Екопътеката в Ждрелото на Ерма – в лошо състояние

Еколози внесли сигнал до МОСВ, предупреждават за опасни участъци
6

Снимка: Сдружение "Зелени инициативи"

Състоянието на екопътеката в Ждрелото на река Ерма в община Трън е изключително лошо и опасно, твърдят от екип на Сдружение "Зелени инициативи", посетил района на 15 май.

"Не съветваме родители да водят децата си там, което е честа практика в почивните дни. Преходът по нея е затруднен и в някои участъци крие сериозни опасности", заявяват от сдружението в съобщение до медиите.

Причината за това според тях е лошото състояние, в което се намират съоръженията, особено мостовете, липсата на указателни табели и маркировки.

От сдружението посочват, че е необяснимо безотговорното отношение на общината към обект, който се радва на голяма посещаемост, особено в почивните дни през лятото.

На 3 и 4 юни в Трън ще се проведе Седмият национален фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли "От Трън по-убаво нема 2017". В рамките на фестивала ще има мероприятия, които ще се проведат в района на Ждрелото на река Ерма, припомнят от сдружението.

Негови представители са внесли сигнал до Министерство на околната среда и водите, в което призовават да бъдат предприети необходимите действия, да бъдат взети адекватни мерки за обезопасяване на екопътеката с цел превенция от нежелани инциденти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Ждрело на река Ерма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
M преди 6 години
Докато не стане инцидент и не дай Боже загине някой, няма да обърне никой внимание на призива.
4
0
 
4
 
! Отговори
Турист преди 6 години
А пък мястото е уникално красиво.
3
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Екопътеката е в лошо състояние от няколко години. През 2015 г. се отказах още на първия мост да минавам. Скоро може и да има инцидент и някой да поплува в бързеите заради нечия безотговорност
2
0
 
9
 
! Отговори
k преди 6 години
Винаги съм се учудвал,че на подобни места няма лев-два входна такса и някой байчо да попритегне тук-там...Иска си поддръжка!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникални елементи са зелените природозащитници. Обикалят горите с техника за хиляди, да снимат два прекършени клона, а не могат 5 дъски да заковат на място...