Полицията в детска ясла: Момченце носило "бръмбар"

Родителите му смятат, че детето им е удряно
18 май 2017 15:30,
54
Полицията в детска ясла: Момченце носило "бръмбар"
Снимка: Flickr.com

Зашито в джоба на момченце записващо устройство предизвика скандал в детска ясла "Иглика" във Варна, в който бе намесена и полицията.

Още по темата

На 17 май в 11 часа детегледачка открила предмета у малкия Виктор. Директорката алармирала общината, а оттам и полицията.

Служители на Трето РПУ отишли в яслата, прибрали устройството и снели показания от персонала. Родителите на Виктор обаче узнали за инцидента чак в 16 часа, когато баба му отишла да го вземе. Наложило се и те да дават показания, тъй като по указание на прокурор по случая била образувана полицейска проверка.

"Обясниха ми, че устройството можело да е заплаха за децата, затова викнали униформени, вместо първо да потърсят мен. Все едно съм терорист и съм поставила бомба! Това се прави за назидание, за да не смеят други родители да слагат записвачки", възмутена бе майката на Виктор – Мария Бадинова.

Тя споделя, че ден по-рано зашила устройството в панталона на сина си. Вечерта прослушала записа и чула, че го удрят, защото е станал от масата по време на обяда. Решила да повтори акцията, за да провери дали лошото отношение към детето й е прецедент или практика.

"Надявам се записът да даде основание на полицията да разследва истинските виновници", каза Бадинова пред "Труд".

Тя подаде и жалба в общината, че синът й е удрян и служителите в яслата са превишили правомощията си.

"Ще направим проверка по случая. Но уведомяването на полицията не е нарушение. Изискват го процедурите за сигурност, щом бъде намерен предмет, за който не е ясно какво точно представлява", коментира Анастасия Георгиева, шеф на общинската дирекция "Здравеопазване", която отговаря за яслите.

Скандалът в "Иглика" е втори за последния месец. В началото на май детегледачка и медсестра бяха наказани дисциплинарно за нарушение на Етичния кодекс за работа с деца. Двете бяха уличени, че крещят на хлапетата, след като майки поставиха записващи устройства в играчките на децата си, за да проверят защо са изнервени и се стряскат насън.

Полицейската проверка по случая с Виктор ще приключи до месец, уточниха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето за това трябва да се слагат бръмбари,за да изобличим всички които заслужават.
9
3
 
39
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Всички зяят против камерите с довода "какви камери и бръмбари, когато вкъщи не ги учат/възпитават" .. А какво правим родителите, които държим на добро възпитание, а усилията отиват по дяволите, в среда с такива светли примери.. И не, не става да си гледаме децата вкъщи, защото някой трябва да плаща данъци
8
23
 
23
 
! Отговори
НАЙ-ДОЛНО БЕЗОБРАЗИЕ преди 6 години
Ние си даваме най-милите същества в детските заведения. тези ,които не са способни на злоба, завист, недоволство, омраза...тези, които ни гледат с невинни очички и вярват, че ние сме техните закрилници. нашите слънчица! И ако някои лоши хора, представящи се за учителки или гледачки в ясли и градини, ни посегнат на най-милото, заслужават да бъдат избити с камъни! Това не би било жестокост към тях, би било отмъщение на кармата им, която ги е завела там, където не им е мястото.
7
11
 
43
 
! Отговори
блъско преди 6 години
колкото и да не искаме да си го признаем ,без дисциплина не става.Сега всяко дете се гледа все едно отглеждаме рядък вид животно и не даваме да падне и косъм от главата му.Още в библията го пише" който жали пръчките не долюбва чедото свое ,но който го жали овреме го наказва.
6
4
 
46
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Нямам против да напляскат децата ми по дупето, да им дръпнат ухото или да ги накажат в ъгъла. Против съм когато лелка-*** говори на децата на "***" и им пуска анимации, за да може да си говори по телефона спокойно в работно време, а моите стават свидетели на това. Против съм и когато "какичката" помощник-възпитател учи деца в ЯСЛЕНА група как да се ГРИМИРАТ !
5
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mery и подобните социoпати...Става въпрос за детска ясла, дечица от 10 месеца до 3 години!! За какъв респект, бой и възпитание по "макаренковски" пишете?? Изобщо осъзнавате ли за какви малки човеченца става въпрос или си тролите по инерция???
4
7
 
25
 
! Отговори
mery преди 6 години
До АнонименНе обиждай! Имам 2 пораснали деца на 29 и 27 години! Сама съм ги отгледала, поещавали са ясли и детски градини, наказвала съм ги и съм повишавала тон когато е било нужно, и смятам че съм ги възпитала добре!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Морозов срещу Макаренко. ММ бонбонки за деца без зъби....
2
10
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В думите на Mery има някаква истина... Децата растат без да имат респект от нищо. Аз като ученик дори не можех да си помисля да правя неща в час, каквито сегашните "дечица" правят - телефони, псувни, викове и т.н.
1
43
 
50
 
! Отговори
mery преди 6 години
Тези родители се побъркаха, прекаляват със записващите устройства още от забавачката! Как искаме след като тръгнат на училище да имат уважение и респект към учителите, като от малки никой не трябва да им повишава тон и да ги наказва!