Броят на болните от морбили скача – почти 120 души

Най-много са заразените в Пловдив, съобщиха от РЗИ
8
Броят на болните от морбили скача –  почти 120 души
Снимка: Reuters, архив

116 са случаите на морбили в Пловдивска област през последните два месеца, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Най-много са заразените в рамките на града.

Още по темата

Всеки регистриран случай на морбили се проучва от служители на Регионалната здравна инспекция в Пловдив с цел своевременно предприемане на съответните противоепидемични мерки.

Строго се контролира спазването на връчените предписания. Личните лекари продължават да имунизират срещу морбили всички, които са пропуснали имунизация или са контактни на заразените.

Първият случай на морбили в Пловдивска област беше регистриран на 17 март, припомня "Фокус".


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък “родителите“ да продължават да отказват имунизация на децата си...
4
2
 
2
 
! Отговори
Влади преди 1 година
През комунизма, а и след това всички я преживявахме заедно с варицелата( оная , дето оставя дупки по лицето). Последните 15 години се беше позагубила, а сега коси най-вече от етноса. Е, не е голяма загуба, хайде холан! Не е заплаха за истинските българи.
3
0
 
7
 
! Отговори
до 3 д-р Дрегер преди 1 година
Абе кво е имало някога като си се родил след 2002 година?. Имаше редовни имунизации и туберколоза изобщо не се появяваше.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази болест беше забравена по времето на така нареченият от педе.растите ТОТАЛИТАРИЗЪМ. НЕ САМО ТЯ СЕ ВЪРНА ВЪРНА СЕ И ТУБЕРКОЛОЗАТА ЕДНА ЗАБРАВЕНА БОЛЕСТ. ВЪРНАХА СЕ И ХИЛЯДИ ДРУГИ БОЛЕСТИ КОИТО ПРЕЗ ТОТАЛИТАРИЗМА БЯХА ЗАБРАВЕНИ. ТАКА Е ПРИ СЛОБОДАТА И ДЕМОНИКРАЦИЯТА. ПЛАНА РАН-ЪТ ДЕЙСТВА БЕЗ ОТКАЗНО.
1
1
 
20
 
! Отговори
Anon преди 1 година
... болести които бяхме изкоренили се връщат заедно с боклука които се изсипва от Африка и Ориента...