Голям златен медал за "Вила Ямбол" от Световното за вино

Нейното Каберне Совиньон Резерва 2014 надделя над много по-скъпи конкуренти от цял свят
19 май 2017 18:56,
5
Голям златен медал за "Вила Ямбол" от Световното за вино

“Световното за вино” или Concours Mondial de Bruxelles приключи с общо 58 отличия за български вина. Само едно от тях обаче бе отличено с престижния Голям златен медал. Това е Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014 на изба „Вила Ямбол”.

Тази година форумът се проведе във Валядолид, Испания. Международно жури оценява пробите по 100-точкова система. Голям златен медал се присъжда само на най-добрите вина, оценени с над 92 точки. Изненадата идва и от факта, че награденото българско вино на „Вила Ямбол” надделява с отличното си качество и балансиран вкус над конкуренти в по-висок ценови клас.

Резервата Каберне Совиньон 2014 г. спечели журито с наситен рубинен цвят, с букет от горски плодове на нос и лека канела и ванилия, но най-вече с хармоничния си и балансиран вкус.Това е вино, което се комбинира отлично с паста, пица, пернат и едър дивеч, свинско, агнешко, говеждо, колбаси и твърди сирена, коментират експертите. „Вила Ямбол” спечели още три медала на конкурса. Със златни медали бяха отличени Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2015, както и Villa Yambol Мерло Резерва 2014, а със сребро наградиха Kabile Розе 2016.

Голям златен медал за "Вила Ямбол" от Световното за вино

Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Догодина ще се проведе в Пекин. Огромният винен форум всяка година събира хиляди вина от цял свят, които се оценяват от стотици винени експерти в журито. През 2017 в Concours Mondial de Bruxelles се включиха 9080 вина от 50 държави. Страната ни бележи стабилен ръст в спечелените винени отличия. През 2010 г. те са били едва 8.

"Вила Ямбол” работи както с познати и обичани сортове по света, така и с типично български. Компанията залага на Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. Гордост за „Вила Ямбол” е и фактът, че първата мускатова ракия в България е дестилирана именно там. Избата се наложи като водещ винен износител с поръчки от  САЩ, Германия, Швеция, Дания, Чехия и дори от Кения, Китай, Южна Корея, ОАЕ, Сингапур, Палестина, Малайзия и др.

Голям златен медал за "Вила Ямбол" от Световното за вино

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
kali преди 6 години
vsichki vina na Vila Qmbol sa strahotni
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо просто не поздравите Вила Ямбол за успеха . Защо когато международно жури оцени толкова високо качеството на една българска изба , ще се намери някой да го оплюе и то българин . Кааакво ви става бе хораааа?!
4
4
 
1
 
! Отговори
Познавач преди 6 години
Пълна ОТВРАТ МОДЕРНО БЪЛГАРСКО ВИНО!!!! ОТМИВКИ ОТ ЪОВНА!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГюнтерАми ако пиеш от онова в пластмасовите бутилки 1,50 за 2 литра какво очакваш??Бълвоч естествено
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еи arsch loch не се изказвай неподготвен за Българските вина ,моля!
1
9
 
6
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Само този който не е пил вино,може да хареса бълвоча който произвеждат в България.