Препили британци се жалят от BG хотели: Олюлях се, паднах!

Туристическият бранш пропищя от жалбите на летовници
47
Препили британци се жалят от BG хотели: Олюлях се, паднах!
Снимка: Булфото, архив

Британски летовници, почивали у нас, години след като са се завърнали във Великобритания предявяват искове за изплащане на обезщетения за уж претърпени вреди в родни хотели. Това отбелязват от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Още по темата
"Често жалбите на задграничните курортисти са по-скоро абсурдни", обясниха хотелиерите, цитирани от "Дарик".

Те дават пример с английски турист, който бил на почивка у нас, поискал обезщетение за това, че загубил равновесие и паднал по мокра настилка в хотел в курорта.

Според хотелиерите обаче пропуснал да посочи, че дисбалансът в движенията му се дължал на злоупотреба с алкохол.

Механизмът, оповестен на годишното общо отчетно събрание на членове на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, е следният: тypиcтитe ce пpибиpaт y дoмa, слeд няколко месеца ce cвъpзвaт c aдвoĸaт, който започва да пpитиcĸa тypoпepaтopa, a тoй - cъoтвeтния xoтeл за изплащане на oбeзщeтeния.

Браншът разчита на адекватни промени в законодателната политика в туризма. И настоява за спешно решаване на проблемите с многобройните незаконни временни обекти, със законодателните и нормативни актове, които не съответстват на реалната среда.

Сред наболелите и неотложни за решаване проблеми хотелиерите посочиха също липсата на проекти за реновиране и поддържане на инфраструктурата в Слънчев бряг, недостатъчната ефективна реклама на туристическия продукт и не на последно място - огромната липса на квалифицирана работна ръка в сферата на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярваме най-вероятно британеца не се е къпал пиян в морето тогава би трябвало и спасителя да пострада а защо настилката в хотела е мокра.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Az sum vijdal napikan rusnak ot Germaniya prepil v hotel i nemec naakan s byal pantalon beshe pak pian.Tova sa alkoholni prejivelici ne im se surdete,te plashtat za akoto
8
8
 
45
 
! Отговори
КОКО преди 6 години
Така им се пада на алчните собственици! Лаком г.з - кръв се.ре! Напълнихте българските курорти с бетон, слажихте такси за чадъри и шезлонги като за хотелска стая и какво искате? Идете поне за един ден в Гърция и си направете сметка какво сте направили- архитектите и вие! Кракът ми повече на нашето море няма да стъпи . Само Гърция и Турция!
7
2
 
21
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
А препили британки няма ли, или ще я караме на ръчна?!
6
3
 
10
 
! Отговори
Мазен турчин преди 6 години
A хаирлия да е.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, сезонът тепърва започва! Що балкониги ще има! Ама като направихме Черноморието мутроморие и известен център за алкохолен туризъм, ами така ще е. Сега ще се занимавате с препили клиенти.
4
0
 
35
 
! Отговори
УТАЙКА преди 6 години
Ами така е, като приемаш *** ще ринеш тиня. Трябва да се признае, че бранша в позициониран на пазара в сегмента бедни клиенти и тарикати..
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами така е в цял свят, ето във САЩ един пример от преди години. Eдин клиент във рестoранта се люлееше на стола и падна и си счупа ръката заведението престижно осъди ги и му изплатиха близо един милион долара. Не че чужденците няат вина ама бързото строителство си има своите кусури ще се оплакват и още как.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сами си ги избрахте, хак да ви е!
1
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да реват хотелиерите. Направиха всичко възможно да изгонят българите, а сега ще гризнат дръвцето от чужденците.