Пребилият лекарите в Бургас: Не си вършат работата!

22-годишният нападател бил освободен от затвора предния ден
Обновена: 26 май 2017 16:31 | 26 май 2017 16:30,
68

Снимка: Булфото

Районият съд в Бургас гледа мярка за неотклонение на Кирил Нойков. 22-годишният мъж нападна и преби преди дни двама лекари от МБАЛ "Бургасмед".

Още по темата

В съдебната зала стана ясно, че Кирил е нападнал лекарите в бургаската болница, само ден след като е бил освободен от затвора в София. Предната нощ той бил на банкет с приятели, информира Булфото.

На въпрос "Защо нападнахте лекарите", задържаният отговори: "Защото не си вършат работата".

"Нойков беше във видимо нетрезво състояние и то от различни видове алкохол и данни за гърч", разказа след нападението д-р Симеон Печев от Спешното отделение на "Бургасмед".

Реаниматорът д-р Александър Серафимов посочва, че е имало анамнестични и клинични данни за употреба на наркотични вещества от страна на младия мъж.

Малко след 16:00 ч. днес Районен съд–Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо обвиняемия, тъй като счете, че на този етап от досъдебното производство може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършител на деянието, за което е привлечен. В подкрепа на извода са показанията на 9 свидетели.

Според магистратите, деянието на Кирил е с висока степен на обществена опасност. Престъплението е осъществено на публично място, в болнично заведение, в присъствието на множество лица, дежурните лекари в болницата, също и обслужващия медицински и помощен персонал и охрана.

Наличието на пет осъждания за престъпления против собствеността водят за съда до извода, че обвиняемият трайно не зачита закона.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЯЛА МАФИЯ"ЗАЩО НЕ бият лекарите в Европа ?!?!"Щото са лекари, а не алчни за пари рушветаджии.
21
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като знам какво се прави в болниците, сигурно човекът е имал достатъчно основание да излезе от релси. Обаче бил в затвора, ще ни обяснят че бил пиян и дрогиран и това ще хвърли мъгла върху какво точно се е случило, ще настрои всички срещу него, а лекарите ще се окажат ангелчета.
20
0
 
4
 
! Отговори
Бачо Илия преди 6 години
Съжалявам че не пребих мекерето от горния етаж дето една година не ми даваше да спя. Щях да стоя 24 часа в кауша и да ме пуснат. Но все пак добре че се изнесе преди да се стигне дотам.
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умират сума хора от небрежността на лекарите в България, но никой не взема отношение по въпроса. Лекарският съюз в Бургас се е превърнал в една голяма мафиотска банда и кучето си лае, а кервана си върви. Знаейки това сме принудени да ходим на лекар, това ни се полага, но уви умираме като мухи! И по лошото е, че си траем! Този инцидент просто показва ситуацията в която сме поставени. Не оправдавам насилието, но няма да се оправим с глоби и затвор, а с морал и правилно правораздаване!
18
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано го вкарат в затвора. Там ще е хубава булка, понеже е много компетентен, ще може да прецени и дали съкилийниците му си вършат добре съпружеските задължения.
17
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 22 г., пиян и дрогиран, но пък напълно компетентен и в състояние да прецени работата на лекарите. Браво на момчето, капацитет!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубави,лоши,те са част от нас!Добрите да се поощряват,лошите да се наказват,но май ще се докараме ,да ходим при врачки и баячки!
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са пишман докторите не ходи при тях. 3ащо не ги бият в Канада ли ? B Канада не е имало мутренски демокрации и подобни. Когато 20 год те учат че си безнакан или най-много да осъмнеш с услoвна присъде, защо да не ги набиеш, наи така си свикнал че си безнаказан. Защо да не набиеш и някоя бабичка на спирката. Я ела при мене да ти свитна два шамара и ще видиш каква квартална батка си.
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докторите, че са зле са зле, но това келешче трябва да спазва законите на страната. Тай не могъл себе си да оправи, седнал другите за другите оценка да прави.
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Наличието на пет осъждания за престъпления против собствеността водят за съда до извода, че обвиняемият трайно не зачита закона."===Пак същата работа - на 22 г. с пет присъди и на свобода. Оня ден един на 24 г. с шест присъди преби до смърт жена. Каква е тая държава, какви са тия институции, бе?! Защо БХК мълчи? ЗАЩО?!?!?!
12
21
 
13
 
! Отговори
БЯЛА МАФИЯ преди 6 години
ЗАЩО НЕ бият лекарите в Европа ?!?! да сте чули да нападнат доктори в ГЕРМНАИЯ или Канада или някъде другаде ?!?! ми защото нашите пишман докторчета ем са мързеливи ем иска да *** парички за нищо .....цялата ни оправия е на тоя хал у БГ -то ....
11
18
 
10
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
народа е калпав много ...... АМА МНОГО ! докторите са прости и мърезливи ! изобщо не ги оправдавайте .... българниът като цялоо е мързелив и *** !
10
18
 
9
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
българина като цяло е мързелив и безхаберен ! за тва и докторите са ни такива !!! там си личи най-ясно за кво става въпорс ......
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са от новите деца на демокрацята, случаите ще зачестяват и ще става все по-лошо ритат бабички бият лекари и подобни.
8
5
 
53
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Ето и от мен коментар: Съпругът ми постъпи на 07.01. в Света Анна на 13.01. цяла нощ се молих на дежурната лекарка да дойде , тя му измери кръвното и каза , че е добре . На сутринта изпадна в кома . След шест дни в кома почина. Епикризата нищо не доказва, след дълго ходене по мъките просто се отказах и разбрах, че не мога да се преборя със лекарското съсловие. Да, трябва да криминализират както нападението над лекари така и лекарската небрежност.
7
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В кауша докато си промени мисленето. Ако беше случил на някой който да го пребие, щеше да изгори човека заради тоя б..к..лук
6
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем е прав хем като че ли е прекалил. Два три шамара са били достатъчни. Вероятно лекарите са го провокирали и изнудвали за много пари
5
3
 
38
 
! Отговори
саки преди 6 години
Защо в Германия или Англия не бият лекарите? И там има много рецидивисти.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да правим с дефектните хора?
3
10
 
23
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Няма осъдени лекари за грешки, а е факт че ги допускат и си патим ние. Няма и етична комисия която да следи за етиката им при обслужване на пациенти. Често обиждат и не са вежливи а очакват ние да сме особено когато е застрашено здравето ни или живота ни!