Питбул нахапа дете в пловдивско село

Инцидентът станал пред очите на собственика на кучето
Обновена: 27 май 2017 13:54 | 27 май 2017 13:46,
35
Питбул нахапа дете в пловдивско село
Снимка: Dnes.bg

Дете беше нахапано от питбул. Инцидентът е станал в центъра на пловдивско село. Животното връхлетяло ученика пред очите на собственика и други деца.

"Собственикът е казал на децата, че кучето е добре и разрешил да му дадат слънчоглед, тогава питбулът се нахвърлил", разказа пред Dnes.bg майката на пострадалото дете.

Бойното куче на Стойчо Марков било с нашийник, но без намордник.

"Не знам какво му стана, изведнъж скочи, а аз се отдръпнах, удари ме с муцуна, после ме одраска по бузата и захапа за корема", разказва пострадалият Димитър.
 
По тялото на момчето има следи от зъбите на кучето.

Полицията заявила на майката на Димитър, че може само да отправи предупреждение на собственика на кучето. Кметът на село Динк също не може да направи много.

"Единственият вариант, който мога да направя, това е да съставим акт. Друг начин няма", казва кметът на селото Йосиф Асенов.

Сега родителите на нахапания Димитър искат собственикът на питбула да махне опасното животно от населеното място.

  "Тази седмица е моето дете, другата седмица може да е някое друго дете", казва майката на нахапания Димитър.

Стойчо Марков има не един, а два питбула. Той отказва да се раздели с тях.

„Виновен съм, че съм пуснал кучето, но не съм искал да го захапе, няма да ги махна от селото”, категоричен е собственикът на питбулите.

Майката на нахапаното дете заяви, че няма да е спокойна, докато питбулите все още са в селото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: питбулнахапано дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Д. Динк е 95% шведско. Кметът е лилав, а много добре знаем, че кучетата не обичат тъмнокожи шведи. Та за това е станала белята, просто Митко е провокирал животното с особената за това "малцинство" миризма.
23
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също имам Питбул и хората знаят,че до мен не трябва да се доближават особенно ако са непознати.Много пъти хората тръгват да го галят като си мислят,че това им е съседското куче. Всяко куче си има характер.И що за майка е това. Да оставиш детето си без надзор. Децата били каза ли.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селските *** отглеждат питбули. Така е и в София.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eто това се случва, когато на редови селски ***, избягал от помощното училище, се даде възможност да реализира тлеещата дълбоко в душата му любов към кучетата. Обаче един ден ще се извърши мощен геноцид срещу най-тъпоумната част от човечеството, и този ден е съвсем близо.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бойните породи кучета не трябва да имат достъп до хора и обществени места,всяко такова допускане и присъствие да се наказва със сериозна глоба,отделно от това според мен те изобщо трябва да се забранят,а за всеки пес,който е по-висок от 50 см трябва да има специално разрешително за което да се прави психо експертиза на притежателя и обосновка за какво точно е нужно животното(пазач,овчарско) а не да служи за комплексарски гъзарии
19
1
 
2
 
! Отговори
Homo Bulgaricus преди 6 години
dnevnik.bg/sviat/2017/05/26/2978262_turciia_shte_zabrani_prodajbata_na_kotki_i_kucheta_v/Драги ми европейци,учете се от големите умове.
18
0
 
0
 
! Отговори
антон преди 6 години
Големи приказки изприказвахте
17
0
 
13
 
! Отговори
аз преди 6 години
да се пристят всиките тия гадни *** и това е.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
маината му на хората навъдили се еднилюбители на кучета които имат желязна логика при такова положение те казват кучето те ухапа защото то разбира че ти не обичаш животните НО КОМЕНТ
15
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора помислете си само какъв стрес е това за едно дете, а и за възрастен човек! Може да получи заболяване до живот! Нулева толерантност за такива съграждани/съселяни!
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
19 го каза толкова точно и правилно. Точно това е начина! Такива кучета са като смъртоносно оръжие, как така без намордник. Може да му се развали психиката на човек, да получи диабет от целия този стрес който е бил за секунди...
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката сега с 4-5 туби антифриз по 5 литра може да се справи с всички бездомни и изпуснати кучета без каишка в цялата Пловдивска околия.
12
0
 
35
 
! Отговори
Незабавно строг преди 6 години
ЗАКОН за собственици на кучета; ако в резултат на тяхно лекомислие нахапе някого, собственикът плаща ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, ЛЕЧЕНИЕ, РЕХАБИЛИТАЦИЯ на пострадалия, ако се води дело и всички съдебни разходи.Ако осакатее или почине нахапания- плаща пенсия на пострадалия цял живот! Едва като им бръкнат в джоба, ще МИСЛЯТ КАК да гледат кучето си!
11
3
 
16
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Дано детето се оправи.Кучето е сигурно от онези които се разхождат без намордник защото не хапят.****те собственици не могат да разберат че вкъщи мога да имам друго куче, котка, крава или слон и миризмата им да провокира някой пес.
10
7
 
22
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 6 години
Що детето не е боло вързано ?!
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това да си разкарваш питбула насред населеното място пуснат трябва да си с две гънки мозък в главата. И тук в моя град има един такъв "умник" , за щастие до този момент кучето ходи предимно след него и не са ставали инциденти.
8
1
 
29
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ако имахме съд тоя щеше да махне не само кучетата а и той самия щеше да замине.Физически травми на детето+ плюс психически= 100 000 лвОния ще продява къщи ниви коли.Ама ако имахме съд
7
5
 
35
 
! Отговори
boxer преди 6 години
Ако случайно обаче при самозащита нараниш или причиниш смърт на кучето отиваш на съд. Кажете ми какво е това правосъдие едно куче да има повече права от човек? А сега се сещам това е демократичното европейско правосъдие, а честито.
6
1
 
34
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Родителите- СЪДЕТЕ ГО ТОЗИ КУЧКАР ДО ДУПКА! Ако трябва оттатък Страстбург. ! Кучетата ако не ги махне - махнете ги Вие, съселяните му от село Динк. Има стотици начини да се премахнат тези гадове !!! Иначе ще патите --Вие и Вашите деца.
5
2
 
46
 
! Отговори
Ro преди 6 години
Питбули, ротвайлери, кане корсо и прочее породи трябва да бъдат забранени у нас. Не защото са лоши животни, а защото *** си мисли, че като си вземе "назобан пес", пи*окът му ще спре да расте навътре. Масово тези кучета се озлобяват нарочно, неглижират се и изобщо срещат тотално неадекватни грижи от примитивните си комплексирани стопани. Помните какво стана в Мездра... Заради гнусни садисти страдат и животните, и хората!