Саниране добре! Ама блокът ни протече

МРРБ започна проверки на сградите, санирани по програмата
Обновена: 24 май 2017 07:41 | 23 май 2017 21:42, Красимир Ангелов
69

МРРБ започна проверки на сградите, които са санирани по националната програма. Първи в списъка беше жилищен блок в Мездра, който протече по време на саниране и днес отново се наводни.

Строителите свалили старата хидроизолация и точно тогава започнали валежите, които продължават с кратки прекъсвания пореден ден. Водата е стигнала вече на първия етаж на блока.

"Ние сега какво ще правим? 5-6 хиляди лева за ремонт и сега какво?! Наводниха ни отвсякъде", споделя пред камерата на телевизия Bulgaria On Air Румен Попов, собственик на апартамент.

Хората са ужасени и притеснени от водата, която продължава да пълзи по стените.

"Бих ги призовала за търпение. Очевидно е, че има чисто обективни причини, за да се случат нещата, да е протекъл тавана", обяви зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова.

Една от причините например е фактът, че блокът е стар. Преустроен е на такава сграда след като години наред е бил общежитие, а собствеността е смесена - общинска и частна.

"Проблемът е не само с покрива. От утре ще се яви друг проблем и той е свързан с комините", заяви от своя страна кметът на Мездра Генади Събков. И добавя: "Трябва да се съборят, защото са изградени по безобразен начин и технологично, и конструктивно".

Строителната фирма обещава да обезщети пострадалите семейства, а от общината уверяват, че ремонтът ще бъде завършен за не повече от 50 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Очевидно е, че има чисто обективни причини, за да се случат нещата, да е протекъл тавана" обяви зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова."Строителите свалили старата хидроизолация и точно тогава започнали валежите"Шерлок, ти ли си? Такъв гении, такъв полет на мисълта, такова изразяване... кажете ми, как няма да просперираме с такива зам. министри? Ех...
27
1
 
17
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Всичко влиза в сила след подписването на договора.Отговорност не носят марсианците.Хорицата от къде да знаят,че ще им докарат свръх грамотни работливи мургавели.Това е все едно някой да ти прави ремонт на банята и при къртенето да спука тръба.И да не знае как да спре водата,и да се наводни всичко.Ти ли си виновен или майстора.Ще му удържиш щетите и това е.
26
0
 
27
 
! Отговори
Некадърници преди 6 години
Това си е достойно за филм,като "Топло",само че трябва да се казва "Влажно".Да проверят *** дали са минали курс по безопасност и дали изобщо може да работят това.Съмнява ме...Да проверят и фирмата как е назначила тези "майстори".Сигурно като слагат полистирена,ще сложът минимално термо лепило,за да пестят от материал.Ясни са ми такива фирми с такива работници.Водата да стигне до първия етаж и нищо да не е направено...Направо е брутално.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До ha ha haТова е хубава тема за размисъл. Интересно какъв е гаранционния период на "санираните" сгради. Такова инфо не ми е попадало.=============Ми в статията го пише бе - след първия дъжд вече няма гаранция и се молиш на природата....
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да го санират не е текъл. По време на санирането е протекъл. След това е протекъл за втори път.Сега кой е виновен - гадните ***, дето са построили блок, който не е текъл, природата, че е изсипала един дъжд, или супервеликите и за нищо невиновни строители, които са усвоявали едни пари по една програма за саниране?А след това изказване - зам-министърката си е за съд и ако обича да покрие щетите от джоба си.
23
2
 
18
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Проблемът не е само в санирането. Блоковете са на около 50 и повече години и вертикалните щрангове за питейна вода са прогнили текат и канализационните тръби са в същото състояние ,и компроментират заварките на панелите т.е. здравината на блока,но там не се прави нищо,защото иска повече работа,а тези пари сега се крадат. За да се оправи България ще и са нужни отново хан крумовите закони.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи хората да извадят по 5-6 хил за ремонт, но да са търпеливи?! Както ги успива министърката... Тая е куку!
21
0
 
22
 
! Отговори
Циганска работа преди 6 години
Достатъчно е само *** да го бяха намазали обилно с битумна паста и покрият с нещо.Двама човека с две мечета ще го намажът за два часа.И хората щяха да са спокойни.И наистина когато сложът изолацията няма съхнене влагата.Яко мухъл и ужасна миризма.Ще ги познават по миризмата на дрехите от кой блок са жителите.Жалко че съществуват такива некадърни фирми.И вместо вече да е ликвидирана,ще получава още работа за пране на пари.Парите в джоба,а бедните хорица да са спокойни,че им вали в спалнята.
20
2
 
