След скандала "Не пипайте шведите" – Благой Рагин хвърли оставка

Малко по-рано министър Николина Ангелкова го призова да напусне поста
Обновена: 8 юни 2017 15:10 | 8 юни 2017 15:10,
130
След скандала "Не пипайте шведите" – Благой Рагин хвърли оставка
Снимка: архив, Булфото

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка, съобщи Нова тв.

Още по темата

Решението му идва след вълната от критики по негов адрес, след като направи изказване по повод инцидента с пострадалата камериерка, която бе ритната в главата от пиян швед по време на работа - без причина.

Рагин изрази опасения пред Bulgaria ON AIR, че шведските туристи биха могли да се обидят заради скандала и призова случаят да не се раздухва.

"Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха, и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие", заяви Рагин.

Коментарите му взривиха обществото и заваляха гневни коментари, както и призиви да се оттегли от поста. Към тях се присъедини и официалната позиция на Министерството на туризма, в която се посочва, че то се разграничава от такива изказвания.

Министър Николина Ангелкова по-рано призова Благой Рагин да се извини и да се оттегли.

Ангелкова смята, че моралът изисква Рагин да се оттегли, защото на първо място трябва да бъдат защитени интересите на работещите в сектора и на всеки човек, подложен на такава незаслужена агресивна проява.

"Не се притесняваме, че ще разсърдим никого, за нас е важен интересът на българските граждани", подчерта тя, като определи поведението на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация като "неприемливо".

"Всеки един гражданин, независимо откъде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия. Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия трябва незабавно да се вземат мерки, затова изцяло подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР", каза още Николина Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
1
 
! Отговори
Беба преди 6 години
До защо ? Аз също съм шаш - 24 години този *** е председател, представете си какви са редовите членова на БХРА!?!!Този не може да върже две смислени думи, боядисаната му глава как ще ражда стратегии за развитие,като неговото лично умствено развитие и спряло малко след раждането му - е знам! Това същество и цялата лапаческа шайка, наречена БХРА, от чието четвъртвековно живуркане и лапане на аванта няма никакъв резултат освен ограбване на всички нас - да бъде закрита веднага!
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е тоя шоп..а..р какво щеше да коментира ако шведът му беше забил един тупаник в мазната му..цу ..на .Дали щеше да му благодари и да го помоли да повтори ,като накрая включи в сметката примерно и два тупаника за 200? .Такива хора са нещастие за нашата изстрадала родина .Тоя подлизурко е само за чистач на кен..ефи в Швеция да бърше г....а на такива шведи като тоя из.р.од
103
1
 
3
 
! Отговори
защо ? преди 6 години
Чудя се как толкова години това недоразумение Рагин е бил начело на асоциацията ? От всичките му ТВ изяви беше очевадно, че не става нищо от него. Защо са го търпели толкова време ?
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгледах видеото.Шведа върви към чистачката наблюдавайки я,дотолкова се е втренчил още от далеч в нея,че за момент почти се сблъсква с преминаващи хора.След което достига до чистачката,изчаква хората да излязат,за да няма свидетели и я шутира жестоко в главата.С две думи - това е планувано насилие и извършено с яд,злоба.Той е виновен,няма съмнение,но и трябва да се провери защо е направил това,може би има някаква история.А този Рагин правилно си е подал оставката.
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не бива да се отървава само с оставка. Трябва и нещо наистина гадно да му се причини. За продължителен период от време и то да е публичо. За да може хотелиерите с разсъждения като неговите, на които нбе им пула за персонала, да могат да видят какво ги чака. Време е да се основе ИСТИНСКИ профсъюз - обединение на работници и служители от туристическия бранш.
100
1
 
