С камери на пътя, но без знак Е24. С нови патрулки, но без камери в тях!?

Експерти искат държавна политика за опасните пътища
5 юни 2017 11:15, Петя Славова
62

"Подкрепям промяната в Закона за движение по пътищата, с която се премахва знакът, предупреждаващ за мобилна камера на пътя, защото е време хората да свикнат, че правилата трябва да се спазват". Това заяви в студиото на "България сутрин" Йонко Иванов, председател на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.

Още по темата

"България е с опасни пътища и е необходимо да има нова държавна политика. Организацията на движението, изграждането на мантинели, пътната маркиривка са малки, но съществени неща, които обаче останаха на заден план. От години едни и същи хора пишат закони, които не се спазват и продължаваме да гледаме следствията като не търсим причината за ожесточената война по пътищата", коментира още той.

Пред Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи подкрепи тезата, че премахването на предупредителните знаци за камери са добро решение като опроверга твърденията, че подобни действия са незаконни и ще доведат до безразборно заснемане на гражданите.

"Всичко, което се заснема на обществено място е законно и не нарушава по никакъв начин правата на гражданите", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
САШО+ преди 6 години
Решението е едно за да няма тежки катастрофи.Повече кръстовища със светофари.Камери на светофарите.Участък със чести произшествия, да се поставят камери.Узаконяване на видеорегистраторите в колите на автомобилистите.Сайт на КАТ на който да се пращат клипчетата анонимно, да се глобяват криволичещите коли, моторите каращи на една гума, дрфтаджийте с ръждивите бмв-та .Това е ред на пътя.А не на Бойко Борисов тъпите промени за знаци, табели и книжки, които целят пълнене на бюджета с глоби.
53
0
 
0
 
! Отговори
недоразбиращ преди 6 години
До АнонименВ града няма ленти за изпреварване, за бавна или бърза скорост. Това не е път или магистрала, а улица...
52
0
 
9
 
! Отговори
Крайно време е преди 6 години
Господата,отговорни за безопасността на движението да преразгледат и проблема с неговата организация- маркировка и пътната инфраструктура.Проблемите не опират само до превишената скорост,слабата квалификация или употребата на алкохол.Но не може с такава организация отпреди 50 години,предвидена за "Москвичи" или "Жигули",да налагаш ограничения за "Мерцедеси" или "Ауди"?!И не всички водачи сме роми или ***,които не знаят къде е вратата на колата и не могат да разчетат значението на знака?!?!?!
51
0
 
4
 
! Отговори
До 58 Груйо преди 6 години
Питаш какво му е лошото *** да се крие на едно място в храстите, а на 1000 други места, където сега има предупредителна табела, шофьорите да си карат както си решат без да спазват ограниченията? Отговорът е ясен - с табелите е по-добре - по-малко наказани, но повече шофьори да спазват ограниченията, а твоето е да има наказани, но повечето шофьори да шофират с превишена скорост, никого няма да укроти - световният опит отдавна го е доказал. Няма полза от 1 яко наказан и 100 хиляди ненаказани.
50
5
 
2
 
! Отговори
Груйо преди 6 години
Какво лошо има *** да се крие в храстите? Снима те с камерата от засада и 1-2 км по-нататък друг *** ти маха със слънчогледа на открито представя ти сметката и си гледаш работата. Това ще укроти дота бързаци читаци по нашите пътища.
49
0
 
0
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
Я, Бъди Холи бил жив.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които са взели решението за новите патрулки, които се оказва са несъвместими с камерите, е редно да бъдат съдени за безстопанственост (макар, че да реч за пълна некадърност).
47
0
 
5
 
! Отговори
Нагли милиционери!!! преди 6 години
***,прости и нагли милиционери! От кокорбашията начело на МС до последния лентяй в храстите!
46
0
 
5
 
! Отговори
дааааа преди 6 години
А в конституцията на РБ пише друго,а именно че за да те снимат трябва да те предупредят!Ама откъде толкова акъл у Гойко Лайновски и Винету?!
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Несъобразена скорост може да е дори 15 км/ч . С какво помагат камерите в случая?
44
2
 
1
 
! Отговори
ShaMana преди 6 години
Трябва да се мисли и да се вземат решения как да се подобри радикално инфраструктурата ни като качество и регулация. Когато трафика минава по лесно през определена точка намаляваш шанса на неправомерни действия. Какво правим за второ и третокласните пътища където стават НАД 60% от произшествията? Както правим за пешеходци и велосипедисти в държавата като цяло (не само жалките опити в София)???
43
4
 
2
 
! Отговори
Жалко преди 6 години
Их, жалко, че го махат този хубав знак, че ме снимам с камера. Досега бях свикнал да си карам с каквато скорост си искам, а само като видя такъв знак да си спазвам правилата. А сега като го махнат не знам дали въобще ще има дори минута, в която да се опитвам да спазвам правилата.
42
2
 
3
 
! Отговори
ShaMana преди 6 години
.. количеството на валута в джоба на някой съвестен политик или управник. Не ме разбирайте погрешно темата за камерите е резонна когато се използва смислено а не със слабо извинение което не може да бъде подкрепено от числата които самия КАТ вади. Истината е, че под "Несъобразена Скорост" може да се впише всичко, но има категория превишена скорост за това която е съмнително пуста. Несъобразена скорост с пътните условия - 242 загинали. Тук може да пишем и качеството на пътя също тогава...
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21% от ЗАГИНАЛИТЕ на пътя са заради челен сблъсък. други 21% са от блъскане на пешеходец или велосипедист. Искам някой да ми обясни как сега камера или табела за камера ще предотврати тези загуби на живот? Това е официална статистика за 2016 на КАТИли друг любопитен факт. Отново по официална статистика на КАТ превишена скорост при ограничение са загунали 7 души! А от НЕОСЪБРАЗЕНА скорост са 37% загиналите от общото. Та защо говорим за табели и камери като това няма да реши нищо! Освен...
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се що не приемат закон за премахване на *** ограничения. Направете го като в Румъния в населено място 50 извън 100. А сега имало някога чешма 40, имало някога бензиностанция 50. Визирам хранилките на Е79.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето как държавата си прави законите... Един ден едно, а на другия ден обратното... В двата случая все са "прави" изедницидолни...
38
2
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
Казваш, че кара бавно с максимално разрешената скорост и затова го изпреварват отдясно .... Кара си човека с 80 км/час в най-лявата лента на Цариградско шосе в София - разрешено е и това е максимално разрешената скорост, но ти долиташ с примерно 160 км/час и задминаваш отдясно. Жалко, че КАТ не работи, ако работеше щяха да те скъсат от глоби и други наказания.
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен98% от случайте, в който някой изпреварва отдясно, го прави единствено поради това, че лявата лента (която е предвидена за това) е заета от някой, който кара бавно в лентата предвидена за изпреварване.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С табели, без табели - все тая! Закривай!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К'во праим ся?!