84-годишната баба Марийка – на улицата. Спасиха котките й, а нея?

Младежи от Пловдив се забавляват, замерват я с камъни
17 май 2017 07:00,
147
84-годишната баба Марийка – на улицата. Спасиха котките й, а нея?
Снимка: Монитор

84-годишна жена от Пловдив живее на улицата, след като съседите й я изгонили от дома й. След многобройни опити да накарат Марийка да почисти дома си комшиите й свикали общо събрание и решили да я изгонят.

"Превърнала е апартамента в бунище. Цялото стълбище мирише на котешки фекалии, а воня прониква и в съседните апартаменти, разказват съседи, цитирани от "Монитор". Комшиите помнят Марийка като чиста и приветлива жена, но след като мъжът й починал преди 20 години, жената се изолирала. Децата й спрели да я посещават и така, останала сама, пловдивчанката започнала да прибира в дома си улични котки. Заради десетките животинки и мръсотията от тях комшиите й решили да я изгонят.

Така 84-годишната жена остава на улицата.

"Живее под терасите на съседен блок. Не смее да се прибере преди полунощ, защото младежите от квартала са си намерили ново забавление да хвърлят камъни по нея, твърди във Facebook Георги Сербезов, който подал сигнал до полицията, че в апартамента на жената има 4 котки. След като напуснала дома си, пловдивчанката се връщала тайно вечер, за да храни животинките.

"Малко по-късно отново незнайно кой "заковава" вратата й с видии, на които отрязва главите и набива една в патрона на бравата. Няма влизане", разказва в социалната мрежа Пенка Попова. Така животните на бездомната Марийка остават заключени в апартамента, заради което природозащитници алармират полицията. Сега, докато природозащитниците търсят дом за 4-те котки, пловдивчанката Марийка спи на улицата.

"В подобни случаи търсим близки и роднини, а ако няма такива, настаняваме нуждаещия се в социална услуга, обясни шефката на дирекция "Социално подпомагане" Донка Аргирова. Така, ако Марийка пожелае, може да бъде настанена в център за временно настаняване за 3 месеца или в старчески дом. Социални служители признават, че голяма част от случаите, бездомните не желаят да се разделят със скитническия живот и избират да спят на улицата, вместо в специализирана институция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ,,,ЗАЩО СЪСЕДИТЕ ДА ЧИСТЯТ АПАРТАМЕНТА Й,А НЕ ДЕЦАТА Й.ТЕЗИ,ДЕТО СЕ ПРАВЯТ НА МНООООГО ДОБРИЧКИ И Я СЪЖАЛЯВАТ,ДА Я ПРИБЕРАТ В ДОМА СИ СИ,БАРАБАР С МАЧКИТЕ.
66
1
 
8
 
! Отговори
боби преди 6 години
Преди години семейството на мой приятел стана жертва на едно ку-ку,онзи беше не коткар а гълъбар.Купи апартамента на последния етаж,изгради на покрива гълъбарник,съедини го с апартамента и стана страшно.Миризми,кърлежи,кокошинки и всякаква друга гад и денонощен шум.Но най-непоносима беше вонята.Моят приятел опита всичко,стигна и до съд но загуби делото.Накрая продаде апартамента ефтино,на ци гани.И *** решиха проблема-бой,бой и пак бой,докато кукуто продаде апартамента и се върна на село
65
8
 
8
 
! Отговори
,,, преди 6 години
Ми да се хванат и да изчистят апартамента на жената, не да я гонят. Тя едва ли ще откаже. На 84 години дали може сама да се справи...
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че такива възрастни хора не полагат елементарни грижи за животните си- ваксини, кастриране, поддържане на хигиена и т.н и става страшно. Дори това да се прави пак се усеща, че в дадено жилище е имало животно. Колко съм се карала с наематели, че не отдавам обор. Иначе бабата в никакъв случай не трябва да се оставя на улицата. След като за близките си не е важна, може да се разбере с някой друг да я гледа и после да му препише апартамента.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потърпевшите в този случай са съседите на тази жена. Не разбирам хората, които се опитват да ги изкарат виновни, но така е в България след 1989-та година - виновните се обявяват за невинни, а невинните се обявяват за виновни.
62
4
 
