Бежанците от "Тракия" дали по ?5 000. Крайна цел – Франция!

Четирима от пострадалите са вече изписани
7 юни 2017 16:07,
48

След катастрофата на автомагистрала "Тракия", четирима от пострадалите мигранти вече са изписани от болницата. Оттам ще бъдат преместени в Център за временно настаняване на бежанци.

В неделя бус с нелегални мигранти катастрофира на магистрала Тракия. Загинаха 10 души, включително и 16-годишният щофьор.

Още по темата

Как се минават граници по нелегален канал? Разказват самите мигранти от първо лице.

Афганистанецът Муслем разказа пред Bulgaria ON AIR, че са бежанците са платили по €5 000, за да стигнат крайната си цел – Франция. Дали пари и за влизането си в България.

"От Турция дойдохме. Искаха ни 500 евро, за да минем България", разказа Муслем.

Медиците разказват, че комуникацията с пострадалите е била изключително трудна.

"С преводач и после колега, който работи тук, на турски. Оплаквания при престоя и как се чувстват. Тези болни, които лежат в Хирургия, са били първите два дни под активно наблюдение с контролни изследвания", разказа д-р Васил Ковачев, началник на хирургичното отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ako se razbolee nqkoe balgarsko dete karat roditelite mu da prosqt po tv i internet za le4enie a tezi gi lekuvat bez pari
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брой им този който брой тук на някой от нас Америка за България
35
0
 
11
 
! Отговори
,em преди 6 години
от къде парата ве амуджинци? паспортите нямахте време да ги съберете ама пачките ги наджипкахте една до друга у куфаро а? ами ако това са саудитски мангизи платени на главорезаджии убивали жени и деца в сирия и ирак? ами ако са катарски пари платени за да бъдат убивани европейски жени и деца? сега ше ги гледаме, ше ги храним, къщи и жени ше им дадем, за да ни направят на скрап след това. българино събуди се. зелки трябва да се търкалят в тази държава.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо да се стабилизират, а после бой докато си кажат кой им брой кеш на ръка и ги пуска към Европа.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пари им струва лечението?Колкото един нов мерцедес.Всеки ден умират много българи млади жени и деца защото нямало пари за да живеят.А за някакви смрадливци дошли от дупките и пещерите при тва дърти кочове всичко е безплатно,нали?Трябваше да ги закърпят да им прелеят малко кръв и кой изкара,изкара.И без тва има няколко милиарда като тях.Безработни тарикат-талибани от мъжки пол и афро арабски произход.Ще умра от смях ако за благодарност решат да думнат болницата заедно с тъпите доктори.
32
0
 
9
 
! Отговори
Трябва да има ред преди 6 години
Какви 5000 Евро. Аз съм Българин и живея в Европеиска държава бачкам за 500 лв по 10 ч и нямам 5 лв да се обръсна.БЕСИЛО ЗА ПРОДАЖНИЦИТЕ И награда за министара на Афганистан че хората могат да спестят пари в тая бедна държава
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за много българи 5 хил. евра са мираж, непосилно висока сума...
30
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Вижте си заглавието Бежанците от .......Това не са бежанци, а граждани от Афганистан. Интересно , от къде тези бедни хора ще намерят на всеки по 5 000 евро и от там нататък джобни и други пари за преживяване? Защо най накрая властите не проверят, кой плаща на тези млади хора-мъже, за да идват в Европа и с каква цел???
29
4
 
6
 
! Отговори
Кви огради ,бе... преди 6 години
Да идват у България и да се заселват!Щом искат да работят имА земя има и мотики... У БЪЛГАРИЯ --- НЕМА РАБОТНИЦИ...!
28
6
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
ПЛАЩАТ СИ ХОРАТА ,БЕ.....НЕМА ЛОШО!ТАКА СЕ ПРАВИ У ЦЕЛ СВЕТ!!!ЩОМ СИ ПЛАЩАТ--ЗНАЧИ СА ДОБРИ ХОРА !ПРЕКАРВАМ ГИ ...КЪДЕТО ИСКАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Оградата е за животни. 5 огради да правим само храним приближените фирми на управляващите, иначе стига да решат бежанците пак ще намерят подкупни преводачи, които са вътре в охраната. Нали ги хванаха уж, в затвора ли са или ало наш човек.Трудно стана за Низамовци с свински опашки. Да се преведат всички бежанци в държави, които садят демокрация харчейки новото си оръжие, разрушавайки селищата им, стректурата им убивайки невинни араби.
26
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има смисъл да се дават пари, но само за интеграция на бежанците.Да учат български, да се заселват, да ходят на курсове,да се женят да българки и да имат много деца.Оградите няма да ги спрат така или иначе.
25
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нормалния Афганистанец месечната заплата е от 100долара.Няма как да спечелиш 5000 евро и да ги дадеш за ескурзия.Освен ако не си дхихадист и не се биеш срещо Асад на страната на Идил.където месечните заплати стигат до няколко хиледарки.Хвърляш паспорта и казваш че си бежанец ,само наще Европеиски управници не го разбраха а можеби и не искат защото така им е заповядано
24
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България трябва да остават, и да се женят за българки.
23
0
 
9
 
! Отговори
Парите им се преди 6 години
РАЗДАВАТ от ИДИЛ или от някоя кавказка република??: това еЗАРИБЯВАНЕ на Е, "ПОСЯВАНЕ""Да ни РАЗОРЯТ!!! АЛО< ПРЕЗИДЕНТ< ПРАВИТЕЛСТВО, НС, КАК идват БОГАТИ, а след това ги храниум, ПЛАЩАМЕ издръжка, ЛЕКУВАМЕ ги безплатно???ТОВА са хора-***.АРАБСКИТЕ страни не си приемат хората- ПРАЩАТ ги в ЕВРОПА: САМО им ПЛАЩАТ ПЪТЯ!!!>ПРАВИЛНО ли се струва на РЪКОВОДСТВОТО на РБЪлгария, ЕС, ООН????
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незаконно влезли, с куп болести, СЕГА ще ги храним, лекуваме, дундуркаме, а и НАСТАНЕНИ ВЕЧЕ!!?? ЗАЩО не ги ВЪРНАТ ОБРАТНО ОТКЪДЕТО са ДОШЛИ??СЕГА знаят, че стъпи ли им крака в България. дори и НЕЗАКОННО ВЛЕЗЛИ, ще БЪДАТ ОБГРИЖВАНИ< ЛЕКУВАНИ< докато УМРАТ, ще НАРОДЯТ 10-12 готоваНЦИ, ЩЕ ДОМЪКНАТ родата ОТ 50-ИНА ДУШИ...промяна в мисленето ТРЯбва.иНАЧЕ те СА хитреците, А НИЕ- глупаците!кога, АКО ВЛЯЗА незаконно В са, иран, ирак, оае ЩЕ МЕ СЛОЖАТ В БОЛНИЦА u ще се грижат за мен????
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе братя българи, колко от вас имат спестявания от 10-15- 000 евро ,та да тръгнат по света ,дайте една статистика , нещо не е наред , щом бедни араби тръгват с пари да цакат по 5000 на всяка граница... ние ли сме най - бедния народ ???
20
1
 
8
 
! Отговори
полутрафикант преди 6 години
Гладните гранични полицаи и трафикантите си уреждат среща в горите на Странджа Сакар-мотел Козия рог и там се решава въпроса....всички знаят това но си мълчат в името на пачките....патриотичните трафиканти държат всички канали
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бежанците" от Тракия.
18
0
 
11
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
?5 000 за билет до Франция. Грешка! ?5 000 за билет до гробищата.