2 бона декар земя в Добруджа! Не купуват, не продават, не строят

Застрояването на земеделска земя е тема табу за земеделците
28

Застрояването на земеделска земя в Добруджа е тема табу за земеделците. Черноземът носи високи доходи, затова е най-сигурната и изгодна инвестиция, разказва Bulgaria ON AIR.

Декар земя достигна близо 2 хил. лева, а сделките са все по-малко. Стопаните се насочват към отглеждането на зърнени и етерично-маслени култури.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
бай Този преди 3 години
Истината я казва # фортекс , всичко останало е "мижи Маро да ти баем ..."
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 иди при адвокат, има договор, можеш да ги съдиш. И при мен правиха тези номера, заплаших ги със съд и бързо палтиха всичко.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е там 2ма души объркаха всичко. 1 с доста декари, посредата на огромната му нива някой с 2 декара. Дал му 4000лв на декар, само да се улесно човека и от там като гръмна всичко ... Аз имам 20 декара, ама при нас цената на декар е 350лв, искам да взема на съседа той ми вика 4000лв. Разликата е, че това в Добруджа е чернозем, в особена ситуация, а той за тоя пясък ми иска 4000лв за 2 декара. Доста земеделци сме така, не можем да се разрастнем, от хорска лакомия. Те земята не знаят къде е ...
20
3
 
19
 
! Отговори
фортекс преди 3 години
Там земята е в рацете на 5-6 субекта с по 100 хиляди декара.95 % от евро -субсидиите в България се вземат от 2% от "фермерите".
19
1
 
3
 
! Отговори
Тони преди 3 години
е какво , мол ли да направят ?!
18
3
 
11
 
! Отговори
варненец преди 3 години
До Разбирач

*** , в Добрич са 99% българи , много красиви хора , има много със сини очи , кво разбираш ти там от 500 км. нейде в софето ....
17
30
 
2
 
! Отговори
Разбирач преди 3 години
Бил съм много пъти в Добрич по работа. Една хубава жена не съм видял!
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
миналото лято се разходиш из цяла северна добруджа, по цялото така наречено 'румънско черноморие', дето си е баш българско. огромни, ама огромни хектари плодородна земя, водоснабдени и пусти, нищо. щъкат едни *** власи, докарани от македония и се чешат. накрая намерих една стара бабка и викам - защо не се работи тук? и тя каза: откакто изгониха българите, няма кой да работи и земята пустее. тези нашите куцовласи само камъни са виждали в македония.
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
китайците са казали, че един народ трябва да умее 2 неща: да воюва и да се занимава със земеделие. останалото само идвало.
14
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърцето на Добруджа е гр. Добрич
На около 30 км от плажовете на Балчик , Албена и Кранево и на около 40 км от Каварна
От Варна е около 50 км , но пътя е равен и се стига за около 30 мин.
Хубав град за отглеждане на деца
Добруджанци , не са толкова забити за колкото ги смятате
Земеделската земя в Добруджа е хубава и плодородна , там хората продават само при необходимост
В събота и неделя са по плажовете на северното черноморие
Скромни и работливи хора
Малко им завиждам
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази псевдотелевизия е отратителна да я продадат за 2 бона и да мирясат то и телевизия не е отгоре може да се построи един пясъчник да го препикават кучетата.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купете си земя и си застроявайте проблем ? Кой ви дава право да гледате по чуждите дворове ? Hие мешаме ли се във тази телевизия нека сии продадат тебелевизията и да станат чобани и ние можем да казваме.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен

Липсва разбира се ....равна земя, чист въздух, море и тишина. А какви купони се правят в редките случаи като се съберем приятели - щото половината са извън България, другите във Варна и София..
10
1
 
38
 
! Отговори
гранд добруджанец преди 3 години
сейте в добруджа само зърнени храни, винаги има пазар, да не се сееят етерично маслени култури, те виреят и на лоши земи.Рентата е 90-100 лева за година на декар, ако имаш
100 декара, ще се изхранваш от рента.
9
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма начин да не я застроят - щом като господарите са решили да заселват @мунджи!
Просто въпрос на време. Ето бруксел едвам изчака баце да направи правителство по техни указания и почват да мрънкат че не пеиемаме джихадисти!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай онзи
Не ти липсва онзи простор, който го има само тук? Земята като кръпки- тук рапица, там жито, отатък - слънчоглед. И дишаш, дишаш... Home, sweet home!
7
3
 
77
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
До batbulgar
От региона съм, 15-та година живея в София , купих и си изплатих апартамент, взимам 1500 чисто, с бонуси мога до 500 лева отгоре на месец да взема...Но...

Най-късно до година се махам и си давам апартамента под наем . Имаме доста семейни декари плодородна земя и мисля с това да се занимавам. Липсват ми дворовете, вилите, морето, природата и да си береш буквално плодовете и зеленчуците които отглеждаш за себе си . Хем и по-близо да бъда до родителите ми, които остаряват.
6
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е в земята поради много проста причина. Господ вече я е създал и повече не се произвежда. За разлика от разни бетонни недомислици. А гладните по света се увеличават. Освен това земята е конвертеруема - не е като някаква къща, която не можеш да преместиш. Но няма да давам съвети. Който разбрал, разбрал.
5
5
 
60
 
! Отговори
batbulgar преди 3 години
Добруджанци, за пореден път се оказах най-умните. Като гледам и какви хора излизат от там, явно качествения материал си остава Източна България.
4
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това да строиш в България се оказа най-голямото престъпление.