Чакали вилнеят в Габровско, нападат кози, овце

Ловците от местното дружество отстрелват по 30-35 на месец
18
Чакали вилнеят в Габровско, нападат кози, овце
Снимка: Булфото, архив

Зачестяват случаите на нападения от чакали в Габровско. Животновъди от района се оплакват от загуби след набезите на хищниците.

Чакали нападнали стадо в габровското село Гергини и уморили пет овце, жалва се стопанинът им и разказва, че случаят не е първият.

Хищниците погубили кози и овце в селата Пецевци и Трънито.

Горското стопанство в Габрово не ограничава ловците, посочи пред БНР директорът на горското инж. Иваничка Иванова и обясни, че за целогодишен лов на хищен дивеч се дават достатъчно разрешителни.

За отстрел на хищник се полага премия и ловците от местното дружество отстрелват по 30-35 чакала всеки месец, но при увеличената им популация тези мерки не са достатъчни, посочи председателят на дружеството Венцислав Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН . преди 6 години
Интересно при толкова оглозгана държава от де се появиха толкова хищници .Освен чакали по габрово севлиевско мечки по родопите и преди ден в социалните мрежи се появи информация за глутница вълци в Странда които преминали от Турция през строго охраняваната БТГ през Оградата и нападали животни в М.Търново .Местните жители веднаж пострадаха от болестаШАП още не са се съвзели и друга беда ги сполетя Вълчанапаст.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 3Ясно !Всичките злини от там идат
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати смешката, не са казали не са избили всичко дето мърда ловците за 3 дни. Проблема е, че не им дават да ловуват, а не обратного.
12
1
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Имам перфектна рецепта против чакали и вълци. Нарича се БОК или Българско овчарско куче.Непретенциозно към храна. Издържа на студ. Перфектно за нашите български условия.Става едро и предпазва също от двуноги "мечки" прииждащи откъм ромската махала ...100% сигурност и спокойствие !
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това важна новина и не бива да слиза от медията до второ нареждане :)))
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маринов е дилър на Тойота от 25 години за Габрово и В. Търново. На Пищова брат му не етолкова гламав
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
председателят на дружеството е най-големият чакал.. брат на митьо пищова с почти толкова мозък, колкото него.
8
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 6 години
Чакалът, който се среща у нас, е животно, което е разширило бързо ареала си предното столетие и е стигнало до нашата страна откъм Турция. Просто е по-опортюнистичен и лесно се адаптира към различни природни условия. Сега в горите покрай язовирите ни е пълно с тях. И в планината има, но са по-нарядко и се крият много.
7
2
 
15
 
! Отговори
тТт преди 6 години
А враните в градовете кога? Страшна напаст са!!! Прогониха врабчета, гугутки и синигери, по цял ден само грачене, все едно съм на гробища или съм зимата на полето.Преди време, дядо ми, лека му пръст, за презаверка на ловджийски билет са му искали ако не се лъжа 10-тина отстреляги врани... Сега и там май има толерантност
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това снимка на Българския народ ли е ?
5
2
 
16
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
Стадо без 4-5 кучета не е стадо, ама нали са тарикати овчарите искат ловците да им решавата проблема и да си спестяват изхранваното на каракачанките.
4
2
 
4
 
! Отговори
Винету преди 6 години
какво са чакали тези чакали?Чатали?
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде са дошли тези чакали, те не са местни животни. Вълците да, но чакали ?Избягали от някоя зоологическа градина и се развъдили ли ?
2
2
 
27
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Червени Чакали опоскаха България до кокал,и изпиха мозъците на оффцете!!!
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Габровските овчари да не се стискат, ами да си завъдят овчарски кучета ! Щото, кокто обикновенно става, габровските хитрости излизат солено.