За по-малко "тапи" на "Кулата" - кантар само за празни камиони

Костов: Контролът по границите е много важен
10
За по-малко "тапи" на "Кулата" - кантар само за празни камиони
Георги Костов. Снимка: архив, БТА

Засиленият контрол по границите е изключително важен и нивото му не бива да се снижава, защото контрабандата и сивият сектор рефлектират и върху легалния бизнес. Около това са се обединили ръководствата на Агенция "Митници", МВР и Съюза на международните превозвачи на среща днес, съобщават от Агенция "Митници".

Домакин на срещата е бил директорът на Агенция "Митници" Георги Костов.

Още по темата
От утре на ГКПП "Кулата" ще бъде отделен кантар за обработка на празни камиони и товарни микробуси за облекчаване на трафика, са се ангажирали на срещата Агенция "Митници" и МВР.

Основен проблем обаче остава ремонтът на гръцкия пункт "Промахон" и едва след приключването му ще могат да бъдат въведени и други мерки за облекчаване на обработката на товарните автомобили, е било посочено на срещата.

Превозвачите настояват проблемът с "тапите" да се реши и дори заплашиха с протест от понеделник.

"Гранична полиция" вече е набелязала такива мерки, е заявил заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Агенцията "Митници" и Съюзът на международните превозвачи са се договорили за ежедневен оперативен обмен на информация за възникнали проблеми от компетентността на митниците, което ще позволи по-бързото им отстраняване.

"Ние сме отворени за предложения", е заявил директорът на Агенция "Митници" Георги Костов и е допълнил, че през миналата седмица е посетил ГКПП "Кулата", за да види какви са условията там.

Междинната полоса между "Промахон" и "Кулата" е празна, което означава, че ние веднага обработваме превозните средства, които постъпват откъм гръцка страна, е обяснил още той и е допълнил, че всички кантари на пункта са в изправност и работят.

"Ние залагаме на подобни срещи, защото всичко, което сме постигнали, е чрез диалог. Затварянето на гранични пунктове не е приемлива форма на протест, тъй като отново води до излишен престой на шофьорите по границите", са заявили от Съюза на международните превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: МитнициГеорги Костов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Hani преди 6 години
Vseki patrul na kat i na mitnicharite zadaljitelno da ima i po 16 bg askeri...te sasto mogat da uchastvat v regulirane na dvijenieto, nali sa uchili v uchilisteto zakon za dvijenie po bg ulici, hem da paziat s pushki katadjiite ot shofiorite...
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този чичка за пастир не става а Тиквока го сложи при лапачката. Как да се развиваме като държава и общество, вижте какъв сбироток от неграмотници и некадърници направи Тиквата. Какви баклуци събра, не е за вярване. И с такъв като този алкохолизиран мутант ли ще се бори корупцията? Обратното, той ще засили корупцията. Или с Травестита Тодоров, или със Шкембе Воеводата? А Винкела, човека оркестър, перпетуум мобиле? Който се надява на проспетитет да отиде другаде.
3
0
 
4
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Митниците,да признават фактурите на изпращача а не с мотива че са фалшиви да си измислят и начисляват ДДС и митничедски сборове по собствено усмотрение,заради ненаситната си лакумия.Отнася се и за вътрешните митници а не само по гранияните пунктове.Относно смяната на шефа на митниците.Първа грижа на партийката домогнала се до властта е да смени шефа на митниците.Както е казал един популярен Алеков герой:-"Дай ми Солунската митница.Друго не щъ"Ваню си отиде но Танювщината остана.Честито на ГЕРБ.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси, този *** който едно изречение не може да каже като хората и разби МВР то, Рапона го наложи в митниците. За да е там означава колко е верен в далаверите на Рапона. Да не мислите, че е сложен за да подобри нещо? Обратното, схемите ще се усавършенстват и паричките по сметките на Рапона ще текат безпроблемно.
1
0
 
10
 
! Отговори
Каво става преди 6 години
Този хрантутник за секретар го пробваха - не става, сега за шеф на митниците го сложили, колко ще трябва да го търпим, преди да го разкарате? Такива стари кадри от системата на МВР да си взимат 20те заплати и да стават да са мащат.