84-годишната баба Марийка – на улицата. Спасиха котките й, а нея?

Младежи от Пловдив се забавляват, замерват я с камъни
17 май 2017 07:00,
147
84-годишната баба Марийка – на улицата. Спасиха котките й, а нея?
Снимка: Монитор

84-годишна жена от Пловдив живее на улицата, след като съседите й я изгонили от дома й. След многобройни опити да накарат Марийка да почисти дома си комшиите й свикали общо събрание и решили да я изгонят.

"Превърнала е апартамента в бунище. Цялото стълбище мирише на котешки фекалии, а воня прониква и в съседните апартаменти, разказват съседи, цитирани от "Монитор". Комшиите помнят Марийка като чиста и приветлива жена, но след като мъжът й починал преди 20 години, жената се изолирала. Децата й спрели да я посещават и така, останала сама, пловдивчанката започнала да прибира в дома си улични котки. Заради десетките животинки и мръсотията от тях комшиите й решили да я изгонят.

Така 84-годишната жена остава на улицата.

"Живее под терасите на съседен блок. Не смее да се прибере преди полунощ, защото младежите от квартала са си намерили ново забавление да хвърлят камъни по нея, твърди във Facebook Георги Сербезов, който подал сигнал до полицията, че в апартамента на жената има 4 котки. След като напуснала дома си, пловдивчанката се връщала тайно вечер, за да храни животинките.

"Малко по-късно отново незнайно кой "заковава" вратата й с видии, на които отрязва главите и набива една в патрона на бравата. Няма влизане", разказва в социалната мрежа Пенка Попова. Така животните на бездомната Марийка остават заключени в апартамента, заради което природозащитници алармират полицията. Сега, докато природозащитниците търсят дом за 4-те котки, пловдивчанката Марийка спи на улицата.

"В подобни случаи търсим близки и роднини, а ако няма такива, настаняваме нуждаещия се в социална услуга, обясни шефката на дирекция "Социално подпомагане" Донка Аргирова. Така, ако Марийка пожелае, може да бъде настанена в център за временно настаняване за 3 месеца или в старчески дом. Социални служители признават, че голяма част от случаите, бездомните не желаят да се разделят със скитническия живот и избират да спят на улицата, вместо в специализирана институция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
5
 
! Отговори
Киро Лудата Коза преди 6 години
Тоталното ви неразбиране на това как работи света говори за това на какво дередже сте. Говорим за подръжка на апартаменти и общи части - вие говорите за заплати. Като отивате да си купвате кола/телефон/дрехи да не би да ви питат - колко ти е заплатата, и ако вземаш малко пари да ти продават евтино? Цените на стоките/услугите/подръжката са си цени, и далеч не зависят колко плащат на бачкатор.
106
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-лошо от досегашният й живот няма, Съседите й са и направили добро, че са я изгонили от жилището й. Това е истината, а от лицемерните милостиви писания за "горката старица" ми се повръща.
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Киро Лудата КозаТи и истината??!!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Ами щом някои вярват на луда коза значи съвсем скоро или вече са порядъчно изтрешяли!
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Киро Лудата Коза 113А колко са заплатите бре не анонимни Киро Умната Козъ! Ами раят е! Отиди да видиш и станеш родоотстъпник!! Еснафлъка те хапе като кърлеж ама Лаймската болест съвсем ти е продухала козия акъл!
103
2
 
6
 
! Отговори
Киро Лудата Коза преди 6 години
А колко е тази подръжка, ако мога да попитам, анонимко? Бедните не плащат - хайде стига бе, то рай на земята. А въпроса със зъбите как стой? Понеже гледам половината ги нямат, живеят в гета, даже оная симпатяга дето спечели евро-милионите в Испания я гелдаш да се усмихва като такси - тук има - тук няма. Направо ми се драйфа да слушам колко е подредено в чуждениця срещу скромната сума от 900? на месец.
102
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 6 години
Психично болни! Те са за лечение и социално осигуряване!
101
1
 
