Днес: Порои, гръмотевици... студеният фронт идва

Климатологът Георги Рачев пред Bulgaria ON AIR: Жеги от сряда!
Обновена: 8 юни 2017 11:44 | 8 юни 2017 10:30, Петя Славова
2

Очакват ни още обилни валежи след вчерашната буря в София. Повече ще бъдат валежите в Североизточна България, но те няма да са катастрофални, прогнозира климатологът Георги Рачев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Антициклонът заема почти цяла Европа, посочи Рачев и добави, че студеният фронт приближава Черноморието ни днес следобед. Според него гръмотечивните бури са се изместили към Ботевград и Плевен, а следобед ще обхванат Източна България.

"Ще има възможност за образуване на мощна купесто-дъждовна облачност. Много е трудно да се каже в кой район колко валежи ще паднат", уточни климатологът.

Още по темата

Той подчерта, че май и юни са месеците с най-много валежи и няма нищо необичайно във времето. По думите на Георги Рачев градушката също е типично явление за този период, но до момента се разминаваме с големите и опасни градушки.

От днес започва стабилизиране на времето, петък и събота ще бъде топло, а в неделя ни очаква ново захлаждане.

От понеделник времето се затопля, а в сряда на места температурите ще достигнат 30 градуса, стана ясно още от думите на климатолога.

"Кълбовидната мълния в градски условия е много рядко срещано явление. В града няма опасност за хората, особено в сградите с гръмоотводи, но не трябва да сме залепени за прозореца", предупреди Георги Рачев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
бачо Кольо преди 6 години
"...Много е трудно да се каже в кои райони колко валежи ще паднат. - уточни метеорологът."Ами защо си метеоролог бре ?! Че то и аз мога това да кажа , само че на теб ти плащат да лееш празни приказки ...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Край. Ша стине сифиа.