В Кричим се жалват от... петел – пее по цял ден, властта – в шок

Децибелите ли да му мерим, чудят се от РЗИ
22 май 2017 08:52,
73
В Кричим се жалват от... петел – пее по цял ден, властта – в шок
Снимка: архив, Reuters

Нервак от Кричим се ожали в Регионалната здравна инспекция в Пловдив срещу петел на свой комшия. Пернатото не спирало да кукурига и това ужасно много дразнело съседите.

Кукуригането почвало от ранни зори и петелът не млъквал почти през целия ден, а от околните къщи хората не можели нито да подремнат на отворени прозорци, нито да се наспиват рано сутринта, разказва "Монитор". Затова един от съседите на неуморния петел решил да се ожали от птицата в РЗИ.

"В топлия сезон птиците стават по-активни и тормозът се засилва. Освен петел, комшията има и много кокошки, които също кудкудякат силно", пишело в жалбата.

Подателят й не спира до там да се оплаква, а е категоричен, че институциите трябва да се намесят и да озаптят кукуригащия петел.

"Децибелите на петела ли да мерим?", се чудят инспекторите от РЗИ – Пловдив, откъдето са препратили странната жалба до местната администрация в Кричим и до ветеринарните власти. Те трябва да преценят дали съседът на нервака има повече птици от разрешения им брой.

В местната администрация в Кричим също са шокирани от безумното жалване.

"Разбира се, че петелът ще кукурига, а кокошките ще кудкудякат. За първи път имаме подобен казус", се чудят и маят и там. Според шефа на съветниците в Кричим Ани Хаджиева няма законово основание за налагане на санкция на собственика на пернатите.

Причината е, че в общинската наредба за чистота и реда в общината няма ограничение колко животни да бъдат отглеждани за лични нужди, като има само изискване профилактиката и лечението им да се извършват от лицензирани ветеринарни лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: кокошкипетелКричимРЗИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО МУ ПРИЧИ ДА ЗЕМЕ МЪНАРАТА И ПЪНАРО И ХОП ГО НЯМА.
28
18
 
34
 
! Отговори
Елена преди 6 години
По-добре е петел,отколкото чалга....
27
20
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз смених съседите от блока със съседи с петли и пуйки и вече не ме боли глава и нямам аритмия.Давам хляб, който да сега изхвърлях на съседа с кококшките а той от време навреме ми дава яйца.Купувам лютеница от магазина и дамам буркани на същият съсед, а той от време на време ми дава крастави и домати, ама истинки, не пластмасови. Ако си реже дървата с разачка, слизам да му помогна, като свършим работа пием биричка и всеки си ляга да си дремне.Те така си живеем ние със съседа.
26
4
 
37
 
! Отговори
оня същия преди 6 години
И как го разбрахте че е нервак? Сигурно сте ходили да спите у тях? Само като видиш галсуването на по-сериозните коментари по темата може да ти стане ясно колко му пука на бай *** за съседите. Ама като опре ножа до кокала, шумничките почват да се жалват как еди кой си ги бил заплашил или набил.
25
21
 
9
 
! Отговори
Решение преди 6 години
Понеже няма инстанция, която да му помогне остава единствено да сложи край на живота си.Други избор няма!В такива случаи като този при който общината​ има косвена вина,последната може да му уреди безплатно погребение.
24
30
 
3
 
! Отговори
asd преди 6 години
Хората изтрещяха, за какви глупости се оплакват... Петелът ще се спъне скоро на брадвата.
23
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе снхронизирайте се петлите с гугъл.Настройте ги да ви "Звънят", когато ви е удобно. Купете си смарт петел от кентъкиСмартчикън.Отглеждайте таматочита, не раждайте деца, те знаете ли как реват?
22
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На приказки е много лесно , но я се опитайте да ударите една следобедна дрямка почивните дни в малък град (като този дето живея) , от 8 до 8 постоянно някой реже дърва , вънка жега всичко живо се изпокрило , но не и дежурния селт.ак , купил 10 кубика дърва и най шумния циркуляр ....
21
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нервния съсед препоръчвам шесткамерна ПВЦ дограма, с шумозащитни щори. И магаре да му реве, няма да го чува!
20
7
 
43
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Такъв петел дето са не спира да кукурига само ножът го оправя бе,ний имахме един дето хем кукуригаше кога си иска,хем а си минал през двора и ти скача на гърбат да та клъве, та аз се му са смеях де ама като скокна веднаж и на мене и го турих на дръвника за радост на младото петле дето заради него никаква изява нямаше - та да дадохме път на младите де
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента морето изхвърля стекове цигари и минувачите ги събират, без обаче някой да реагира на плажа корал
18
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЖегите и безсънието са страшно нещо... ............Тишината в спалнята ражда чудовища.D
17
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова ще ядем полски яйца, защото вече и кокошките ни пречат!
16
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто му резнете главата и няма да пее. Или ще му нарушим правата? Може да е гей, или либерал?
15
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами като не става по нормалния начин, става по другия :) А никой не е длъжен да търпи врява от съседите си под каквато и да било форма
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жегите и безсънието са страшно нещо...
13
6
 
43
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
И във този случай неправилно се иронизира ситуацията! Ако историята на някои им се струва забавна, то да отидат за някой ден при този човек и след това да се смеят...Дали шумът идва от музика, коли, петли или лаещи кучета, той си е шум и дразнещ фактор и може да го подценява само този, който не го чува, но за хората които денонощно го слушат си е проблем и то не малък, особено ако са отскоро на село и не са свикнали.За да има мир - петела става на яхния и се взима друг по малко гласовит :)
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в кричим баби нямат ли,да им дадат рецепта за " супа от петел". много е вкусно ! само трябва да подмамиш петльо в двора си. и аз не бих го изтърпяла,но бих го хапнала !
11
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
в тенджерата под налягане
10
18
 
18
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Освен всичко друго, тука се забелязва ярък и отвратителен пример на дискриминация на полов признак! Петелът кукуригал, а кокошките кудкудякали - какво е това разграничение? Птиците трябва веднага да бъдат принудени да спазват принципите на равенство между половете!