Саниране добре! Ама блокът ни протече

МРРБ започна проверки на сградите, санирани по програмата
Обновена: 24 май 2017 07:41 | 23 май 2017 21:42, Красимир Ангелов
69

МРРБ започна проверки на сградите, които са санирани по националната програма. Първи в списъка беше жилищен блок в Мездра, който протече по време на саниране и днес отново се наводни.

Строителите свалили старата хидроизолация и точно тогава започнали валежите, които продължават с кратки прекъсвания пореден ден. Водата е стигнала вече на първия етаж на блока.

"Ние сега какво ще правим? 5-6 хиляди лева за ремонт и сега какво?! Наводниха ни отвсякъде", споделя пред камерата на телевизия Bulgaria On Air Румен Попов, собственик на апартамент.

Хората са ужасени и притеснени от водата, която продължава да пълзи по стените.

"Бих ги призовала за търпение. Очевидно е, че има чисто обективни причини, за да се случат нещата, да е протекъл тавана", обяви зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова.

Една от причините например е фактът, че блокът е стар. Преустроен е на такава сграда след като години наред е бил общежитие, а собствеността е смесена - общинска и частна.

"Проблемът е не само с покрива. От утре ще се яви друг проблем и той е свързан с комините", заяви от своя страна кметът на Мездра Генади Събков. И добавя: "Трябва да се съборят, защото са изградени по безобразен начин и технологично, и конструктивно".

Строителната фирма обещава да обезщети пострадалите семейства, а от общината уверяват, че ремонтът ще бъде завършен за не повече от 50 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
38
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
Сега започват патилата на живущите там.Следва ремонт на комините, след това - асансьорите, след това да речем канализацията и т.н. - и всичко това вече ще бъде направено задължително и платено от собствениците. Който няма пари да плаща, ще остане без жилище или ще трябва да плащат съседите му.Е, честито на "печелившите"!Целта на "безплатното" саниране стана видима и болезнена.
7
2
 
36
 
! Отговори
Но пасаран!!! преди 6 години
Скоро на един приятел от престараване,"санировачите" му събориха терасата! При това апартаментът му беше саниран,ама човекът с добро сърце,решил да не прецаква съседите и подписал....Сега и в нашия блок събират подписи,ама да ме хванат за оная работа и да ме поразкарат малко около обекта! Ако искат и самите идеолози на санирането могат да го сторят,мамка им крадлива!
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това безплатно саниране трябва да се забрани със закон. Досега не съм срещнал никой който да е доволен от безплатното саниране.
5
1
 
38
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Made in ГЕРБ ЕООД КОМЕРС с крадливи,грабливи,корумпирани,некомпетентни мутренски КАЛИНКИИИИИИИИИИИ
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саниране добре! Ама блокът протече па парите ги нема, бацче ги прибра трябвали му за изборите.
3
1
 
43
 
! Отговори
СИГУРНО преди 6 години
Ама най-важното е направено -парите са усвоени !!
2
2
 
46
 
! Отговори
se преди 6 години
Какво да очакваме от безплатен обяд.Естествено постен.Мръвките са ги обрали готвачите от ГЕРБ и фирмите.Е яж народе постни супи като ти е толкова акъла...
1
2
 
39
 
! Отговори
Etien преди 6 години
Срам!