8
 
! Отговори
До 65 Ужас преди 6 години
И как изобщо можа да ти хрумне, че съседите не са потърсили всякаква възможна помощ? Аман от такива като теб дето изобщо не мислят. Нямаш си никаква представа какво е станало, но раздаваш акъл и се опитваш да бъдеш морален съдник.
61
1
 
8
 
! Отговори
ооох преди 6 години
До 61 До ТВти мислиш ли, че тази жена осъзнава, че има психически проблем?!????
60
8
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
тия съседи, защо не са потърсили помощ от институциите, преди да предприемат тази стъпка. Спят на топло в леглата си! Къде е човещината, морала, ценностите на християни? Утре на друг в този блок ще почине съпруг/съпруга, ако и той не може да понесе мъката и него ли ще изгонят? Егати "хората"
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е в законите и правилата. Защо 20 години след като се е появил проблема при тази жена, а тя тогава е била на 64 години, та защо държавата нищо не е направила, за да живеят хората нормално? Едва ли има нормален човек, който да нарече егоизъм желанието на хората да живеят нормално.
58
5
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 6 години
Това, което предлагаш е най-лошото възможно решение - бабата да продължи досегашния си начин на живот, както и да продължи да тормози съседите си. Всичко друго е по-добро, вкл. и изгонването й от това жилище.
57
4
 
13
 
! Отговори
Чикън преди 6 години
Как изглежда обществото ни: Един полудял, другите го мерят с камъни, а третите са дълбоко притеснени за котките му.
56
5
 
11
 
! Отговори
До 62 преди 6 години
Т.е., искаш да кажеш, че бабата не е човек... Добре че не всички хора мислят като теб. Вярвам, че в Пловдив ще се намерят доброволци, които да се погрижат за тази възрастна жена и да предотвратят изпращането й в дом. Вярвам, защото не всички млади хора са бездушни егоисти.
55
6
 
9
 
! Отговори
До ТВ преди 6 години
Срамното е да водиш такъв живот и да превръщаш в ад живота на хората около теб. Като не можеш да живееш човешки, отиваш в специализирано заведение. В случая с изхвърлянето й съседите са й направили добро, но човек, който не е имал такъв съсед не го разбира и мисли първосигнално по начин не отговарящ на действителността.
54
5
 
9
 
! Отговори
ТВ преди 6 години
Въпросът с котешката миризма се решва много лесно, като се купува редовно котешка тоалетна. Бабата сигурно не се сеща за това. Но дано се намерят доброволци в Пловдив, които да поемат грижата за нея, защото е срамно да те изхънврлят от дома ти на тази възраст.
53
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена още преди 20 години е трябвало да влезе в специализирано заведение и може би не трябва да излиза от такова заведение. Не е станало и резултата се вижда - жената води ненормален живот, прави живота на съседите си на ад, т.е. за всички е по-лошо. Много отдавна е трябвало да я изгонят от жилището за неспазването на човешките норми на поведение. Това, че явно не е в ред с главата не я оправдава. Съседите й също са хора и имат право на нормален живот.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една подобна в блока, където живеех преди. Няма котки, но вонята е не по-малка. Използва за тоалетна стълбището и асансьора и т.н. На следващото място, където живях имаше "любителки на котки", които съсипваха животните с прекалената си грижа за тях - да им е топло, да са нахранени, не дай си боже да им се наложи да направят 1-2 крачки, че ще се изморят. Напълниха блока с милиарди бълхи, да, милиарди, миризмата е ужасна, но те едно си знаят - "милите котенца". Иначе и аз съм гледал и котка,
51
3
 
8
 
! Отговори
ТВ преди 6 години
А тя е издържала, когато им е сменяла насраните пелени..
50
3
 
5
 
! Отговори
До 51 (до 49) преди 6 години
А ти какво предлагаш? Може би искаш да си я вземеш у вас? Казвай, а не само да критикуваш!
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същата кукувица живее на моя етаж, но е 40 години по-млада от тая бабка. Събрала е над 10 котки вътре и вонята се носи през фуги във входната и врата. Излиза по тъмно и избягва съседи. Не плаща разходи за входа. Чудя се как добри хора се разболяват от тежки болести и умират, а тая *** не се разболява.
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самият факт, че децата й не са издържали и са спряли да я посещават би трябвало да накара да се замислят даже и хората, които без да мислят, бързат да осъждат съседите й.