Ученички "освободени" от училище... през прозореца

Третокласничките от Горна Митрополия били заключени по невнимание
Обновена: 31 май 2017 16:08 | 31 май 2017 16:00, Венцислава Вельова
6
Ученички "освободени" от училище... през прозореца
Снимка: visualhunt.com

Две ученички от 3­ клас са били заключени по невнимание в училище "Св. св. Кирил и Методий" в плевенското село Горна Митрополия във вторник следобед.

След 3 часа под ключ 9­-годишните Десислава и Изабела, които са братовчедки, били свалени със стълба от прозореца на тоалетната.

За премеждията на децата разказа пред "24 часа" в сряда чичо им Николай Антонов. Според него около 13:30 часа след края на учебните занимания портиерката на училището казала на момичетата да я изчакат в класната стая, за да се приберат заедно, тъй като живеели в една посока.

Жената забравила за уговорката и затворила училището. Третокласничките останали на чиновете и дори започнали да пишат домашните си. По някое време се притеснили и от отворен прозорец започнали да викат за помощ. Чуло ги дете, минаващо покрай училището, и при случайна среща на улицата съобщило на чичо им Николай.

Той пристигнал светкавично пред училището. Антонов отишъл в съседска къща, взел стълба и децата били изведени.

"Свалихме ги от 4 м. височина. Деси и Изабела бяха изплашени, плачеха. Тревожеха се, че раничките им са останали в стаята. За да успокоя племенничките си, им купих сладолед", каза Антонов.

След спасителната акция той позвънил на тел. 112 и на кметицата на Горна Митрополия, която пристигнала веднага.

"Не мога да коментирам случая, защото се касае за деца", лаконична бе кметицата Атанаска Василева. В сряда Деси и Изабела са влезли в часовете спокойни, увериха от семейството.


6
Още от
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
АСФ преди 11 месеца
Утре Хекимянчето ще я доразвие и сълзи ще има и преки включвания и т.н
5
0
 
4
 
! Отговори
Времена и нрави - 3 преди 11 месеца
След като из селото се разнесла вестта за случилото се, никой от родителите на тези няколко момчета не отишъл да се извини на семейството на покойната, нито пък се е чуло да кажат, че са порицали синовете си.
Имам близки там, от тях знам тази история.
Ако после в училище ги бяха порицали, това щеше да се разчуе из селото.Явно, че и учителите не са сметнали, че случката заслужава да се занимават с нея.Какво толкова, нечия майка починала, а поотраснали вече момчета проявили тепегьозлък и бездушие!
4
0
 
3
 
! Отговори
Времена и нрави - 2 преди 11 месеца
Изгледали я най-спокойно и отминали, без да кажат нищо. Не съобщили на брат й. Наложило се да остави починалата си майка и да потърси съдействие от съседите.
Онези момчета после били питани защо не са реагирали. Те отговорили, че познават и починалата баба, и нейния син, но не познавали жената, която ги повикала от прозореца. Питали ги "Защо не отидохте при /името на сина на починалата/?", отговорът бил "Е па, така!"
Бездушието и липсата на гражданска съвест се изграждат още в детските години.
3
0
 
1
 
! Отговори
Времена и нрави - 1 преди 11 месеца
Добре, че другото дете е реагирало адекватно.
Спомням си случай от края на соца. Жена от града отишла да навести майка си в едно голямо село, което тогава беше с над 1 000 души население. Къщата им е на селския площад. Заварила бабата издъхнала съвсем наскоро, още не била изстинала. Жената отворила прозореца и помолила минаващите 12-13-годишни момчета да извикат брат й, чиято месторабота била на 100-ина метра от къщата, казала им "Баба /името/ почина, майка ми!" Те я изгледали и най-спокойно....
2
0
 
15
 
! Отговори
dfsdfsdfsd преди 11 месеца
Абе журналята, вие нормални ли сте ве.
Какви са тея глупосити, с които ни занимавате.
Ей туй за 2 клика повече само простотии ве...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Брей, чудо големо станало! Направо световна новина.