След скандала "Не пипайте шведите" – Благой Рагин хвърли оставка

Малко по-рано министър Николина Ангелкова го призова да напусне поста
Обновена: 8 юни 2017 15:10 | 8 юни 2017 15:10,
130
След скандала "Не пипайте шведите" – Благой Рагин хвърли оставка
Снимка: архив, Булфото

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка, съобщи Нова тв.

Още по темата

Решението му идва след вълната от критики по негов адрес, след като направи изказване по повод инцидента с пострадалата камериерка, която бе ритната в главата от пиян швед по време на работа - без причина.

Рагин изрази опасения пред Bulgaria ON AIR, че шведските туристи биха могли да се обидят заради скандала и призова случаят да не се раздухва.

"Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха, и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие", заяви Рагин.

Коментарите му взривиха обществото и заваляха гневни коментари, както и призиви да се оттегли от поста. Към тях се присъедини и официалната позиция на Министерството на туризма, в която се посочва, че то се разграничава от такива изказвания.

Министър Николина Ангелкова по-рано призова Благой Рагин да се извини и да се оттегли.

Ангелкова смята, че моралът изисква Рагин да се оттегли, защото на първо място трябва да бъдат защитени интересите на работещите в сектора и на всеки човек, подложен на такава незаслужена агресивна проява.

"Не се притесняваме, че ще разсърдим никого, за нас е важен интересът на българските граждани", подчерта тя, като определи поведението на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация като "неприемливо".

"Всеки един гражданин, независимо откъде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия. Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия трябва незабавно да се вземат мерки, затова изцяло подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР", каза още Николина Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
45
 
! Отговори
Беден преди 6 години
Първо-БРАВО на Министър Ангелкова! Пооправи ми срама, който натрупах, заради този дядка "бизнесмен". Дори не искам да му споменавам името. Този дебелокож хрантутник унизи не само жената, но и мен, и вас. Той унизи България!
84
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** - алчен търговец най после си го получи
83
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано това е последната статия за този предател, единствено ако стигне до там да бърка в кофите ще проявя интерес. Да отиде да ритне една гъркиня или шведка и да види дали тяхния председател ще прави такива призиви! Но комунистът няма род и родина, него го интересуват само парите!
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"хвърли" оставка или "подаде оставка" или "засрами се и подаде оставка"????
81
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много мазен тоя. Гледа си печалбичката, за сметка на тези които му изкарват парите. Отврат! Мирише на лошо!
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, каквито ще да са, бо.Клуците в затвора. Като са дошли тука ще спазват законите. Какво ще стане ако ние отидем и ги заритаме там. Да не би да ни галят по главите след това
79
34
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Аз съм съгласен с Рагин и го подкрепям. Няма никакво значение швед ли е, какъв е. Не виждам причина да се тръби, че е швед. Можеше да е англичанин, руснак, българин, джунгал, или друг. Какво значение има какъв е?? Един човек не определя нацията си.
78
1
 
10
 
! Отговори
ха преди 6 години
До Анонимен 81Туризъм ли?къде?
77
0
 
35
 
! Отговори
факт преди 6 години
Асоциация на перачите на пари и мошениците,това е тяхната асоциация...персонала им мизерства и се мъчи а те грабят на гърба на техните работници.
76
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представата за българския туризъм е силно повлияна от действията на такива като Рагин, които превърнаха Слънчев бряг в нарицателно за алкохолен бърдак! На такова място свестен турист няма да отиде! В Швеция дори имаше реклама на ИКЕА, в която тийнейджърка тръшкаше кухненските вратички в знак на протест, че не я пускат да отиде на Слънчака.
75
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
време беше
74
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е как този чичка с вид на калкан е избран за шеф на асоциацията??? Явно всички други са на ниво по-ниско от неговото. И се питаме, защо туризма ни е загнил толкова, защо е пълно с мошеници които имат една цел, да крадат повече, да не плащат нормални заплати, да събират хира без визия и култура. Колкото и да не харесвам Турция, те са успели да разберат едно, качествена храна и обслужване, чистота и уважение към туриста. Храната и чистотата са решаващи. В Гърция ходят по-богатите.
73
0
 
13
 
! Отговори
Рагин преди 6 години
Ама аз, таковааа, само шведите таковааа, шведките таковааа, може да ги пипате.
72
0
 
38
 
! Отговори
Рагин-типичен преди 6 години
ШЕФ в туризма от СОЦЕРАТА 1960-1989! Лъха простащина.Какво образование има??
71
0
 
24
 
! Отговори
До Иванова преди 6 години
Другарко Иванова, казвам комунистите, защото 90% едрите бизнесмени са все от това котило и дори и да са се пребоядисали, вътрешно си остават все тези кариеристи от онова време, които мачкаха кадърните, само и само те, подмазвачите да се издигат в йерархията. Заради тия същите, милиони българи се обидиха на страната си и я напуснаха. Ама какво да ви обяснявам, по въпроса ви си личи умствената ви нагласа...
70
1
 
10
 
! Отговори
Йохан Йохансон преди 6 години
Адвокат Марковски !!! Да се ангажира веднага !!!
69
0
 
2
 
! Отговори
morelini преди 6 години
До 65...Ти как мислиш от къде е този голям обществен интерес...сигурно има голяма група пред Н.С. да се оплачат от Рагин.Във ФОРУМИТЕ И ...ФЕЙСБУЦИТЕ ИМА ХОРА КОИТО СА СЪПРИЧАСТНИ С ПРОБЛЕМА НЕ СА *** ИЛИ ТИ НАМЕКВАШ ЗА СЕБЕ СИ...ЯВНО Е ТАКА.....
68
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам, че служебния адвокат който са му закачили, ще намаже най-много! Ще го наплаши здраво и ще го изцоца, после ще го пуснат одрусан. Най-малко ще получи пострадалата жена, освен ако не заведе дело и не ангажира свестен адвокат. Най-ме дразни това, че ако не бяха го излъчили по медиите, случая нямаше да получи гласност и нито реакция на полицията, нито на съда!
67
1
 
43
 
! Отговори
густавсон преди 6 години
Слава богу този т ъ п а к ако беше влязъл в шведските сайтове да прочете,че самите шведи линчуват сънародника си за това което е направил и го упрекват дотолкова,че искат за него затвор щеше да разбере,че парите не са на първо място дори за тях...но той е от червената школа,от онези "безнесмени" с куфарчетата и дългите софри ... за които на ставане и на лягане в главата им са само пари пари пари!
66
9
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 6 години
До ВладиДобре,но защо комунистите?Те отдавна са в други политически партии.Или го казвате,защото нямате други аргументи!