Ученички "освободени" от училище... през прозореца

Третокласничките от Горна Митрополия били заключени по невнимание
Обновена: 31 май 2017 16:08 | 31 май 2017 16:00, Венцислава Вельова
6
Ученички "освободени" от училище... през прозореца
Снимка: visualhunt.com

Две ученички от 3­ клас са били заключени по невнимание в училище "Св. св. Кирил и Методий" в плевенското село Горна Митрополия във вторник следобед.

След 3 часа под ключ 9­-годишните Десислава и Изабела, които са братовчедки, били свалени със стълба от прозореца на тоалетната.

За премеждията на децата разказа пред "24 часа" в сряда чичо им Николай Антонов. Според него около 13:30 часа след края на учебните занимания портиерката на училището казала на момичетата да я изчакат в класната стая, за да се приберат заедно, тъй като живеели в една посока.

Жената забравила за уговорката и затворила училището. Третокласничките останали на чиновете и дори започнали да пишат домашните си. По някое време се притеснили и от отворен прозорец започнали да викат за помощ. Чуло ги дете, минаващо покрай училището, и при случайна среща на улицата съобщило на чичо им Николай.

Той пристигнал светкавично пред училището. Антонов отишъл в съседска къща, взел стълба и децата били изведени.

"Свалихме ги от 4 м. височина. Деси и Изабела бяха изплашени, плачеха. Тревожеха се, че раничките им са останали в стаята. За да успокоя племенничките си, им купих сладолед", каза Антонов.

След спасителната акция той позвънил на тел. 112 и на кметицата на Горна Митрополия, която пристигнала веднага.

"Не мога да коментирам случая, защото се касае за деца", лаконична бе кметицата Атанаска Василева. В сряда Деси и Изабела са влезли в часовете спокойни, увериха от семейството.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
АСФ преди 1 година
Утре Хекимянчето ще я доразвие и сълзи ще има и преки включвания и т.н
5
0
 
4
 
! Отговори
Времена и нрави - 3 преди 1 година
След като из селото се разнесла вестта за случилото се, никой от родителите на тези няколко момчета не отишъл да се извини на семейството на покойната, нито пък се е чуло да кажат, че са порицали синовете си.
Имам близки там, от тях знам тази история.
Ако после в училище ги бяха порицали, това щеше да се разчуе из селото.Явно, че и учителите не са сметнали, че случката заслужава да се занимават с нея.Какво толкова, нечия майка починала, а поотраснали вече момчета проявили тепегьозлък и бездушие!
4
0
 
3
 
! Отговори
Времена и нрави - 2 преди 1 година
Изгледали я най-спокойно и отминали, без да кажат нищо. Не съобщили на брат й. Наложило се да остави починалата си майка и да потърси съдействие от съседите.
Онези момчета после били питани защо не са реагирали. Те отговорили, че познават и починалата баба, и нейния син, но не познавали жената, която ги повикала от прозореца. Питали ги "Защо не отидохте при /името на сина на починалата/?", отговорът бил "Е па, така!"
Бездушието и липсата на гражданска съвест се изграждат още в детските години.
3
0
 
1
 
! Отговори
Времена и нрави - 1 преди 1 година
Добре, че другото дете е реагирало адекватно.
Спомням си случай от края на соца. Жена от града отишла да навести майка си в едно голямо село, което тогава беше с над 1 000 души население. Къщата им е на селския площад. Заварила бабата издъхнала съвсем наскоро, още не била изстинала. Жената отворила прозореца и помолила минаващите 12-13-годишни момчета да извикат брат й, чиято месторабота била на 100-ина метра от къщата, казала им "Баба /името/ почина, майка ми!" Те я изгледали и най-спокойно....
2
0
 
15
 
! Отговори
dfsdfsdfsd преди 1 година
Абе журналята, вие нормални ли сте ве.
Какви са тея глупосити, с които ни занимавате.
Ей туй за 2 клика повече само простотии ве...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей, чудо големо станало! Направо световна новина.