С камери на пътя, но без знак Е24. С нови патрулки, но без камери в тях!?

Експерти искат държавна политика за опасните пътища
5 юни 2017 11:15, Петя Славова
62

"Подкрепям промяната в Закона за движение по пътищата, с която се премахва знакът, предупреждаващ за мобилна камера на пътя, защото е време хората да свикнат, че правилата трябва да се спазват". Това заяви в студиото на "България сутрин" Йонко Иванов, председател на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.

Още по темата

"България е с опасни пътища и е необходимо да има нова държавна политика. Организацията на движението, изграждането на мантинели, пътната маркиривка са малки, но съществени неща, които обаче останаха на заден план. От години едни и същи хора пишат закони, които не се спазват и продължаваме да гледаме следствията като не търсим причината за ожесточената война по пътищата", коментира още той.

Пред Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи подкрепи тезата, че премахването на предупредителните знаци за камери са добро решение като опроверга твърденията, че подобни действия са незаконни и ще доведат до безразборно заснемане на гражданите.

"Всичко, което се заснема на обществено място е законно и не нарушава по никакъв начин правата на гражданите", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да се реши с махането на знаците. Повече снимчици ще има, а хората ще продължат да *** по пътищата. Защо ? - ниски доходи, резултиращи в карането на 20 годишни коли, лоша пътна инфраструктура и ниска култура на някои шофьори. Поне слагайте на видно място ограничителните знаци, като сте решили да ни скубите.
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли,колко,като ей тоз 16 годишният с буса от вчера се движат по пътищата на България?!Аз не знам!Както е срещнал дървото утре може да Ви срещне Вас!!Ам знака е проблема...Не се наядоха...
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредната глъмотия на управленците , ще ни осъдят от Европа и пак ще преработват закона ...а всичко това е да се увеличат приходите от глоби , а не да се подобри безопасността
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да на първо време да огледат пътните знаци и маркировката, те се захванали да стимулират рушветчийството! Тъкмо във връзка с искането за повишаване на таксите при оспорване на актове в съда. А и чиновниците да изпълняват безпрекословно заповедите на началниците си (правилата - кучета ги яли). Иначе санкция. Бокова бъл(х)ария...
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй като сме в Борисов 3, простотията също е по 3x.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаците са сложени точно за това, да може хората да намалят. На опасни участъци и прочие. И още само бутафорни знаци да има не е излишно. Махането на тези знаци може и да повиши парите, които КАТ събира, но ще повиши и катастрофите. Ако това е идеята, да правилно е.
8
1
 
16
 
! Отговори
alf преди 6 години
докато тумбаците КАТ-ерици дремят и спират за фарове и колани основно нищо няма да се получи. просто психопрофила на шофер без колан обикн е разсеяно неагресивен водач
7
0
 
10
 
! Отговори
Знак преди 6 години
Ще ни махнат те ще си мигат с фарове.Повече знаци да подсещат че те дебнат трябва ама ще сецнат финансите в касичката.
6
0
 
18
 
! Отговори
емил преди 6 години
пак ще дебнат от храстите и пак отначало а пътищата в дупки и когато трябва катаджия да регулира движението като при витиня той в храстите
5
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При 1.3 млн. пинсионери, 700 хил. рома, 800 хил. на ТЕЛК, 700 хил. безработни и 1 млн. държавни служители парата няма от къде да дойде и сега се измислят всякакви методи за пари, а мафията просто измисли едни билети които ги търка целия народ и по този начин изтръгва и последния лев.ЧалГето е един обран бостан който и да ви обещава 2000 лв. минимална заплата лъже парите няма от къде да дойдат единствените свежи пари идват от наще сънародници в чужбина и еврофондовете които се ограбват.
4
2
 
24
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Това е резултатът от шуробаджанашките далавери!Скъпа и неефективна ограда по границата, накъдрен асфалт по пътища и магистрали, армия без самолети, флот без кораби, болници без ток, болни без лекарства, старци без пенсии....Вие за някякви патрулки говорите, само те да бяха, с мед да ги намажеш!Действия трябват НАРОДЕ!
3
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Какво искаш да кажеш, че българина не кара като пълен *** така ли? Всеки се има за състезател и не му пука дали ще изпревари от ляво или дясно.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цирк Буш ... закривай све и това е :))
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Окрадаха милиарди, изпъдиха милиони, пътищата целите в дупки, войната по пътищата била проблема!