Отговори
Саморазправа преди 6 години
Поредната саморазправа защото липсва държавни органи, липсва съдебна система, липсва култура, липсва сустрадателност и всеки се е увълчил. За съжаление сигурен съм че има много такива жени като тази 84г има и много такива деца да замерят живи хора с камъни има и много такива който просто си седят и чоплят семки гледайки шоуто.Държавата загина! Да живеят 240 ни царе в НС.
125
3
 
9
 
! Отговори
Ива преди 6 години
This is wrong on so many levels.. "Събирачеството" на животни е психическо заболяване, а реакцията на отговорните институции е направо покъртителна. Първо жената трябва да получи предписание да кастрира котките и почиства редовно. Ако това не стане й се отнемат и й се забранява да взима нови. Ако и това не помогне се въдворява. Жената на улица, а котките заковани в апартамента - гениално, просто гениално!
124
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А би трябвало общината да закове вратата на това жилище, докато не осигури обеззаразяването му. За да стане това тази баба май трябва да даде съгласието си, съответните санитарно-хигиенни служби да влязат в жилището й, а дотогава е добре да бъде заковано, за да няма епидемии.
123
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съседите й са търпеливи до безкрайност. 20 години тормоз и чак сега я пращат там, където бабата сама иска да бъде - при кофите за ...... (цензурира се тук).
122
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 години да я търпят - това е уникално. Аз не издържах и година, а случаят беше доста по-лек.
121
1
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Аз Този въпрос го задай на децата на тази жена.Съседите нямат задължения към нея.Или имат , ако не си е плащало сметките в блока.
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А между другото държавата дали е виновна на тези дето съседа им с жена им спи? И там ли е държавата главния виновник? Ех, тая държава - разби хиляда семейства.
119
3
 
6
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен Тези които пишат за старчески дом, знаят ли че се плаща по 1 000 лв. на месец. И там не е място за психясали хора, а за нормални богати руститути.
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как не - не е виновен човека, дето очевидно толкова зле се е представил, че дори семейството му не иска да има нищо общо с него - виновна е "ДЪРЖАВАТА". Сигруно и на тези дето не им става чурката виновна им е държавата. И на дебелаците на по 20/30/40 години, дето са 50% хора, 50% лой им е виновна "ДЪРЖАВАТА" че никога не спортуват. За какво друго е виновна държавата, давайте да си изберем?
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нормалната държава хората възпитават деца и имат ценности, семейства и приятели. Ако някой е психично болен - децата му и роднините са първите да се обадят на психо-диспансера. Който не е имал акъла да възпита нито деца, нито общество, и е част от гнила ябълка "държавата" му е виновна. Щото е лесно да обвиниш някфа си "държава", трудно е да кажеш, че си пълен провал и си свършил изоставен като улично куче (даже улучните кучета се грижат някой хора за тях, от време на време и аз ги храня),
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И във всяка една запада държава би била изгонена час по скоро"В нормална държава хората, които имат психични проблеми не са оставени на произвола да се справят сами. Само *** би изисквал от психично болен да спазва спазва норми.
115
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин АЗ - за пореден път. Стига с този ромски манталитет. На тях все някой им е длъжен да им помага - виждате как живеят. Нали всички лижем дупетата на западняците - там никой не им е длъжен, ако трябва да се направи нещо - правят го. Единственото което се дължи е от индивида да спазва системата, правилата и нормите. Тази бабичка очевидно не е спазвала нито правила, нито човешки, нито социални норми. В случая ТЯ е престъпника. И във всяка една запада държава би била изгонена час по скоро
114
2
 
6
 
! Отговори
До 122 Аз преди 6 години
Вместо да философстваш по форумите, вземи прояви човешко отношение към жената и я прибери у вас.
113
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До АнонименЯвно жената има психически проблем. Какво има толкова трудно за разбиране??? А, съседите са *** за мен!!!
112
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До СЪСЕДВие добре сте сигнализирали, но сетихте ли се да ударите едно рамо на жената преди да се стигне дотук??? Човешкото отношение е по ефикасно от наказателното критикуване!!!
111
3
 
6
 
! Отговори
Киро Лудата Коза преди 6 години
Господин АЗ - как бе само в БГ някой да им е длъжен? Все някой длъжен. Тя е длъжна на себе си да не се допусне до това положение до което е. В България е тотална мизерия, беззаконие и подръжката на общите части е сведена до МИНИМУМ. За да изхвърлят някого - той явно ама много, много е наакал положението. Много ми е интересно как се в БГ някой им е длъжен, отиват в Англия и бачкат като роби по 12 часа на ден да си плащат градския и квартирата, обаче в БГ все някой им е длъжен.. Ей, кошмарници
110
3
 
3
 
! Отговори
До 118 Аз преди 6 години
Ти да не си малoумен? Очевидно е, че са се опитали да й помогнат, както децата й, така и съседите, но тя като не иска, нищо не можеш да направиш. Виждал съм такива като нея - няма друго спасение освен принудително настаняване в психиатрия.
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз имах една такава в блока и накрая се преместих. Това ли обаче решението?
108
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Не се ли намери един съсед поне да прояви човещина и състрадание??? Никой не е застрахован в този живот. Защо са я оставили сама и без подкрепа досега????