Пребилият лекарите в Бургас: Не си вършат работата!

22-годишният нападател бил освободен от затвора предния ден
Обновена: 26 май 2017 16:31 | 26 май 2017 16:30,
68

Снимка: Булфото

Районият съд в Бургас гледа мярка за неотклонение на Кирил Нойков. 22-годишният мъж нападна и преби преди дни двама лекари от МБАЛ "Бургасмед".

Още по темата

В съдебната зала стана ясно, че Кирил е нападнал лекарите в бургаската болница, само ден след като е бил освободен от затвора в София. Предната нощ той бил на банкет с приятели, информира Булфото.

На въпрос "Защо нападнахте лекарите", задържаният отговори: "Защото не си вършат работата".

"Нойков беше във видимо нетрезво състояние и то от различни видове алкохол и данни за гърч", разказа след нападението д-р Симеон Печев от Спешното отделение на "Бургасмед".

Реаниматорът д-р Александър Серафимов посочва, че е имало анамнестични и клинични данни за употреба на наркотични вещества от страна на младия мъж.

Малко след 16:00 ч. днес Районен съд–Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо обвиняемия, тъй като счете, че на този етап от досъдебното производство може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършител на деянието, за което е привлечен. В подкрепа на извода са показанията на 9 свидетели.

Според магистратите, деянието на Кирил е с висока степен на обществена опасност. Престъплението е осъществено на публично място, в болнично заведение, в присъствието на множество лица, дежурните лекари в болницата, също и обслужващия медицински и помощен персонал и охрана.

Наличието на пет осъждания за престъпления против собствеността водят за съда до извода, че обвиняемият трайно не зачита закона.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
27
 
! Отговори
мен преди 6 години
Не защитавам никого! Подчертавам го! Но воден от заглавието, ще оставя и моето мнение. Истина е, че много често лекари и мед.персонал се отнасят неподчително и непрофесионално особено когато насреща си имат пияни или лица в неадекватно поведение. На мен лично ми се е случвало /трезвен бях/ да ми се каже от лекар, че трябва да ми извади бъбрек, без преди това да са ми правени изследвания. И ме убеждаваше, че не са необходими.
1
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре една десятка на топличко, да има време да си помисли. И без това вече е обигран.