Без кучета по плажа в Несебър – туристът на първо място

Цените на шезлонгите там падат, вече са по 8 лева
17 май 2017 10:07,
22
Без кучета по плажа в Несебър – туристът на първо място
Снимка: Reuters, архив

Забрана за разхождането на домашни любимци е въведена на южния плаж в Несебър. От фирмата наемател на ивицата обясниха, че трябва да преустановят достъпа на кучета, тъй като са длъжни да спазват и прилагат ограниченията, съгласно клаузите в подписания договор за стопанисване на плажа.

Ограниченията вече са в сила, тъй като ивицата се почиства и подготвя за началото на сезона, информираха от стопанисващата фирма. По цялото протежение на плажа ще бъдат поставени предупредителни табели, които ще информират стопаните за забраната.

Ограничителните мерки се налагат заради безопасността на плажуващите, както и заради хигиенните изисквания на контролните органи във връзка с чистотата на плажа.

С договора за стопанисване на плажната ивица, наемателят се задължава да недопуска на пясъка кучета и други домашни животни.

"Призоваваме жителите и гостите на Несебър да се съобразяват с ограниченията и да спазват разпоредбите на Наредба номер 1 за опазване на обществения ред, издадена от общинската администрация", заяви пред БТА наемателят Кирил Спасов.

Той допълни, че ще се прилагат стриктно и изискванията на Наредба номер 6 за опазване на околната среда, както и всички нормативни актове, касаещи чистотата на концесионната територия и безопасността на летовниците.

Сезонът на южния плаж ще бъде официално открит на 1 юни. Цените на чадърите и шезлонгите, които до миналото лято бяха по 10 лева, поевтиняват с 25 на сто. От този сезон, двете плажни екстри ще струват по 8 лева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: несебърплажкучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Ехх, голям специалист по Гърция се оказа бе! Всички плажове си обиколил и всички хотели над 100 евра...аман от палаткаджии!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление много наши и чужденци издават на море с песовете си! Повече са българите. Елате на Синеморец да видите, всяка втора група с куче. Хвърлят във водата клечки и кучето ги носи. Един пес цял ден влиза във водата и явно измръзна, като си тръгнаха, то изригна отзад точно до вълните. Кокошката взе да събира, колко събра но гледката беше отврат! Големи глоби, по 500 лева ако е с куче на плажа. Нали ще има турист.полуция?
15
6
 
2
 
! Отговори
турист преди 6 години
Няма проблеми, като човек с куче средна размер порода, нямам никакви ядове в Гърция с него, напротив супер положителни са хората, питат за порода и се радват. В Българя те гледат лошо, кучето било проблем, а не е проблем че се къпят иначе само в неделя...
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Несебър има ли плаж ? Преди 5 г. бях там за последно и се наложи да си слагам чадъра във водата че нямаше никакво място. Като град е интересен, ама за плаж, 3м широка ивица...
13
5
 
6
 
! Отговори
тя преди 6 години
Отвартително е да гледаш кучетата как се изхождат на плажа и как се къпят до хората и децата!
12
2
 
3
 
! Отговори
10 преди 6 години
Отдавна не е така навсякъде. На половината плажове в Гърция си плащаш като поп. Но пак Гърция е 10000 пъти по-добра за почивка, от нашето "море". Докато тук още сме на ниво Балкантурист, маляките са потомствени хотелиери и си държат на качеството. И тук е мястото да кажа, че копторите, в които се бутат 90% от българите са ИЗКЛЮЧЕНИЕ за Гърция. Под 100 евро/вечер няма как да очаквате прилични условия.
11
4
 
3
 
! Отговори
Късно е.... преди 6 години
Късно е. Не познавам нормален човек, който дори да си помисли за "почивка" на Кафяво море. Гърция, Хърватска, Италия, Испания... няма как да сравним Кафяво море с тях. Мизерия, чалгарщина, простотия - това е Черно море. Да си посрещат бедните руски колхозници (богат руснак на Черно море не стъпва), немските бабета и английските алкохолици.Фалитът е близо, няма да се мъчат много :)
10
7
 
7
 
! Отговори
Ах морето преди 6 години
Аз във лаина на хотелите до плажа няма да плувам.Никога няма да стъпя там.Ходя си на Гърция и това си е.
9
1
 
7
 
! Отговори
Хой преди 6 години
Абе пак изтъркан пример с прословутата Гърция ще дам, ама там чадърите и шезлонгите са безплатни, като си вземеш бира или кафе...
8
2
 
5
 
! Отговори
Ой,курорте! преди 6 години
Последните години като ходя на южния плаж в Несебър,най-спокойно е в западната част към нудисткия плаж.Няма чадъри,няма шезлонги,тук-там някое гръмогласно русначе с майка си и баба си.Българите са малцинство на този район.Спокойствието е повсеместно.Който не е ходил,препоръчвам с две ръце.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли още се лъже да ходи на Мутроморието?! Даже само заради мръсотията от канализацията не бих отишъл там, а е не само това.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идвайте към Варна ....Тука са 5 и не е село .
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наистина толкова излиза. много пъти съм летувал там - ужасно скъпо е. чадърите са дори в самата вода. не можеш да седнеш на ивица пясък. а свободната зона е чак на скалите до равда. голям тормоз е този южен плаж на несебър. чадърите им са все празни,а хората нагъчкани на другия край,ама ходят до там цял километър в жегата. за четиричленно семейство плащаш като за пети човек почивката,за да ползваш чадър.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без кучета в Мездра общинската на първо място
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пише, че два чадъра и 4 шезлонга за 10 дни ще ми струват само 480 лева ....
2
0
 
17
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
8 лева !!! 20 дена че лежа на шезлонгата !!! Ама що ке яда !!!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко става туристи ли нема скоро и безплатно ще ги раздават само да дойде некой на лайненото бетономорие хахахаха.