В Трън категорични. Не искат златодобив

92,9 % от гласувалите на местния референдум е с "да"
Обновена: 12 юни 2017 07:04 | 11 юни 2017 23:05, Петя Славова
91
В Трън категорични. Не искат златодобив
Снимка: БТА

92,9 % от гласувалите на местния референдум в община Трън са гласували с "да", а 6 % от избирателите с избрали "не" в общественото допитване. Това са все още неофициалните резултати и по първоначална информация.

Очаква се Общинската избирателна комисия в Трън, където ще се броят бюлетините да излезе с официалните данни. Възможно е да има разминавания в процентите.

Още по темата

Първоначалните резултати от протоколите са готови. 1935 от избирателите са гласували с "да", а 125 с "не". Недействителните бюлетини са 21. Тези данни са подадени по телефона от комисиите, които са били в избирателните секции, пише "Труд".

2081 избиратели гласуваха в референдума от 3846, които имаха право да упражнят вота си. Те отговаряха на въпроса: "Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?".

Отговорът с "ДА" на бюлетината означава, че избирателят не е съгласен Община Трън, чрез Общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми.

Другият възможен отговор, който е "НЕ" означава, че гласуващият е съгласен Община Трън, чрез общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трънските села.и махали.са по обезлюдени и западнали от тези в Северозапада.Искали инвестиции в природата.Кой ще дойде бе?Ами то в центъра на Трън има само шведи!Толкова много на едно място.не бях виждал.
59
1
 
4
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Поздравления за хората от Трън!Чета постовете, определящи вота като грешка, като простотия, обричаща Трън на мизерия и безработица. И се замислям, дали имате представа от златодобив и минно дело? Примери за отровена природа по света има бол. Това е една проектолапаница за опредени хора от определени среди, които нямат милост към хората и природата! Ако получат концесия ще стане като на морето, безогледно лапане без мяра и срам!Дано някой да обърне внимание на този вот!
58
0
 
5
 
! Отговори
Слави Г. преди 6 години
БРАВО на ТРЪН!Моите поздравление, че успяхте да запазите природата и ценностите ни!
57
7
 
2
 
! Отговори
хх преди 6 години
Бунаци.Осъдиха си града на закриване.Там няма и едно действащо предприятие , където млади хора да изкарат по една свяства заплата.В този сайт се подвизават само някакви професионални оплювачи, но който иска може да отиде и да види проспериращите Златица,Пирдоп и Челопеч.А Трън загива, сега и последните млади хора ще се отправят към София.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бобите тия стотината млади хора, ако им се работи в мина за 300 лева на месец могат да отидат и в мините на Ковачки, ама явно не им се пие уранова вода.
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички многознайковци им пожелавам на 2 км от прозорците да им шибнат един открит рудник с всички зловредни неща около него - грохот, запрашаване, промяна на качеството на питейната вода и т.н. Да не говорим и какво ще стане със самата местност, която в момента е изключително живописна. Ако приемат разработването на златото - за трънчани и околните села ще останат негативите, а за някой дерибей - позитивите.
54
18
 
4
 
! Отговори
боби преди 6 години
В община Трън са останали стотина млади хора.Единствения шанс за рестарт на градчето беше този проект.След 15-20 г. от Трън ще остане само спомен.Както казва видния екотарикат беле "да остане природа в България.Точно това ще се случи в трънско-ще остане само природа.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не искат? Чувал съм, че златото е хубаво нещо. Явно някой иска да ги прекара с концесията. То имаше една такава работа в Родопите. Вадят ни златото, пък на нас жълти стотинки. Сигурно да ги помислим за златни, затова ги дават
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в София трябваше да се направи един референдум за общия градоустройствен план. Но в град или село(някъде го наричат град, другаде село), където основният девиз пред винкело всички сме равни, шега не бива!
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Глупчовци"Всичко е в договора и контрола за концесия- ако е добре направен, всички ще спечелят". Хахаха, абе ти знаеш ли къде живееш?
50
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво разбират селяните от Трън от златодобив ?!Нищо не разбират.Простия човек затова е беден, защото е *** и отрича всичко.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лукойл не плаща данъци от 20 години, загубите за Държавата ни са милиарди, а вие се радвате за нещо, което дори не се е случило...
48
0
 
6
 
! Отговори
типично преди 6 години
по нашенски - да , означава - не :-D
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно са много "доволни" от Дънди трънчани...както са доволни африканците от колонизаторите.
46
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искат щото виждат какъв е контрола на договорите и концесиите у нас!Реално нищо не остава в района освен разруха и мизерни заплати по 200-300 лева.Да не би от Дънди да влизат пари в хазната или да облагородиха района!
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и в Младост не искаха, но им намериха цаката и строежите нарастнаха главоломно!Панелното гето стана непроходимо!
44
0
 
21
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
Въпроса е уникален. Ако си съгласен, гласуваш с НЕ, ако си против гласуваш с ДА.
43
3
 
12
 
! Отговори
Тука няма паша преди 6 години
А какво казва по въпроса Драгалевския Крадец?
42
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато господарите ви затварят АЕЦ -а и ви продават скъп зелен ток уж са много загрижени за здравето ни. Когато ни крадат златото и ни тровят с уран - пак така...
41
4
 
8
 
! Отговори
Агнешка чутура преди 6 години
Не е важно какво са гласували. Важното е на Лисан Панов какво търкувателно решение ще роди главата му