Ангелкова сигурна: Сянката на плажа ще е по-евтина!

Искаме гостите, които идват у нас за първи път, да се върнат
27
Ангелкова сигурна: Сянката на плажа ще е по-евтина!
Снимка: архив, БулФото

Голяма част от цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято. В това увери министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас по време на среща за подготовката на летния сезон.

Още по темата

Един от примерите е морски плаж "Къмпинг Нестинарка", където цената за 1 чадър е 0,36 лв. и за шезлонг – 0,36 лв. 

На "Къмпинг Оазис" цените за чадър и шезлонг са по 6,00 лв., като миналата година са били по 10,00 лв.

"Миналата година с приетата от нас методика задължихме новите концесионери да предложат какви ще бъдат цените на шезлонги и чадъри", припомни Ангелкова.

Министърът информира, че в момента се работи и по развитието на онлайн платформата, чрез която могат да се проверят цените на шезлонгите и чадърите.

Тя обясни, че това лято служителите на Министерството на туризма ще проверяват както плажовете, така и местата за хранене и настаняване, за да се осигури нормално протичане на сезона. "С това целим гостите, които посещават за първи път България, да се върнат отново", каза още министърът.

Тя увери, че и през това лято ще има мобилни екипи, които ще проверяват плажовете, отдадени на концесия и под наем и ще реагират максимално бързо на подадените сигнали.

"Всички данни, които имаме до момента, показват, че предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, като ръстът ще бъде между 7% и 10%", посочи Ангелкова

Горещият телефон ще продължи да функционира, ще бъдат подновени и табелите, които бяха поставени миналата година с актуална информация за стопаните на плажовете.

Изискано е от концесионерите и наемателите да има денонощно осветление на плажните ивици.

Към момента 103 са неохраняемите плажове, но министъът изрази надежда, че броят им ще намалее след края на май, когато изтичат сроковете за избор на стопани.

Над 700 полицаи ще бъдат командировани по курортите, като голяма част от тях ще са насочени към "Слънчев бряг", където миналата година имаше престрелка в едно от заведенията, загина човек, а други трима бяха ранени.

В "Слънчев бряг" ще има дневни патрули по плажовете. Те ще действат като туристическа полиция.

Близо 83% повече са заявените чартъри от Франция с туристи, които се очакват по нашето море в сравнение с миналото лято, предаде БТА.

Ръстът на ранните записвания от Германия е между 10 и 29 процента. Очаква се увеличение на туристите от Белгия, Полша и Чехия, повече ще са и гостите от Русия с между 15 и 20%.

В срещата в Бургас участваха вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметове на общини в областта, представители на МВР, НАП, РЗИ, съобщиха от Министерството на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Matroz преди 6 години
Oah, kakva prelest da imame bg nationalen praznik na 1 julli...v nationalni trikoliorni nosii bikini, bermudi, chadarcheta, shezlongi, matracheta, lodchici, kitove, surfove, jetki, parashutki, galeri, kavali, vodni koleleta, vodni ski, vodni sheini, ribarki, vodorasli, meduzi, midi, kalkani, kalamari, oktopodi....mmmm krasiv nationalen fest...topcheta, raketi, feurwerki...shumiasta iskra, pomoriiska grozdova, shumenska mamaliga, haskovsko s uran, varnenski imambaialdi...yambolski carevichki.:-)
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на ангелакова може и да и е безпарично евтино,ама за един нормален българин да даде 24 лв. за чадър и шезлонг на южния парк на новия несебър.....ще му е тъжно и гладно следващите 2 месеца след " почивката".
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка година подобряват, подобряват а положението същото и по-зле! Не може Слънчев бряг да е купен и управляван не от държавни служители а от хората на Митьо дзъркела, не може!! Идват мършави англичани за да се напият и надрусат, да се изпикаят демонстративно по алеите и да повръщат.Това ли е туриста който носи пари за бюджета? Докато полицията, администрацията, прокуратурата и съда са на хранилка от продажбата на наркотиците, туризъм няма да има.Ще има обещания и измами.Ето защо българинът бяга
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато в страната ни бащина вилнее таз страшна простащина, която всеки българин е усетил, на нашето Кафяво море няма да стъпя!!! В Гърция все още има тихи и чисти места където може да се насладиш на морето и природата. Да, по-скъпо е но е в пъти пои сто и уредено, особено храната.А за плажовете с охраните от анаболни и татуирани батки, платеното паркиране, миганските сергии, мръсните царевици по 3 лева парчето и мръсотията вече съм забравил.Който един път е дошъл се е проклел, с малки изключения
13
2
 
9
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Който неможе да си позволи истинска ПОЧИВКА, идва в България!!!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Еми като искате ,що не погледнете какво правят Гърците ! Само правите и дрънкате глупости ! Ама то толкоз ви акъла !
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей аграри махайте се в Гьрция ходете на адриатическо море колкото по далече толкова по добре без вас и спокойно ще ми бьде това лято по малко народ повече кислород гласи моят девиз като ви видя по морето с доматите и сирената и ми се поврьща от вас
10
1
 
10
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 6 години
В зората на демокрацията един радиоводещ се подигра със статистика от току що отминалия социализъм. Там се казваше, че България е била посетена от туристи от около 190 държави, а регистрираните в ООН по това време държави са били около 160. Та така....
9
0
 
0
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
DA MI CUnkash dratia kyr.pechi se tam.i da te naebe delfin,
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция, Адриатика - да.Черноморието - не.Не искам намусени дебеллаци и персонал от ... шведки, дошли от близките села!Руски *** да почиват на Съни бийч, те са *** и могат да лежат в мръсотията.Аз не искам.Нагледах се на почиващи руснаци, пиещи безплатна водка за закуска по нашето Черноморие...
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия скъпи сенки по Черноморието бе, селяци ;)Изобщо не е скъп чадъра или шезлонга, а всичко останало. И кофти храна, гадно обслужване ...Почивайте извън България, а тук да идват смотаните русснаци, дето за нищо не стават !
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На море ама на АДРИАТИЧЕСКО! Десета година ходя на море там и съм много доволен. Няма мутри наркомани пияници няма бетон всичко е както природата го е създала. Чист въздух и кристална вода. Цените са народни по джоба на всеки обикновен човек. Лошото е че нашите мутри не го рекламират и много народ незнаят за какво става въпрос. Тези които знаеме какво е там не го заменяме за никое друго море. Ако някои търсят РАЯ там е мястото.
5
0
 
5
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Наденце,а да са вземиме! ;-) :-*
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** нали е пазарна икономика?!Ква е тая ангелкова да говори за цени!!А сетих се,това е герберската калинка,която никой не я бръсне по морето!Ам тя получава заплата от данъкоплатците,а не от бизнъсмъните!! :-) :-)
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно е, че аз няма да ходя на море в България! Бойкот на бг работодателите, които успяха да върнат минималната работна на 420!
2
0
 
19
 
! Отговори
М.А. преди 6 години
Трябва да ги направят безплатни при покупка на питие и т.н. както е в Гърция...
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да ги направят достъпни и всички хора да са под чадърите, а концесионерите да печелят, те надули цените и всички са на пясъка отзад, а чадърите празни.