Не е ясно кои са загиналите бежанци на "Тракия"

Каналът за трафик може да се окаже по-голям, допускат от МВР
27
Не е ясно кои са загиналите бежанци на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

Каналът за трафик на бежанци може да се разшири, допускат разследващи инцидента на АМ "Тракия", при който загинаха 9 бежанци и 16-годишният водач на буса, който ги превозвал.

Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов заяви в Пазарджик, че вече са разпитани 15 свидетели, а част от информацията все още се проверява.

Още по темата

"В тази връзка лицата, ангажирани с този канал, може да се разширят и това не е крайният резултат по случая”, коментира Маринов, цитиран от "Фокус".

Той уточни, че е повдигнато обвинение на тези, за които категорично е доказано, че са участвали в трафика.

"Не можем да кажем със сигурност колко са плащали за преминаването през страната, както и повече за самоличността на настанените в болница, тъй като те дават противоречиви показания", допълни той.

Със сигурност обаче се знаело, че афганистанецът Фарук Уафа, когото Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста, е бил на върха на пирамидата.

"Той е известно на органите на реда лице, бил е обект на наш интерес, а работата продължава и с други лица, за които засега няма достатъчно доказателства, че са участвали в канала", каза още главният секретар на МВР.

Според Младен Маринов значително е намалял натискът по външната ни граница с Турция, както и броят на хората, които преминават нелегално през страната.

"Този бизнес се стеснява и става все по-конкурентен, но можем да кажем, че голяма част от участниците в него вече са отстранени чрез нашите действия", допълни Маринов.

Три лица бяха задържани, след като в процеса на разследването на катастрофата на магистрала "Тракия" се установи, че се касае за трафик на хора, каза на брифинга окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Спрямо организатора Фарук Уафа е повдигнато обвинение за притежание на наркотици, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години. За другото повдигнато му обвинение – трафик на хора, се предвижда затвор от 1 до 6 години.

Разследването по делото все още продължава. Според окръжния прокурор основният проблем е, че все още повечето от загиналите при катастрофата са неидентифицирани.

"За всички починали няма никакви данни какви граждани са. Същото може да се каже за настанените за лечение в болницата. Знаем само две имена, но никой от тях няма никакви документи", допълни окръжният прокурор на Пазарджик.

Той каза също, че е направено необходимото за идентификацията на загиналите в катастрофата, като са им взети пръстови отпечатъци, но все още няма информация и яснота за самоличността на никого от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: бежанциАМ Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че на кой му пука кои са
15
0
 
7
 
! Отговори
бургазлия преди 6 години
Толкова години колкото реално се разбра самоличноста на атентатора на летище Бургас .Раследваха сравняваха и накрая за да оправдаят средствата преписаха извършения терор на неизвестно име и националност .При толкова съдебни заседания няма осъдени и продъжава да се проточва докато изгуби давност.Ис тези мигранти .
14
1
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Нямадасе разбере, по една единственапричина, по която също няма да се резбере и истината за КТБ-грабежът на века. Причината е много елементарна. Избягва се разследването, за да не излязат на яве връзките по вертикала, че не се знае колко високо може да се стигне. Показателно за воденето на ефективно разследване би било самообесването на някоя катерушка на някой важен за делото експерт, или пък смъртта в хотел на някого, тип а ла Мишо Бирата, и всичко свършва.Изучили са се как .
13
0
 
10
 
! Отговори
Е как преди 6 години
Е как ще е ясно като те си хвърлят паспортите и се правят всичките на Сирийци.Още едно доказателство че са преминали нелегално у нас, я през граница я през пункт и с подкупи.
12
2
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Нормалните хора носят документи за самоличност!
11
2
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Тези не бягат ами най нагло идват да правят атентати!
10
1
 
18
 
! Отговори
Я преди 6 години
Не е ясно кои са загиналите бежанци на "Тракия"???????????Първо,от къде знаете че са бежанци? а не са мигранти,след както нямат никакви документи, това не ви ли говори нещо!Второ,ако толко държите да знаете кои са,попитайте идил - те пък може и да знаят.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой го и итересува де. Фъргайте ги в крематориума и другия път да си вземат документите.
8
0
 
15
 
! Отговори
Митолог преди 6 години
Това означава ли , че е яано кои са пък оцелелите??? Щото и едните и другите без документи,само дето мъртвите няма как да излъжат.......................
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демек, ако вземеш, че утрепеш бежанец и няма свидетели, ще се води дело от типа "Неизвестен извършител е убил неизвестен потърпевш"?В тоя ред на мисли, аз що не взема да се поразходя по границата...
6
2
 
17
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Автоматична отбранителна система с термална камера 12,7мм картечници стреляща на месо!Чудя се дали ще има наплив на "бежанци"?
5
2
 
44
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Не ми трийте коментара!Престанете да ЛЪЖЕТЕ аудиторията, че криминалните престъпници...нарушили държавната ни граница, и купчина закони на България , и Европа - са бежанци!!!Вместо да ги вкарат в затвора - ще ги пратят в Харманли - да ядат телешки пържоли, и кебапчета...без да плащат ток,вода,такса смет...данъци...и да горят националния ни трибагреник за мизерната помощ от над 1000лв. месечно! Българските граждани са 0 в сравнение с тези престъпници!
4
0
 
24
 
! Отговори
ппффф преди 6 години
На върха на веригата е премиер-министъро!! Аман от глупости вече!!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв канал ви гони? Имаме ограда за чудо и приказ! Пиле не може да прехвръкне от никъде! Всичко е под контрол, само дето пари не влизат в бюджета от цялата работа.
2
1
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа като чета тая статия и се питам ние що плащаме на полиция на прокоратура за огради и прочие! Освен, че "сувояваме" едни пари де! Инак едните викат мое и така да е ама може и да не е така! Другите казват ми то тоя ограда дето е по 1,5 милиона и нагоре лева на километър е само за парламан! Което май не е далеч от истината! Третите нищо не знаят по въпроса с бежанците! Еми дай да си спестим едни пари и нито ограда нито полиция не ни трябват те така или иначе хал хабер си нямат какво става!
1
1
 
33
 
! Отговори
кой бе преди 6 години
Всичко друго разбрахме само не разбрахме кой е пускал у нас бежанците!?странно е че се прикриват корумпирани полицай и митничари!