В Кричим се жалват от... петел – пее по цял ден, властта – в шок

Децибелите ли да му мерим, чудят се от РЗИ
22 май 2017 08:52,
73
В Кричим се жалват от... петел – пее по цял ден, властта – в шок
Снимка: архив, Reuters

Нервак от Кричим се ожали в Регионалната здравна инспекция в Пловдив срещу петел на свой комшия. Пернатото не спирало да кукурига и това ужасно много дразнело съседите.

Кукуригането почвало от ранни зори и петелът не млъквал почти през целия ден, а от околните къщи хората не можели нито да подремнат на отворени прозорци, нито да се наспиват рано сутринта, разказва "Монитор". Затова един от съседите на неуморния петел решил да се ожали от птицата в РЗИ.

"В топлия сезон птиците стават по-активни и тормозът се засилва. Освен петел, комшията има и много кокошки, които също кудкудякат силно", пишело в жалбата.

Подателят й не спира до там да се оплаква, а е категоричен, че институциите трябва да се намесят и да озаптят кукуригащия петел.

"Децибелите на петела ли да мерим?", се чудят инспекторите от РЗИ – Пловдив, откъдето са препратили странната жалба до местната администрация в Кричим и до ветеринарните власти. Те трябва да преценят дали съседът на нервака има повече птици от разрешения им брой.

В местната администрация в Кричим също са шокирани от безумното жалване.

"Разбира се, че петелът ще кукурига, а кокошките ще кудкудякат. За първи път имаме подобен казус", се чудят и маят и там. Според шефа на съветниците в Кричим Ани Хаджиева няма законово основание за налагане на санкция на собственика на пернатите.

Причината е, че в общинската наредба за чистота и реда в общината няма ограничение колко животни да бъдат отглеждани за лични нужди, като има само изискване профилактиката и лечението им да се извършват от лицензирани ветеринарни лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: кокошкипетелКричимрзи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Само *** нещастни, които си нямат петел на съсед, който да го буди от 3ч. през нощта до до и в 7:30 да спре да кукурига не знае какво е и как действа на целодневния тонус това. скоро ще го свитна!!!!!
68
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tova e selo da udat v grada na selo se gledat jivotni zatova e selo aman ot meki kitki. Nqma i da qdem 4e na nqkoi moje da mu pre4i *** tapabarite
67
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tova ne e edinstveniq glupak koito se jali ot petela 4e kukurigal i az imam sa6tiq problem. No ne me interesuva 4e na nqkoi mu pre4i 4e petela mi kukuriga naprotiv ostavih o6te 2 petela. Tiq hora sa nenormalni neka si zapy6at u6ite. Da sprem i kolite da minavat po ulicite to i te draznqt. Boje boje kakvi glupaci ima na tozi svqt.
66
1
 
18
 
! Отговори
Озадачен преди 6 години
"Разбира се, че петелът ще кукурига, а кокошките ще кудкудякат. За първи път имаме подобен казус" коментира шефа на съветниците в Кричим Ани Хаджиева, която от сутрин до обед си пасе кравите край пасищата в Кричим, след това ги издоява, прави помия за прасетата си, почиства изпражненията на кокошките от курника и отива на работа в общинската администрация.
65
2
 
19
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 6 години
След като въпросът законово не решен, жалбоподателят предприема следните действия- шумови замервания, експертизи и подава иск в съда срещу съседа и местната община. Един гражданин на Пловдив осъди общината заради мръсният въздух преди време, така че възможността да се осъди съседа-дразнител и нехаещата община е огромен. Стига само човека да реши да си търси правата в съда, а ако от нашият не е доволен- има Брюксел,Страсбург, Хага. Живеем в цивилизовани времена, не в селски.
64
1
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Колко странно, некомпетентните, подминати от еволюцията, местна "власт" са били "шокирани" от въпросната жалба, в която посоченото оплакване е в нарушение на тяхната наредба Чл. 5. Забранява се нарушаването на спокойствието на гражданите. Чл. 51. (1) Забранява се отглеждането на животни и птици, в селскостопански постройки разположени на разстояние по-малко от 3 метра от жилищните сгради, при липса на нотариално заверени декларации за съгласие от всички съседи. Парадоксална селска "власт"! :D
63
2
 
