Службите у нас на крак след атентата в Манчестър

Двойно повече полиция ще пази масовите мероприятия
24 май 2017 08:14, Александър Попов
25
Службите у нас на крак след атентата в Манчестър
Снимка: Булфото, архив

Специално обучени кучета, които надушват взривове, и антитерористи ще пазят концертите и масовите мероприятия, които се организират в страната ни. Тези мерки са били набелязани веднага след кървавия атентат в английския град Манчестър, при който загинаха 22 души, а над 60 бяха ранени.

Предприети крути мерки, въпреки най-ниското, трето ниво на заплаха у нас според Закона за противодействие на тероризма, съобщава "Монитор". Според официалното изявление в страната ни няма заплаха от атака на терористи. Въпреки това процедурата налагала взимането на извънредни мерки.

Така службите са вдигнати на крак, а нивото на готовност им е "зелена" и "жълта" степен. Първата означава, че те трябва да са постоянно готови за реакция, а втората, която е по-сериозна, е за "наблюдение на конкретни параметри на средата за сигурност и готовност за прилагане на допълнителни мерки".

Една от допълнителните мерки е именно засиленото полицейско присъствие по летища, метростанции и места, където ще се провеждат концерти и масови мероприятия и ще се струпат доста хора.

Там ще има поне двойно повече полиция от предвиденото. Линейките и колите на "Пожарна безопасност" също ще са в увеличен състав.

Първото подобно събитие са празненствата по случай 24 май, както и финалът за Купата на България между футболните отбори на Лудогорец и Ботев Пловдив, който ще се проведе днес от 18:30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Междувременно се откроиха три големи европейски концерта до края на годината, в които не е изключено да се прицелят терористите и ще бъдат посетени от доста родни меломани. Два от тях са на Роби Уилямс и ще се състоят именно на Острова, а третият - на The Rolling Stones, ще разтърси Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
хъ преди 6 години
Оня ден четох, че една много важна служба вече се състои само от 12 човека, нямат пари за патрони, а служителите сами си купуват специализираното облекло.
17
1
 
2
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Чи то има ли такива?????
16
1
 
3
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Службите у нас на крак...:)))) Ей, че ме покинете от смех, калпазазни таквия.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15На крак, о парии презрени,на крак, о роби на труда!..е па много елементарна и първосигнална я виждаш, тая борба на робите?не мислиш ли, че щом робството на робите е в "купуването без пари", то борбата ше е в "не-купуването без пари" ? и то точно защото това "не-купуване без пари" отдавна стартира, затова някак си "случайно" се появи и "ислямстака" заплаха, която да провокира "нова вяра в системата", след като отказа от "купуване без пари" показа, че тази вяра вече изчезва!
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тодор Стефанов2 months agoНа крак, о парии презрени,на крак, о роби на труда!Потиснати и унизени,ставайте срещу врага!Нек' без милост, без пощадада сринем старий, гнилий строй!Светът на нази днес се нада,напред в решителния бой!Бой последен е този,дружно вси да вървим,с Интернационаласвета да обновим! Тодор Стефанов2 months agoНа крак, о парии презрени,на крак, о роби на труда!Потиснати и унизени,ставайте срещу врага!Нек' без милост, без пощадада сринем старий, гнилий строй!Светът на нази днес се нада,напред в реш
13
2
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Няма снимки на жертви, няма имена. Имало ли е наистина атентат?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Спрете да ги пускате - толкова е лесно....е че как тогава ше има атентати? как тогава ше има повод за "крути и непопулярни мерки"? как тогава ше има поводо за "затягане на гайките" на робите, които вече надигат глас срещу грабителската и несправедлива система?как да дойде "новият ред", който си е старият ред, но с нови средства?как, ако я няма "ислямската държава" и ислямската "заплаха"?как ше "удържи положението" системата, ако няма "външна заплаха" ?агент 33х 1776
11
1
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
От тук нататък така ще бъде. В полицията ще влиза куцо и полуграмотно. Нормален човек там работа няма. Това е една съсипана институция
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да ги пускате - толкова е лесно. Всички около джамията - в камиона, и на самолета за Афганистан, ако ще и мароканци да са. Ще кажете, че преводачът е объркал
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9У нас е обратното- доносниците са от средите на МВР и работят за бандите!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги след атентат вдигат всичко на крак така 2,3 седмици и после няма никой. Те терористите са ***, много ясно че ще изчакат 4,6 месеца 1 година всичко да утихне и пак ще думнат накъде. Полицията трябва всеки един ден в годината да е нащрек, а не само когато има атентат.
7
0
 
9
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Докарани до унизително социално състояние: армия, служби, учители.Четох, че искат да дадат и летището в София на турска фирма.Следствието от това е ясно за всеки интелигентен човек.
6
0
 
11
 
! Отговори
това е преди 6 години
Борба с тероризма и престъпността се прави с силна агентура и доносници,да доносници който са вътре в бандите и различните групи които МВР нямат!
5
0
 
16
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Както след всеки атентат. Всяко чудо за три дни обаче. След месец пак никой няма да пази нищо. Знаем го номера до болка..
4
3
 
12
 
! Отговори
днес център на София преди 6 години
Да на крак са,като ги гледам ми се плаче къде ни отиват парите,разгащени,разгърдени,без шапки,в едната ръка кафе в другата цигара на пост!!!да това са страшилищата на престъпността и терористите,родните "полицай"господ да ни пази защото тези не стават....
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са пълни лаици, като ще правите акция тъй ли се вдига шум и врява за PR. Aгентите трябва да са цивилни и още има да учите, гола вода сте.
2
0
 
15
 
! Отговори
маке преди 6 години
абре вчера немаше опасност днес кво стана да не са затворили дюнерджийниците
1
2
 
20
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Какви служби,та те не могат да опазят въпросите за матурите и преписвачите вия искате с терористите да се справят,системата е обезкръвена от постоянните имитации на реформи и корупцията.