15
 
! Отговори
сфинету и сфинетка преди 6 години
тува сига не и важну някаква мазилка, някаква санировка, на харизан кон зъбите не се гладат. безплатно ви построих не ревете че деда ми го убиоха комонистите. важну че сега са на изпрали да сме председатели на ЕгС. вие ако знаете каква чест, каква кльопачка, какъв лукс, какви потупвания по рамото, какви дърпане на ушаги, какви глезотии че падат, това какъв опит е ако знаете, там ни е приротета сега. не ми ревете за некакви винетки, тол системи, пътиша, смъртност, бедност и други пролетариатски п
19
1
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Как може да подпишеш договор без да включиш комините,при положение че са остаряли.Стана проблема и сега видиш ли-сградата е стара и комините са проблем.Не ги виждам на снимката но съм сигурен,че ако се замажът със силна на цимент паста и се покрият с мушама няма да мръднат с години.Колкото до застраховката,тя трябва да идва от фирмата изпълнител и е в срок с който фирмата работи.Какво търпение когато спиш във влага и ти капе в леглото.Не ми се мисли как ще е санирана,гледайки работата до момента
18
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
sega kato mu slojat stiropora kakto sa mokri stenite dalgi godini nqma da se ottarvat ot muxal
17
0
 
24
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Вие какво очаквахте ?Живеете в България,държавата на МАФИЯТА !
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, хора, не разбрахте ли, лъже Тиквара откакто се е родил. Последните години лъже но и краде колкото лъже. Някой измисли "безплатното" саниране и открадна половината, само един милиард. Но наивници дал Господ. За трети път избраха Крадеца на столетието. И да не плачат сега. Искахте го защото щели да дойдат *** и СССР щял да се върне! Кой иска да се върне СССР, никой, защото при сегашната система се краде чудесно. Да ви тече сега, вие си избрахте Спасителя, а той къде е?А Свинетка къде е?
15
5
 
12
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
ТОВА АКО БЕШЕ В МОСКВА ЩЯХТЕ ДА ПЛЮВАТЕ А СЕГА СИ ПЛАЧЕТЕ САМИ НА ГРОБА А НЕ НА ЧУЖД ГРОБ
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора разбрах, че санирането е начин да се открадне един милиард. И чного се подведоха и разписаха да се санират сградите им. И сега плачат. Толкова долно е да лъжеш по този начин обикновените българи, да обещаваш и да не изпълниш поне на минимум качеството. Наели фирма, тя наела подизпълнители, мигани. Какво искате от миганин, отношение, трудолюбие, професионализъм? Една жена каза, работели до 15.00, после пиели и се биели. Цялата работа на ГЕРБ е такава, да се откраднат парите. Навсякъде.
13
1
 
35
 
! Отговори
Цигандка работа преди 6 години
Работил съм това в Испания.Преди да се разкрие,за да се сложи хидроизолационната мушама или как там се казва в България, се проверява времето за седмица напред.И не се разкрива целия покрив ако знаеш,че скоро ще вали.Нормално е да разкриеш определен участък и да го обработиш.Гледам някакви найлончета сложили.Толкова ли нямат пари за няколко рула дебел найлон по целия покрив,пак ще предпази нещо.А фирмата е отговорна и трябва да поеме пълен ремонт на апартаментите.
12
2
 
30
 
! Отговори
До ha ha ha преди 6 години
Това е хубава тема за размисъл. Интересно какъв е гаранционния период на "санираните" сгради. Такова инфо не ми е попадало.
11
0
 
25
 
! Отговори
Момо преди 6 години
"Строителите свалили старата хидроизолация и точно тогава започнали валежите, които продължават с кратки прекъсвания пореден ден."В такъв случай се слага временно решение до изграждането на новата хидроизолация. Обаче някой пак е правил икономии...
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...нали за това е санирането.Крадците само лепят един некачествен стиропор и му викат саниране
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милион на блок - 50% чисто в джоба на "нашите" хора, следва първи подизпълнител - за него 25% от остатъка, после и следващия 10% и така по веригата докато се стигне до реалния изпълнител, за който са останали жълти стотинки. Следват най-евтините материали и най-некадърната и ниско заплатена работна ръка. Та да не очакваме чудеса. Краденето ще продължи докато търпим. 30 години ни крадат, а можехме да имаме нормални доходи и сами да си позволим подобни ремонти.