В Трън категорични. Не искат златодобив

92,9 % от гласувалите на местния референдум е с "да"
Обновена: 12 юни 2017 07:04 | 11 юни 2017 23:05, Петя Славова
91
В Трън категорични. Не искат златодобив
Снимка: БТА

92,9 % от гласувалите на местния референдум в община Трън са гласували с "да", а 6 % от избирателите с избрали "не" в общественото допитване. Това са все още неофициалните резултати и по първоначална информация.

Очаква се Общинската избирателна комисия в Трън, където ще се броят бюлетините да излезе с официалните данни. Възможно е да има разминавания в процентите.

Още по темата

Първоначалните резултати от протоколите са готови. 1935 от избирателите са гласували с "да", а 125 с "не". Недействителните бюлетини са 21. Тези данни са подадени по телефона от комисиите, които са били в избирателните секции, пише "Труд".

2081 избиратели гласуваха в референдума от 3846, които имаха право да упражнят вота си. Те отговаряха на въпроса: "Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?".

Отговорът с "ДА" на бюлетината означава, че избирателят не е съгласен Община Трън, чрез Общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми.

Другият възможен отговор, който е "НЕ" означава, че гласуващият е съгласен Община Трън, чрез общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
южна африка защо не е забогатяла като рудата от бьлгария се кара с кораби дотам защото няма социален капитализьм
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега сикаджията ще каже, че матриала е *** и не е разбрал въпроса, щото ще му се скарат от Козяк
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, много "българи" тук искат трънчани да бъдат тровени с уран и "иннеститорите" от ФАЩ да им осигуряват "работа за" за 150 евро месечно, ама иначе реветя за севернокорейците...
37
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските интереси не позволяват да добиваме злато !
36
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина е доказано глупав.В Трън са поредния пример.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шоуто само започва. Мутрите на Черния срещу панагюрския червен олигарх. Хаха, първи рунд си е за граничните служители.
34
22
 
5
 
! Отговори
Тия са лууди преди 6 години
Технологиите отдавна не ползват отрови за извличане на злато, това е било преди 100 години.Какво пречеше някой от Трън да следи, по договор, как се извлича златото, дали е безопасно, Общината да контролира процеса ?!Защо веднага всичко е спряно?Пак ще са бедни мишки.
33
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега в Трън пак ще реват, че са бедни, нали?!И ще искат пари от Държавата, сиреч от всички нас!
32
2
 
22
 
! Отговори
Помнете преди 6 години
Канадската компания Дънди Прешъс Металс получава договор за добив на злато у нас от Луканов!Червените продажници ни ограбват от 60 години!
31
22
 
3
 
! Отговори
Глупчовци преди 6 години
Трън е навярно много индустриален и богат център ...?!И си позволява да изпусне такъв шанс...?Всичко е в договора и контрола за концесия- ако е добре направен, всички ще спечелят.Но трънчани гласуват против, без значение всичко друго, защо?!За да е бедна България и комунистите в Трън !
30
0
 
19
 
! Отговори
California преди 6 години
браво!
29
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползата от зладодобива за хората ще е нула,като парите ще отидат в чужди фирми и в джобовете на няколко избрани чорбаджии. Вредите обаче ще са големи, всеизвестно е че методите за добив на злато са унижощителни за природата и земята в голям радиус, поради използваните химикали.
28
2
 
27
 
! Отговори
заралия преди 6 години
Призовавам и старозагорци да гласуват в неделя на местния референдум в Стара Загора. Да гласуват с ДА за запазване на зелените площи в града от алчни интереси
27
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
nai setne edna dobra novina v taq darjava 4e xorata sa ediini v misleneto si i sadbata si
26
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
za vsi4ko trqbva da sme kato tqx stavame i glasuvame da napravqt dadena razbita ulica ina4e grajdansko nepod4inenie samo taka 6te seknem krajbite
25
2
 
35
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Въпреки процедурните хватки на гербаджийския областен управител,референдумът се състоя. Браво на хората.
24
2
 
40
 
! Отговори
Радостен преди 6 години
Браво на хората от Трън! Дано повече българи да започнат да милеят като тях за природата и земята си. Да не я изоставят, да не я продават на чужденци, защото толкова кръв се е проляла за нея...
23
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
dobre 4e sa edinni no da vidim dali 6te priznaqt referenduma tuka igraqt mnogo pari i ima edna stara mafiotksa madrost ne6to koeto ne se kupuva s pari se kupuva s mnogo pari prodajnici mnogo za pari i maika si i ba6ta si 6te prodadat
22
2
 
26
 
! Отговори
Радомирска република преди 6 години
Късно е за референдуми и цивилизована демокрация. Вече си трябва бунтовническо опълчение, да пази златото и парите на хората от крадливата софийска власт.
21
0
 
29
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До анонимен 33,Да, ама като им съсипят природата, отровят водите и почвите на хората, това няма да е твой проблем! Друг е въпроса точно каква полза има държавата ни, че и конкретно ти, от добива на злато на чуждестранни компании в България!