Екшън: Влак откачи номер на кола, шофьорът си го взе и избяга

Друг пък помете крави, оставени от пастир без контрол
13
Екшън: Влак откачи номер на кола, шофьорът си го взе и избяга
Снимка: архив, БулФото

Локомотив откачи с буфера си регистрационния номер на лек автомобил, който изскача пред него на релсите.

Това е станало при спуснати бариери и звуков сигнал за приближаващия влак в 15,53 ч. на прелеза между Димово и Орешец, съобщиха от БДЖ.

По свидетелство на машиниста, автомобилът се е разминал с фатален удар за няколко милиметра, в които водачът съумява да се промъкне пред неумолимо идващия пътнически влак от Видин за Мездра.
 
Разминаването е толкова близо, че номерът на колата е закачен и пада. В следващия момент водачът слиза от автомобила се, затичва се назад, вдига си номера, подкарва колата си и изчезва. Влакът спира без да са причинени никакви щети.
 
Само в рамките на петъчния ден безотговорен пастир остави стадо крави без контрол, поради което 14 от тях стават жертви на преминаващ влак по направление Стара Загора-Пловдив, в междгарието Тракия-Пловдив Изток. 30-те пътници във влака не са пострадали, но в продължение на часове са правени опити да бъде изправена счупена щанга, за да може електромотрисният влак да продължи на собствен ход.

Пастирът е арестуван, но никой не очаква той да бъде осъден за безстопанственост и нанасяне на материални щети върху държавна собственост, нито да обезщети чакащите във влака пътници, допълват от железниците.
 
Нарушение в графика няма, тъй като в участъка движението на влаковете се осъществява по два пътя.
 
Постоянното пресичане на релсовия път както на охраняеми прелези, така и по линията от хора, автомобили, камиони, каруци и животни, почти гарантирано е за сметка на живота на пресичащите, но също така причинява материални щети и още много нерви за пътуващите, както и огромен стрес за машинистите.
 
 


13
Още по темата: БДЖИнциденти с влакове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това отново потвърждава тезата на Чарлз Дарвин, че от тая "държава" нормалните хорица се изнесоха за последните 20-30 години

Останалите са озверели от мизерия и комплексирани (от същата мизерия) неандерталци

Съгласили се да робуват на пишман-бизнесмени за заплатка по-малка от социал в Европа и с изпълнена мечта- да се правят на велики с 10 годишна таратайка 6-та употреба по пътищата

Държава-Психодиспансер
8
0
 
4
 
! Отговори
Трол Горянин преди 1 година
Ще откача , преди 20-30 години влаковете хвърчаха един подир друг и пак нямаше толкова главанак - дядо ми за 30 години работа в БДЖ разправяше 2-3 истории , а сега по 2-3 на ден
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ж.п. прелеза се намира на 100 метра от гара Димово и шофьора е знаел ,че влакът не е набрал голяма скорост и затова е направил рисковото преминаване.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами докато са чакали пътниците, защо не са си направили една скара с говеждо, че и за вкъщи могат да си носят. Цели 14 крави не може зян да отидат.
5
0
 
12
 
! Отговори
Баба Меца преди 1 година
До Анонимен

"ПУСНАЛ ГИ ДА ПАСАТ НА РЕЛСИТЕ"

Е, влакът ги е обрал
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новините са хроника на националното малоумие, но основната тема са "автопроизшествия". Обобщено погледнато, ако шофирате, вероятно сте някакъв пълен крeтен.
3
2
 
10
 
! Отговори
ивчо преди 1 година
селяния
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резерват "Северозапад"!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 КРАВИ!!!!!!!! ТОВА СИ Е ЦЕЛО БОГАТСТВО !!!

ПУСНАЛ ГИ ДА ПАСАТ НА РЕЛСИТЕ :D