Пак промени в закона. Ще спре ли застрояването по морето?

Правата за собственост може да не се спазят, твърди експерт
17 май 2017 09:45,
4
Пак промени в закона. Ще спре ли застрояването по морето?
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Промените в закона за удължаване срока на застрояване на земеделските земи, които са с променен статут, целят да бъдат запазени инвестициите, които хората са вложили. Далеч не смятам, че влизането в сила на подобен законопроект ще доведе до презастрояване. Освен Закона за устройство на територията в Бългрия има и действащ Закон за устройство на черноморското крайбрежие.

Това заяви Христиан Митев от коалиция "Обединени патриоти", който е зам.-председател на правната комисия в НС, пред Bulgaria ON AIR.

Люба Батенбергска от гражданска инициатива "Да спасим Карадере" опроверга твърденията на Христиан Митев като посочи, че тези закони биват системно нарушавани.

"Това, че най-накрая този закон ще влезе в сила след 6 години отлагане, не означава, че няма да може да се строи върху земеделска земя. Тази поправка във времето ще продължи тенденцията нарушенията да се узаконяват", категорична бе Люба Батенбергска.

Решението на казуса е да бъде премахнато ограничението в ползването на земите и смяната на предназначението им. В момента настъпва анархия, защото законът дава право на собственост за определен период от време, но не е ясно какво ще се случи след това и дали вложените инвестиции няма да се окажат безсмислени, коментира от своя страна икономистът Красен Станчев.

Според него няма как да има безконтролно застрояване по Черноморието, тъй като действащ закон има.

"Голям проблем обаче може да се окаже, че правата за собственост не се спазват", допълни Станчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
питам преди 6 години
А защо няма публикации за Бойко Борисов? Това е празнота в медията ви.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според него няма как да има безконтролно застрояване по Черноморието, тъй като действащ закон има.===Пфффф. Още един лигльо се прави на интересен. Скапан клоун, ако не си разбрал все още, цялото Черноморие е презастроено под зоркото око на закона.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко в България е интереси даже и законите .