"Noble Jump": Учението на НАТО води военни за 5 дни у нас

Основната част от учението ще се проведе в Румъния от 8 до 14 юни
31 май 2017 19:15,
47

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

България, Румъния и Гърция са домакини на едно от най-мащабните учения на НАТО през тази година - "Noble Jump 2017". В следващите пет дни през нашата страна ще преминават военнослужещи, военна и спомагателна техника от състава на Силите на НАТО. Основната част от учението ще се проведе в Румъния.

В следващите дни подобна гледка ще е обичайна за част от страната ни. Първите военни, които навлязоха на наша територия, са 280 британски военнослужещи с близо 170 единици военна и спомагателна техника. Днес започна тяхното придвижване към Дунав мост.

Общо над 4000 военни и 500 единици бойни техника от 11 страни-членки ще преминат през територията на страната.

Целта на учението е предислоциране на техника от Гърция през наша територия, крайната цел на британската, испанската и албанска техника и военни е Румъния. Активната част на демонстрацията ще се проведе от 8 до 14 юни в Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
мериканчо преди 6 години
До Петолъчка в сърцетоЧий го дири НАТО на руската граница, защо не си стоят у тяхВардим Бойчето да не го свалите от власт, нали трябва да озаптяваме васалите и колониите да не се разбунтуват.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ако бях патриот от ОП щях да легна на пътя им, но щях да ги спра.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защо през "Дунав мост"? "За да може мингянските проституткки да изкарат некой паунд от бозавите англета. Поданиците на Елизабет си падат по миризливи джипсарки. Не виждам друга причина.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин умре от страх и на пунтажните буфосинхронистки учения отвърна с 4 неучебни Калибъра. А иначе на нас не ни пречи нато да си играе на стражари и апаши. Даже е забавно.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никодимус Софрониус, искаш ли северните варвари да ти спретнат един скандинавски кървав орел? А да вдигна наздравица с кратуната ти как ти се струва? Знаем и асирийски методи за усилване на болката. Какво си избирас, и как сте го обицас отмъстението - фреско зесто или крио неро, КИРтак?
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Членството на България в НАТО подлежи на ревизия. Дано да е по-скоро, защото не се знае колко още ще просъществува самото нато
23
1
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО вън преди 6 години
NATO = NORTH AMERICAN TERRORISTIC ORGANIZATION
22
3
 
4
 
! Отговори
Прости орки преди 6 години
До НИКОДИМОС СОФРОНИУгърция и макетата да я нападнат ще ги бият бе пумпал ...щели това щели онова ала бала ,да ти напомням ли миналия век колко пъти ... отзад
21
3
 
12
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 6 години
Ще карате военна техника до Гърция по море и ще я прехвърляте през българската земя към Румъния, за да я използвате срещу Русия, така ли?Дядо ми е взривявал железопътни ешелони с бензин, предназначени за хитлеристите войски в Русия през Втората световна война.Май скоро и на мен ще ми дойде реда да воювам срещу поредното нашествие на Запада срещу православните славяни на Изток.Чий го дири НАТО на руската граница, защо не си стоят у тях, а тренират нападение срещу Русия?
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NATO = SATAN
19
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До ПатриотРуските патриоти нямат работа в български сайтове. Членството на България в ЕС и НАТО не подлежи на ревизия! Още по-малко от руски патриоти.
18
5
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Нато фашисти световни терористи!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на наште.
16
6
 
7
 
! Отговори
НИКОДИМОС СОФРОНИУ преди 6 години
ГЪРЦИЯ МОЖЕ ДА СИ ВЪРНЕ ГОРНА ТРАКИА И МИЗИА. ТОЧНО ЗА 3 ЧАСА..И ДА ИЗСЕЛИ НАВЛЕЦИТЕ ДОШЛИ ОТ ВОЛГА, И КОИТО ТРОВЯТ ГРЪЦКИЯ ПОЛУОСТРОВ ВЕЧЕ 1300 ГОДИНИ.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде ще минат на път за Румъния? НАТО разруши всички дунавски мостове на Сърбия 1999 година. Това е учение за каране по магистрала и преминаване на цивилни мостове.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През моста всеки може да минат през реката де що не минат.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо през "Дунав мост"? Да направят форсиране на реката и понтонен мост....Като има готов мост само yшшанките се мъчат да строят понтонен.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо през "Дунав мост"? Да направят форсиране на реката и понтонен мост.
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натовските не нормалници, ще го получат по пълна програма! Само търпение и достатъчно дъски за ковчези.
10
4
 
13
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 6 години
Е що карат такива трошки, туй ли им е супер техниката ? 5 дена не могат пропътуват. Тия от краварника ако тръгнат ще се влачат със години като черва, затуй правят база до база навсъкъде. Hикаква мобилност Путин за няколко часа и травнспортира всичко в Сирия.