Черешите - на пазара 5 лева, за производителя до левче

Производители се жалват: Ценита на изкупуване на черешите обидно ниски
Обновена: 27 май 2017 17:32 | 27 май 2017 17:00, Красимир Ангелов
74

Тежко и трудно е началото за черешовата кампания в Кюстендилско. Производителите от района са оплакват от ниската цена, на която търговците изкупуват плодовете.

Активната беритба в селата край града все още не е започнала с пълни сили. Първоначалната цена, на която черешите се продават от производител на търговец, е от 60 стотинки до 1 лев.

След това стойността на плодовете на пазара скача до 5-6 лева. Цените под левче за килограм череши са обидно ниски, смятат производителите.

Хитрият ход на изкупвачите е да изчакат времето да принуди производителите да пуснат стоката си на безценица. Тъй като черешата е нетраен плод, производителят на края на деня иска или не трябва да склони на по-ниските цени.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22Ти ако питаш мен нищо не пазариш по принцип. Не си фактор голям в тая държава.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дамн"Получават пари за произведена продукция" - тази субсидия се дава. В замяна производителя трябва да предостави фактури за определено количество продадена продукция. Ако не успее, трябва да връща парите. Ха познай колко са прекупвачите, които са съгласни да купуват с фактура
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Личи си че сте глупави момчета. Ами станете производители и продавайте на дребно :) Няма как да разбереш нещо , когато не си бил там. Нормално е да мислите дребно.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен 333 преди 6 години
Живея в Германия, купувам си прекрасни и на вид и на вкус череши 🍒 -0,79 цента килограм! Какви са тия череши при вас, със златни костилки ли?!Наскоро четох за цени около 45-50 лв за килограм череши,или това бе неверна информация, не можах да повярвам, че е истина....
12
2
 
5
 
! Отговори
дамн преди 6 години
и точно тук се появяват т.н субсидии за земеделски производители. Получават пари за произведена продукция, в случая череши.А не тютюн, хахаха
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13"Търговците има камиони" - от тези дето трябва да са С категория но с рушвет ги регистрират като Б категория. "плащат сергии, данъци" - за сергиите не знам как стоят нещата, но като му споменеш че ще му ги продадеш с фактура позеленява. А ако трябва да се плаща и ДДС - направо отказва да купува.
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ако ощеш хапвай. То по тази логика да не купуваме нищо , защото от производителя до купувача всичко има надценка.В изнеса които работиш ти и от него да не пазари никой и да седиш гладен.Това е мислене на необразован човек .
9
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На производителя не му е работа да продава на дребно ! Това е много сбъркано и грешно.Търговците има камиони , плащат сергии, данъци и какво ли не. Естествено че цената, ще е друга. Вие 2 клас ли сте с тея разсъждения. Производителят трябва да продава само на едро на борси , а борсите към дребния търговец.
8
1
 
10
 
! Отговори
маке преди 6 години
за сведения на автора за черешова ракия не е ли слушал я досега съм напълнил поне 5 бидона по 200 литра само от ранните а на кой му се ядат череши да дойде да си набере
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай хако си мислиш че ти си първия сетил се за това....Преди години на един от пазарите във варна на 20-тата минута доидоха едни мутри и казаха че ако до 15 мин. не сме се изнесли, няма да можем да ходим след това...
6
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя с 5 дървета производител ли се води?
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА КЮСТЕНДИЛСКИТЕ КОМУНИСТИ ТОЧАТ СОПОЛИ ПО МЕДИИТЕ. А ИЗКУПНАТА ЦЕНА Я ДЪРЖАТ НА 3-4 ЛЕВА.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай хзащото са *** и лъжат
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До точкаАМИ ИЗКУПУВАЙ ГИ ПО ЛЕВЧЕ И ГИ ПРОДАВАЙ ПО 1.50 ЛВ КОЙ ТЕ СПИРА.
2
1
 
27
 
! Отговори
чичо Черешко преди 6 години
Всяка година е така...
1
1
 
36
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
То спекулата ако беше само с черешите - България щеше да бъде РАЙ, ама не