13
 
! Отговори
Герой преди 6 години
***, по-***, Риган. Тоя може и да спечели наградата Дарвин както е тръгнал. Прав е Айнщайн, че глупостта е безгранична:-)
99
3
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Ангелкова смята, че моралът изисква Рагин да се оттегли, защото на първо място трябва да бъдат защитени интересите на работещите в сектора и на всеки човек, подложен на такава незаслужена агресивна проява.Като толкова се е загрижила за интересите на работещите в сектора,да каже нещо и за заплатките във въпросния сектор,иначе излиза,че само вдига шум,за да се хареса на народа,яхнала вълната на недоволството.
98
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
такива шведи не ни трябват, - ако и другите шведи се идентифицират с този и направят бойкот ,значи са като него и аз ще съм много щастлив ако изобщо не стъпят в страната ни
97
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен бай *** и като физиономия и като манталитет.Кой ги избира такива,направо се чудя.И тези,на които беше председател и те ли са като него?!
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в моята работа има такива ***, закотвени от години
95
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама защо да го съдим, връщаме го, жената получава тлъсто обезщетение и няма сърдити. Да си го правят в родната държава каквото искат. Нали все се тръби какъв ръст на туризмът има. Ама май треперят за всеки турист решил да дойде в България. Да помислят как да задържат туристите и следващата година да дойдат отново.
94
0
 
18
 
! Отговори
Дърт комунист преди 6 години
Дайте на този *** 10 години за опит за убийство на жената. Такъв ритник в главата си е за мен опит за убийство.
93
1
 
31
 
! Отговори
САЩ за БГ преди 6 години
Това е пример за типичен комунистически слагач еволюирал в деморкратически слагач. Лошото е че всички във власта са такива и хората са доста прости за да не им пречи това. А да си жалък само по себе си е жалко.
92
2
 
27
 
! Отговори
,,Партията майка преди 6 години
Другаря Рагин изпълнява повелята на партията за ,,снишаване''........
91
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което виждам във форума и реакцията на Ангелкова показват, че България започва да се нормализира и ценностите идват на местата си. Преди години немски полицаи бяха сбъркали в една немска банка българин с някакъв издирван терорист - нахвърлили се върху него, човекът дори не разбрал че са полицаи, получил инфаркт и починал. Нищо престъпно нямало около него. Беше точно преди влизането ни в ЕС и тогавашната власт реши, че няма въобще да поставят въпроса, за да не попречи на приемането в ЕС.
90
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се съмнявам някой швед да се откаже да посети България, защото тук били осъдили едно психясало пиенде, което едва не е убило жена, само защото въпросния психопат се бил оказал негов сънародник. По-скоро точно обратното - въвеждането на някакъв ред между пияндурниците по черноморието може да привлече туристи. Повечето хора отиват да прекарат почивката си на място, което смятат за спокойно и сигурно.
89
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А каква реклама за туризма можеше да излезе от тоя случай - в брошурите можеше да пишат "елате в България, покрай другите атракции тук можете да набиете до припадък която камериерка пожелаете". Ако зависеше от Рагин, това рекламно послание още утре щеше да краси примамливите български оферти за шведските туристи.
88
1
 
34
 
! Отговори
Човек преди 6 години
До Анонимен 79:Не калкан,а ТЮЛЕН!Ех,Рагин,Рагин?Народът го е казал,не съм го измислил аз,че никога не е късно да станеш за РЕЗИЛ?!Дълго време не проумявах,но сега разбрах,защо от времето на соца та до днес,са ми толкова неприятни,да не кажа противни разнити му там бармани,сервитьори и други такива ***,като теб,от "Балкантурист" до сега,нарекли себе си "бизнесмени"?!?!?!До един сте все такива селски *** и свински ***!
87
0
 
27
 
! Отговори
викинг преди 6 години
Мнението на шведите, е че трябва да бъде пратен веднага в бългаски затвор и да бъдат уведомени другите затворници защо е там. Никой нормален швед няма да се "обиди" на Българиязаради това алкохолизирано същество.
86
1
 
14
 
! Отговори
уфф преди 6 години
Ще го назначат на съседно, подобно, номенклатурно - бюрократично место...