Ходжа Несрин врачувала на баба, "изпепелила" бижута

Възрастната жена дала всичкото си злато, а и 200 лв. от пенсията
Обновена: 20 дек 2018 15:50 | 19 май 2017 08:40, Екип на Dnes.bg
Ходжа Несрин врачувала на баба, "изпепелила" бижута
Снимка: flickr

80-годишна жителка на казанлъшкото село Черганово стана жертва на мургава врачка, която сложила ръка на 200 лв от пенсията на старицата, златните й накити и няколко пендари.

Старицата се ожалили в РПУ — Казанлък на 17 май, че в ранния предиобед пуснала в дома си непозната млада дама, която откликнала на желанието й да врачува срещу уроки и болести.

По думите на бабичката гостенката имала славата на прочута "развалячка на магии", тя й била препоръчана от нейни близки като "ходжа Несрин", разказва "Монитор".

Гостенката пожелала домакинята да събере всички ценности на едно място, след което ги завила в голяма кърпа и започнала да бае.

Преди да си тръгне тя предупредила, че баенето ще има ефект само ако кърпата остане вързана поне денонощие. В противен случай всичко в нея щяло да се превърне в пепел.

Бабата обаче на устояла на любопитството и два часа по-късно решила да провери въздействието на магическия ритуал и установила, че в месалчето има само шепа прах. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: врачкакражба
Още от
Спонсорирано съдържание