"Открито небе" – Русия с наблюдателна мисия у нас

Руски самолети ще прелетят над определени участъци от страната
Обновена: 4 юни 2017 13:17 | 4 юни 2017 13:13,
104
"Открито небе" – Русия с наблюдателна мисия у нас
Снимка: Flugezeug.net

Русия ще проведе наблюдателна мисия над територията на България от утре, 5 юни, до 9 юни, в изпълнение на Договора за установяване на режима "Открито небе", съобщиха от Министерството на отбраната.

Групата за наблюдение от Русия ще бъде съпроводена от експерти по контрола на въоръженията от дирекция "Стратегическо планиране" и специалисти по прилагане на договора "Открито небе" от Командването на Военновъздушните сили.

Дейността ще включва полет с руски самолет за наблюдение Ан - 30 Б по предварително съгласуван маршрут със заснемане от въздуха на определени участъци от територията на страната. По време на полета действията на руския екипаж ще бъдат контролирани от български експерти на борда на самолета.

Ангажиментите, поети от България по Договора "Открито небе" допринасят за прилагане на мерките за укрепване на доверието и сигурността в европейски и световен мащаб, се отбелязва в прессъобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Към #95:Прав си. Не зная някои какво си мислят, но днес разстоянията- ' на широко' и ' на високо' още важат. От Европа до Америка бомба лети 30 мин; а България има 40 планини. Така че не е лесно нито Аме8рика ' изневиделица' да удариш, нито е лесно ако България нещо иска да скрие,да го намериш.
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тя онази ти работа много дребна, трябват мощни телеобективи, за да я снемат.
67
1
 
0
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Тов не е новина защото нашето небе отдавна е "открито" като нямаме самолети, въпреки че не е много ясно какво я сърби *** Русия какво им на наша територия. Новина ще бъде ако български самолет прелети над руска територия и прави снимки.
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате и вижте какво стана след 28 г демокрация. И колко останахме
65
3
 
1
 
! Отговори
Спрете фаровете преди 6 години
Относно разломите главните са маркирани трайно ..има специфична активност чуват се особенни звуци и атипична сеизмична активност.МНого райони се тресат леко осезаемо вече години наред..Терористи ползващи наркомани на ВЛАСТ се опитват с тежко терористични анти биосферни оръжия като монтирани скенери/ вместо доказани безвредни фарове на автомобили и все по жестоко вредни холограми/ вкл маскирани като "винетки" да повредят тежко биосферата с КОлапси изискващи масови убииства.
64
5
 
5
 
! Отговори
Има нужда преди 6 години
Да снимат тежки увреждания на магистрали и главни пътища на градове и села от включени денем и нощем скенери вкл лед,лазерни,ксенонови ..Виждат се огромни обеми обемно прецакани . в градовете с е пълнят с токсичен въздух.Има активирани съвременни тежко терористични разломи на военно терористичната мафия.
63
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе да ми снимат и оная работа като искат шегиева в руснаците пияни
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле колко рабирачи. Тъпите американци и руските пиандета самолетоносачи имали? За кво са им? Иначе ако извикаш класически бул.гаристанс.ки ши.бек да ти сложи плочки в банята, ще изпие каса бира и ще им направи обратен наклон. След което ще ти обясни че земята е плоска и гравитацията е неква конспирация.
61
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи разбирачи, няма що. Самолетоносача става само за демократизиране на някоя държавица, въоръжена с прашки. Затова американците ги имат, а руснаците не. Просто едните не са спрели да сеят демокрация, другите не ги интересуват такива неща.
60
2
 
8
 
! Отговори
Калина преди 6 години
До inatutНямаме с какво.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вечният спор за ефективността на подводниците и противолодъчните кораби и средства.Преди много години се разигра мащабно учение с 10 атомни подводници. 9 от тях бяха "унищожени".Едната останала обаче разказа играта на всички и на половината свят.
58
14
 
4
 
! Отговори
inatut преди 6 години
По същия този договор ние кога летим над урала..
57
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То от 72 години България си е открито небе за Русия, и без да искат разрешение руски самолети си прелитат през въздушното ни пространство, а ББ и РР се правят на ударени пазят тази строго секретна държавна тайна за да не дразнят Путин.
56
2
 
13
 
! Отговори
до 68 преди 6 години
Плюсовете на самолетоносача, като оръжие, са открити през WWII, но плезното му действие срещу пеиблизително равностоен противник се изчерпват около края на Виетнамската.По-умните влагат пари в щурмови подводен флот.Дори за 30 годишна, дизелова подводница, в умели ръце, самолетоносачът се превръща в едно нещоГоляма лесна цел!
55
1
 
5
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
За самолетоносачите:Първото впечатление е че са удобна мишена! Цел - голяма,бавна и видна.От другата страна на везната-първо, има ги: щом са вкарани толкова интелектуална енергия,труд и средства(от разбиращи!) значи не е безсмислица. Второ- от достъпното за четене - имат три нива на защита,които три стени издигат. Имаме право на коментар,разбира се,но да незабравяме равнището на нашата /не/информираност.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американския самолетоносач е бил "потопен" в учение на САЩ с френска подводница. Това не са руски пропагандни канали. Иначе за ракетите гранит не е никакъв проблем потопяването защото освен че са бързи и нисколетящи са и бронирани като танк.
53
9
 
8
 
! Отговори
АДМИРАЛЬ ДИМЧО преди 6 години
До самолетоносачИ РУСИЯ ИМА ЕДИН САМОЛЕТОНОСАЧ БЕ ! КАЗВА СЕ АДМИРАЛЬ ДИМЧО ! ТАКА ДИМИ ,ЧЕ ОТ 500 КМ. СЕ УСЕЩА ЧЕ АДМИРАЛЬ ДИМЧО ПРИСТИГА ! НЯМА НУЖДА ОТ РАДАРИ ЗА ДА БЪДЕ ЗАСЕЧЕН ,ДИМЪТ КОЙТО ИЗПУСКА Е ДОСТАТЪЧЕН ЗА ДА УВЕДОМИ ВРАГА ЗА ПРИСТИГАНЕТО СИ !!
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та за аеропланите, въпрос:-Кой създаде аеродинамичната теория на крилото, има и теорема на негово име?- Коя авиокомпания е от 1923, първа открила редовна линия с реактивни самолети през 1956?- Кой даде на американците технологията за обработка на титан, че и титана за SR-71?
51
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ:)))))ахаахахаххахаха Егати трола си :) поне лъжи както трябва. 50 Ф35 ВСЕ ОЩЕ не са доставени изцяло като бройка :)))Една част е доставена, пилотите са обучени и си ги ползват редовно по предназначение. Другите се сглобяват в момента
50
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 72 :)))) те така в руските пропагандни канали унищожават самолетоносачи за закуска :))))