Облекчават правилата за звездите на хотели, ресторанти...

Николина Ангелкова предлага да отпадне прекатегоризацията
22 май 2017 11:45,
17
Облекчават правилата за звездите на хотели, ресторанти...
Снимка: архив Булфото

Министърът на туризма Николина Ангелкова предлага да се премахне прекатегоризацията на хотели и ресторанти.

"Считам, че хотелиерите и ресторантьорите, които работят и спазват закона, трябва да бъдат облекчени, а не на всеки 5 години да подготвят огромен обем документи", каза Ангелкова пред БНТ.

Така щяла да се намали административната тежест, а това било един от основните ангажименти на кабинета.

Ангелкова обясни, че се обмисля и възможността категоризацията на местата за настаняване да бъде комплексна, а не да се категоризират отделните обекти вътре – лоби бар, ресторант и т.н. По този начин няма да има хотели с четири звезди, а ресторантите да са с две, обясни тя.

Още по темата

По този начин ще бъдат спестени време и средства за бранша.

"Допълнителното облекчение, което предвиждаме, е голяма част от документите, които се изискват, да бъдат набавяни по служебен път от екипа на министерство на туризма", каза още министърът.

Ангелкова съобщи, че всички дейности по програмата за националната реклама през 2018 г. са стартирани.

С тях се акцентира на рекламата по целеви пазари, съвместната работа с водещи туроператори, представянето на България на международни туристически изложения и тематични форуми.

"Русия е основен целеви пазар за страната ни", потвърди министърът и допълни, че е предложила на руския посланик Анатолий Макаров заедно да посетят националните курорти и детски лагери, за да се увери лично в тяхната готовност.

Министерство на туризма ще засили и дигиталната реклама и маркетинг, предстои да бъде актуализиран сайтът bulgariatravel.org, като ще бъде обявена обществена поръчка.

Сред задачите на министерството е и регулирането на статута на националните курорти. Ангелкова е категорична, че  трябва да има еднакви правила, които да се спазват. Промени в тази посока ще бъдат написани в закона за туризма и внесени в парламента до края на годината.

По информация от МВР и през този летен сезон ще има съвместни патрули с Румъния и Чехия. Всички институции работят целенасочено за сигурността и спокойствието на туристите, потвърди Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
TEst преди 6 години
Nemski telelevizii praviat s vseki nemski turist test video na kachestvoto i cenata...i live tv rezil bg produkt...na vseko parche doner za 1 euro pravim kontrol, ta na bg hotelska staia za 100 euro li nema da pravim kontrol? Pfui...
16
0
 
0
 
! Отговори
Furan преди 6 години
Dobre de, stom nemat topla i studena voda, oblekchavaite gi...:)
15
1
 
3
 
! Отговори
Mazut na plaja преди 6 години
Te i benzina ne iskat da proveriavat vseki pat...:-)
14
0
 
4
 
! Отговори
Митьо преди 6 години
Вместо да ги затягат, те ги облекчават... Ходете си на воля в хотелите на ветко 4 звезди, които всъщност са 2 + 2 бонус. гарантирано от герп
13
1
 
4
 
! Отговори
Burbonki преди 6 години
Kat im sa olustat mazilkite, tapetite, baseinite, plochkute ot banite, kat im rajdiasat trabite, cheshmite....gnusni zvezdi
12
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Е, сега вече и последната колиба ще бъде с пет звезди.Да му мислят тия, които ходят на българско море...
11
0
 
1
 
! Отговори
сеянин преди 6 години
Кво мъ интерсува ?.
10
0
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Говоря за конкретен хотел....добре направен, и разкроен...след 3 години се започна развалата...бани , и тоалетни!Звездите се раздават за СТАНДАРТ който трябва да се подържа! У нас не е така! Помните ли "Крилце или кълка" с Луи дю Финес?Ако дойдат проверяващи от Мишелин ще отнемат ВСИЧКИТЕ звезди на 99,9 % от хотелите! Мухъл, гъбички....мизерия!А тази уфса - иска и малкото контрол - да премахне!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се пее в една песен - звезди, има безброй звезди....Аз профилактично си ги броя така: минус 2= ЕU категория
8
0
 
9
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Има хотели 4 звезди,например Глобус в Слънчев бряг,но е мизерия.Да не говорим за персонала събран от кол и въже.Спасители пенсионери,пълен абсурд.Но нали е на Минев та си е платил човека.Те и др.му 2 хотела Поморие и Феникс са пълна скръб
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че има оценка от прецакалите се, че да знаем къде е по-малкото прецакване.Спомних си за репортажа от хотела в Семкова - протекъл, мухлясъл, без разрешително за басейн, но звездите си ги има - какво да го затрудняват с прекатегоризация.Смешници, с тази политика и българския тарикатлък скоро никой няма да идва тук.
6
1
 
6
 
! Отговори
Men преди 6 години
До гербисто-патриотАбсолютно съм съгласен, няма нужда да съобщават и че водата по морето е кристална, то е видно, аз разни любители на гърция само пишат лъжи от завист.
5
8
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Права е министърката, няма нужда от тези допълнителни административни разходи. След акто един хотел е покрил нрмата за 4 или 5 звезди, няма нужда на всеки 5г. да минава проверка, ясно е че при нас всичко е наред, хората може да са спокойни като отидат в хотел 4* че нивото ще е такова. Да може да се намали бюрокрацията, браво.
4
2
 
4
 
! Отговори
Meduz преди 6 години
Zvezdi, kef...hrup, hrup..:-)
3
2
 
4
 
! Отговори
Rajdiv piron преди 6 години
Zvezdi na dushkabinite, wc i garderobnite kabini na plajovete...:-):-):-)Zvezdi na kanalizacionnite trabi v moreto...:-):-):-)2,9 miliona chovek minavat prez plajnite wc, dushkabini i garderobi...:-):-):-)
2
0
 
14
 
! Отговори
маке преди 6 години
амче сложете по 10 звезди и станете кат армията само генерали без кашици а ние ке си одим на гръцко
1
0
 
21
 
! Отговори
zeus преди 6 години
То без това тези звезди нищо не значат, зависи кой колко е бутнал под масата ;)