Вертолет на ВВС падна на учение, трима пострадаха

Един от военнослужещите е с опасност за живота
Обновена: 9 юни 2017 15:28 | 9 юни 2017 14:41, Веселина Йорданова
41
Вертолет на ВВС падна на учение, трима пострадаха
Снимка: архив, БулФото

Вертолет от състава на Военноморските сили е паднал във водата по време на учение, трима души от екипажа са пострадали, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Вертолетът "Пантер" пада във водата при изпълнение на задачи по време на тактическото учение "Черно море – 2017". Инцидентът е станал днес около 12.30 часа.

По първоначална информация двама от пострадалите членове на екипажа са с леки травми, а третият е тежко пострадал, с опасност за живота.

При инцидента членовете на екипажа на фрегата "Дръзки" и водолазен екип са действали незабавно за оказване първа помощ на пострадалите.

Тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби "Черно море-2017" е заключителен етап от подготовката за предстоящото през месец юли национално военноморско учение с международно участие "Бриз 2017".

Учението се провежда в периода 5-9 юни. В него участват общо 23 бойни и спомагателни кораба от състава на флотилията, 2 вертолета АS 565 МB “Panter” от авиобаза "Чайка", 1 вертолет Ми-24 и 2 самолета СУ-25К от Военновъздушните сили на Република България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Велик Балкански преди 6 години
До ГалинМИ 24 е отлична машина!.. По скорост още никой въртолет не я е минал!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Solar PowerТра-ла-лаааа. Пак ли ви напускаха за събота и неделя...?
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей така ще катастрофира и Президентството под управлението на ***-летец...
29
0
 
3
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
на ВМС за да сме точни госпожо журналист!не че има някакво значение ,ама нали уж трябва да са новините точни
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е! Лошо ни управляват от Брюксел.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОКУПАЦИОННАТА АРМИЯ УЧАСТВАЛА ЛИ Е В УЧЕНИЕТО?Да не са тренирали "ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН" - те много го умеят.
26
1
 
1
 
! Отговори
До 32-Анонимен преди 6 години
Да не би армията и МВР да са ,,***..бани от преди 8-9 години бе юнак? Ти на колко си ?Колко години служи и къде?.Коя КОАЛИЦИЯ прекрати задължителната военна служба и кога? Ползвай го този мозък или питай.
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин ли е пак виновен?Или крадливите гербаджии, дето *** майката на МВР и армията....
24
0
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Поклон пред момчетата, които защитават родината ни, дано този български войник се оправи. Ще се оправиш момче - раждала те е ''българска майка юнашка''
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Военно Морското Училище във Варна , за офицери взимат само мормони и баптисти , ще да се бият като питбули срещу руснаците.
22
4
 
3
 
! Отговори
xax преди 6 години
Под тази новина пишат доста безродни комунистически мекерета. Нямат уважение към човека, камо ли към армия и родина. Огромния брой *** са по-големи патриоти от вас.
21
8
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До accaFighters/Interceptors: 15Fixed-Wing Attack Aircraft: 31Transport Aircraft: 28Trainer Aircraft: 13Helicopters: 22Attack Helicopters: 0Има още стотици включително и самолети в секретни бази в Стара планина. Лично съм ги виждал. Няма да намериш информация за тях. Целта е да се пусне агресора навътре до планината и после обграждане и унищожаване.
20
0
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Така е. След като няма пари и средства за обучение. След като шуробадженащината е взела превес. След като не останаха кадри да обслужват техниката. Това е началото. При едни реални действия ще е много по зле. С две думи нямаме армия.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ShoppВсе друг ни е виновен -да си чул руски хеликоптер да пада???? А не се ли досещаш ,че тези пилоти нямат часове на тези машини ???Мисли Мисли Българино.....
18
2
 
22
 
! Отговори
трътлю преди 6 години
мамка му и прасе освен без изстребители, сега и без хеликоптер/и/ останахме. Остава да потъне и Дръ/ш/ки и си оставаме само се една пехота /то па една пехота/.
17
0
 
26
 
! Отговори
чочо преди 6 години
И какво сега от два хеликоптера, остана един! Дано момчето се оправи.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре да не летят, за да не свършат. Няма да има какво да покажем на парада. Евроатлантиците дадоха доктрина, каква да бъде българската армия - малка, професионална и невидима. Да се използва тактиката на Кутузов, който победи Наполеон с глад и студ.
15
7
 
6
 
! Отговори
Вал преди 6 години
До емирГосподине, Вие сте първо български гражданин.Тук сме си равни, но щом любовта Ви да обичате страшно много чужда държава етолкова силна, по-добре е да й се любувате на място. Какво дирите тук?
14
5
 
5
 
! Отговори
acca преди 6 години
Според global firepower за 2017 имаме следните летателни апарати:Fighters/Interceptors: 15Fixed-Wing Attack Aircraft: 31Transport Aircraft: 28Trainer Aircraft: 13Helicopters: 22Attack Helicopters: 0Къде виждате да имаме само 2 или 3 хеликоптера, че нещо не ми е ясно?
13
1
 
19
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Това се случва с техниката ни на професионалната армия. А сега си представете, че се върне казармата и ежедневно се извършват учения с всичките бракувани бараки във флота, ВВС и сухопътните. Такива новини ще са ежедневие, да не говорим за смъртните случаи! ДАВАЙ КАРАКАЧАНОВ, ТИ СИ!