Медици се борят за живота на двамата пострадали работници

След падането в цистерна те са били реанимирани
8
Медици се борят за живота на двамата пострадали работници
Снимка: архив, БулФото

Медици се борят за живота на двамата работници, пострадали при трудовата злополука на бензиностанция в провадийското село Блъсково.

Двамата имат лек пулс, транспортирани са във Военноморската болница във Варна, съобщи за Радио "Фокус" – Варна инж. Иван Иванов, директор на Дирекция "Инспекция по труда" – Варна.

Първоначално бе съобщено, че при ремонтни дейности в бензиностанцията двамата работници, паднали в цистерна за съхранение на гориво, са загинали заради изпаренията.

След като екипи на "Гражданска защита" са извели пострадалите от цистерната, те са реанимирани и с линейки са откарани до болница във Варна.

Инцидентът е регистриран около 13.15 часа. Четирима инспектори на Дирекция "Инспекция по труда" – Варна пътуват към мястото на инцидента.

По-рано днес от Апелативната прокуратура във Варна съобщиха, че Окръжната прокуратура ръководи досъдебно производство за трудова злополука с двама загинали. При ремонтни дейности в бензиностанция в провадийското село Блъсково работник паднал в празна цистерна за съхранение на гориво. След инцидента на помощ на пострадалия се притекъл неговият началник.

Според съобщението от Апелативната прокуратура двамата мъже се задушили от изпаренията в цистерната и загинали на място.

В допълнение от прокуратурата уточниха, че първите впечатления на спасителите, пристигнали на мястото на трудовата злополука, са били, че двамата мъже са починали. Пристигналият медицински екип на Спешната помощ е установил жизнени функции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
Гражданска защита или АСД към ПБЗН?По принцип уврежданията са необратими, особено ако в цистерната се е съхранявал бензин.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не спазва правила за Безопасна работа, това е причината, хората са прости и мързеливи.______________________Прав си, ама пък правила се спазват ако се знаят. А тия хора дали са били инструктирани и обучени?
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не спазва правила за Безопасна работа, това е причината, хората са прости и мързеливи
4
5
 
15
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
Характерно за сегашното управление, че ни превърна в зомбита, някои от които доста хардкор.. умираме, съживяваме се, пак умираме, важното е да не се достигне до пенсионна възраст
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано спасят хората и дано нямат трайни увреждания! Само те си знаят колко време са лежали в цистерната при мин. количество кислород, докато ги мислят за мъртви.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не го е грижа за работниците.При ГРОБ на почит са мутрите и бизнесмените полгурамотници като Вожда Еднокнижник.
1
1
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
сега ако умрат кво ще е заглавието "работниците умряха пак" ?