4
 
! Отговори
Киро Лудата Коза преди 6 години
Давайте на минусите, щото аз ви казвам истината в очите - давай червения палец. Като Ханс/Найджъл ви нахокат и ви кажат "ще си чистиш и нещло ти се е и 800? наем ще плащаш" - тогава навеждате глава и сте "ja, ja, yes sir". Хайде да ви видим как държавата приемник ще се погрижи за вас, като зъбите не може да си позволите да си оправите (не всички, 80% от емигрантите).
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Киро Лудата КозаКиро козия акъл, на запад подръжката се поема от общината като се заплаща месечна вноска за това! Ако индивида е в пенсионна възраст или социално слаб-не плаща! Ако е изтрещчл му се оказва помощ но при никакви обстоятелства не биха го изхвърлили като куче! Това го има само в скапаната България!!!!!!
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 95А ти за какво работиш! Като остарееш и изтрещиш да те изхвърлят от апартамента!? Какво ти гарантира държавата като помощ и стабилност? Шопът винаги за лудото работи! Приятни старини!
98
6
 
4
 
! Отговори
Киро Лудата Коза преди 6 години
Българина в Чужбина - плаща 500/600/800? за наем и отделно по 50-100? за подръжка на общи части. Българина в България - купва апартамент веднъж и после не иска да плаща 5? за осветление, да кара целия вход да му търпи мизерията, миризмата, животните, бормашината и музиката по никое време.Не ви е България виновна на вас, вие сте си такива. Разбирате само от бой (солена глоба) и нищо друго.
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 104Ти от кой диспансер пишеш? Описваш до някъде България! Вземи счупи огледалото да не те подвежда!
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНГЛИЧАНИН 100Нямаш какво да стреляш! Имаше ги такива horders но системата действа доста бързо спрямо тях и доста хуманно! От общината пращат специален екип който почиства апартамента, къщата и двора, а собственика прибират в психиатрията за принудително лечение-но хуманно! А в България как е! Диващина, простащина и първичност!!!
95
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чужбина която сте виждали май се изчерпва с Халкидики. В Чуждеция - ако не чистиш, не плащаш по главоломни суми месечно за подръжка, освежителни ремонти, градинари, чистачи и т.н. - ще те изхвърлят като мръсен антисоциален ***, какъво е всеки непризнаващ задълженията си към КООП-а в който живее. И няма държава, няма социални - ти си ДЛЪЖЕН да плащаш всеки месец и да чистиш и няма 6-5. Отделно има КООПове където 1 рибка нямаш право да гледаш, да не говорим за талази котки/кучета/прасета..
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да й заковат вратата с пирони, що за ***?! Да не дава Господ на вас да сте в нейното положение и да сте изоставени от деца и държава. Ако й се случи нещо на улицата, сигурно съседите й ще са най-щастливи.
93
2
 
4
 
! Отговори
Англичанин 2.0 преди 6 години
Само дето твоя дом не е твой, а на кралицата. Ти си под наем. Може да е 100 годишен, но пак е наем.Отделно ако не плащаш подръжка и не чистиш, косиш и т.н. ще те изхвърлят като мръсно куче. Ако пък решиш да стреляш по службите - си пътник.
92
2
 
8
 
! Отговори
СЪСЕД преди 6 години
Животните, които тази жена гледа в апартамента си, се мъчат. Те, ако не паднат от прозорците, живеят в непрогледна тъмнина и умират от глад и болести.
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СЪСЕД 96Баба ви Марийка има нужда от лечение и помощ! Вие също не сте длъжни да живеете във воня и мръсотия! Но скапаната ни държава, уж в Еро-съюза, не го прави защото я ръководят лумпеноиди! На Запад това го няма или ако се разбере че го има, веднага се оказва помощ без овъртания! Не се търсят роднините и децата а направо се действа!
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРадостта от липсата на българското държавното извращение!
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина децата й не са длъжни да я приберат в своите домове, но нещо елементарно, което можеха да направят за тези 20 години (!) - да се почисти основно апартаментът и да се назначи една медицинска сестра или гледачка, която денонощно да контролира бабата. При високата безработица няма да е чак такова скъпо удоволствие.
88
3
 
6
 
! Отговори
СЪСЕД преди 6 години
Баба Марийка е моя комшийка. В началото се започна с безобидна помощ към животните. Но поведението й се превърна в ад за целия блок. В апартамента й са събрани гниещи отпадъци буквално до тавана, миризмата е непоносима и има цвят, акарите, които са се завъдили са с тонове. Случвало се е животните, които са в дома й, да падат отгоре, защото тя няма достъп до стаите на апартамента си. Преписката е на повече от 25 години, сигнализирали сме институциите, но помощ отникъде няма....