Спецакцията на ГКПП-та – срещу контрабандата от Турция

При операцията са иззети цигари, злато, много валута
12
Спецакцията на ГКПП-та – срещу контрабандата от Турция
Снимка: архив, БулФото

Безакцизни цигари, фалшификати на защитени търговски марки, контрабандно злато и недекларирани 17 500 евро са задържани при специализирана полицейска операция на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи пресцентърът на ОД на МВР - Хасково.

В акцията, която се проведе снощи, са участвали и служители на "Гранична полиция" и Агенция "Митници".

Основната цел на действията е била пресичане на контрабандата от Турция.

Още по темата

При една от проверките в пригоден тайник под предните седалки на лек автомобил "Мерцедес" с турска регистрация са намерени 590 кутии безакцизни цигари.

В хода на операцията са конфискувани още 1187 кутии цигари и 1,5 килограма тютюн без бандерол. При проверка по линия на защитени търговски марки са установени 932 артикула с неправомерно използвано лого, както и 283 чифта обувки и 170 опаковки перилни препарати и ароматизатори.

Без документи за произход са били спрени 60 литра препарати за растителна защита и 99 кутии зъботехнически материали. За констатираните безакцизни стоки са съставени 8 акта по Закона за митниците.

Междувременно пътните полицаи са глобили и с 13 фиша недобросъвестни водачи в района на пункта. В акцията са участвали общо 80 служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа то се видя, че най-голямата контрабанда от турция е главно с бежанците! Ама ние там дадохме по 3- 4 милиона лева за километър ограда и то каква ограда (можеш да я прережеш с малко по-остра нокторезачка)! Но пък понеже сега нал требе да се отчете и дейност та сега има и спец акция горе доле са хванали контрабанда на стойност 10 - 20к лв. което може да се твърди, че са прерязали,отсекли,прекършили (оная работа на) контрабандата!
10
1
 
2
 
! Отговори
Mom преди 6 години
Znaci plovdivski te busove nesa provereni V tqh ima po 2 3 kilograma zlatoto I po 50Steka boro 70286
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най после, от години върви този "алъш - вериш". БРАВОоооо!"А алъш веришите на продажните ви митничари и пилицаи направено ли е нещо...Например този от софийското летище, който вкара нелегален осъди ли се...питам просто!
8
2
 
12
 
! Отговори
Гаргамел преди 6 години
Вместо да се ловят незаконно минаващи границата мигранти се правят показни пиар акции!
7
7
 
5
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
НЕ купувам турски ментата
6
2
 
9
 
! Отговори
Пълен Провал преди 6 години
Вместо да обявят че поради изтекла информация (умишлено или не) акциятасе е ПРОВАЛИЛА ТОТАЛНО те ви баламосват с два чорапогашника и 1000 лева заловени.
5
4
 
7
 
! Отговори
СМЕХ преди 6 години
Новина от "Средствата за масова ДЕЗинформация":"При операцията са иззети цигари, злато, много валута"?!?!"Много валута" = цифром и словом едите 17'500 евро."Много" цигари =2000-3000 хил КЪСА, разбирай 10-15 стека."Много" злато =10-20 синджирчета с стотина грама Не фалшивите новини са проблем а М.А.Н.И.П.У.Л.А.Т.И.В.Н.И.Т.Е Но в Бг други новини освен манипулативни НЯМА!Гарантирано от Боко-тиквата и ГРОБ.Да живее Пеевски.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега си представете колко контрабанда годишно минава!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите на ДОСТ за последния месец изгоряха
2
3
 
8
 
! Отговори
митничар (истински) преди 6 години
До ЛллИ пак си върви. Всички знаеха за "акцията" едно 12 часа преди това и всичкото контрабандист си чакаха в Одрин да мине. Хванаха някакви кокошкари
1
9
 
6
 
! Отговори
Ллл преди 6 години
Най после, от години върви този "алъш - вериш". БРАВОоооо!