20
 
! Отговори
Потресена преди 6 години
Значи, за да се оплачеш, че искаш да живееш в 21 век, в европейска България без селскостопански животни в съседни жилища, с монотонни звуци и миризми в територия, претендираща за "град", със 8 000 жители, повечето от които *** и турци си "нервак"?! Потресена съм от чудовищната селяния, която върлува в България. После се чудим защо толкова много хора я напускат със всеки изминал ден и оставят своите сънародници да живеят с петли, кокошки и крави.
62
21
 
3
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Бре!Петел-терорист!Петлите са симпатични същества. Сигурно има начин да настанят този в такава част на двора, че да не стряска съседите.Въпросът е как точно е разположен кокошарникът? Да не е залепен за оградата,на 1.2 м. от която да се намира съседска едноетажна къща с прозорци, обърнати към жилището на пернатите? Само правя предположение.
61
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после и петел да пропее,стига с тези меки китки
60
7
 
26
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
"Разбира се, че петелът ще кукурига, а кокошките ще кудкудякат". Ами, вземи си ги у вас бе, селянко проста, та да ти пеят и кудкудякат на воля. От общинската администрация са били "шокирани", че някой нормален човек е дръзнал да се оплаче от селянията, в която селото ври и кипи. Разбира се, че ще са шокирани, те като са свикнали да спят със кокошки, прасета, кучета и да си миришат миризмата на животински ***- това е съвсем нормално за тях.
59
4
 
23
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Има 1 старо изпитано и много известно решение - Голяма тенджера!
58
0
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
До Анонимен Има ограничения рогат *** :) За пернатите не знам как стои точно въпроса.
57
0
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До Хм 56Имало законни основания - ами кажете едно такова, за какво точно може да го принудят ? Имам подобен правен казус и няма никой, който да може да вземе мерки. Животните са законни, земята си му е негова, децибелите са само когато кукурига и освен ако не командироваш някой от РЗИ да мери цял ден - никой не може да ги хване. За нарушаване на обществения ред - не става, той през деня кукурига. Освен ако не отидеш да му се молиш - или слагаш нова дограма или купуваш тапи за уши.
56
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кумшията изпуска газове от дебелото чрево много мощно и ароматно! Звукът е като от двуметров вузовел,я мирисът е нещо средно между *** престоели великденски яйца,умрела риба и вкиснат джиброк!Ко да го праиме,не му увира главата!?
55
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му вържат човката на петелът!
54
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да ви изглежда смешно, но затова в т.нар. бели страни има строг регламент в кои имоти може да се отглеждат стопански животни и в кои не. Това че имаш двор на къщата си при тях нищо не означава - длъжен си да спазваш правилата, да го косиш, даже някъде не ти дават право да правиш ограда. В БГ всичко е позволено, ако не са кокошки, това може да е теле, овце ит.н. Излиза, че ако съседът ви реши да си прави обор из двора си вие не може да направите нищо - трябва да търпите на шум и миризми
53
16
 
31
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Няма лошо да излае куче и кукурига петел.Особено петелът е като часовник-първи,втори,трети петли.Проблемът идва,когато кучето лае непрестанно, а петелът кукурига прекалено често.Има обаче решение-на кучето се прерязват гласните струни,а на петела-шията(хи-хи).Има законни основания собствениците да бъдат принудени да го направят.
52
0
 
14
 
! Отговори
Колушанец преди 6 години
А ,и в Кюстендил е така ...На нашата улица един отглежда кучета за продан и от Общината казват : Да лаят,бе работата на кучетата е да лаят...
51
10
 
16
 
! Отговори
една овца преди 6 години
Беее,в ква хубава държава живеем , най-големия проблем е петела в кричим ! а,пък мен ме доят и стрижат денонощно и аз си блеем ,ама това си е мой проблем.
50
17
 
35
 
! Отговори
Хейтър преди 6 години
Няма нищо по-гадно от кучешки лай и кукуригане на петел, който твърди обратното не е добре !!!