Пенсионерска немотия! Под гумите на колите... за 50 лева

Защо пенсионери инсценират инциденти на пешеходни пътеки?
12 юни 2017 19:42,
124
Пенсионерска немотия! Под гумите на колите... за 50 лева
Снимка: архив Булфото

Възрастни хора рискуват живота си за някой лев, като се хвърлят пред леки коли. Последният случай е от Карлово, а "блъснатата" баба учтиво признала на шофьора, че го прави за 50 лева.

"Миналата седмица ме блъсна един. Даде ми 50 лева. Сестра ми беше с мен. Чу и видя всичко", казала старицата на ошашавения водач, пише "Монитор". Историята се развила по обяд преди няколко дни на зеленчуковия пазар в Карлово.

Мъжът паркирал и отишъл до близък магазин. Пет минути по-късно той се върнал и потеглил. Внимавал при маневрата за заден ход, за да не блъсне някой.

В този момент жена на видима възраст около 70-75 години, която била на тротоара, изведнъж се хвърлила зад колата. Човекът веднага спрял и отишъл да я попита дали е добре и дали да я закара в болница. Тя отказала да се вика линейка и директно заявила, че иска пари.

"Останахме като гръмнати. Да не говорим за стреса, който изпитахме. Ужас! Явно това й е коронен номер. Пазете се", коментира в социалните мрежи шофьорът.

При друг случай, но този път в Асеновград жена на средна възраст махнала на спряла пред зебрата кола да минава. Когато лекият автомобил започнал да ускорява уж разсеяната пешеходка изведнъж и то гърбом към посоката на движение стъпила на пешеходната пътека.

"Хвърлих се с двата крака върху спирачките, за да не я блъсна и слава Богу, размина се, но стресът, който изживях, не може да се опише. Първо спрях пред зебрата да й дам предимство, а тя отказа да пресича и дори ми махна да продължавам. Сякаш я усетих какво е намислила, та успях да реагирам", се жалва друг шофьор от Пловдив.

"Не сме получавали такива сигнали. Ако бъдем сигнализирани, ще назначим проверка", коментираха от КАТ Пловдив.

Оттам припомниха, че преди години е имало случаи на деца, които се хвърлят пред автомобили в "Столипиново", но тази "практика" в махалата е била отдавна прекратена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
13
 
! Отговори
зозо преди 6 години
Как може от някакъв коментар във Facebook за вероятно леко луда жена да правите топ новина??? Като се стопли времето и пишман новинарските сайтове съвсем изтрещяват. Разбирам поне 200 баби и дядовци да скачат като жаби навред, че да пишете...
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
32 милиарда не е много при БВП 87 млрд. Лошо е ако ги прехвърлят и в какво ще ги вложат, трябва да мислят за производство и нещо да одържавят от концесиите. Aко потъва всичко в частни джобове и да чакат само на данъци хората ще избягат защото заплатите няма да се вдигнат.
76
9
 
4
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 6 години
това са червенете бабечки! комонестически пензионери с комонестически номера! само БОЙКО БОРИСОВ че ги фкара в правио пат!
75
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой спря АЕЦ Козлудий, кой спря Белене, кой спря Южен Поток, кой изнася злато за милиарди от Българи, кой взе на безценица ТЕЦ Марица и сега продава скъп ток - стотици милиарди загуба за българската икономика, то вече няма икономика?
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купуваш камера за колата - отпред и отзад. Когато това се случи излизаш и от колата, помагаш на потърпевшия да стане и културно правиш така за да се изместите от кадър. Лепваш му два шамара с все сила и викаш полиция. Показваш записа от камерата и завеждаш дело срещу извършителя.
73
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ само за 1 година взе 32 милиарда нови заеми. И това ако не е фалит - здраве му кажи.
72
7
 
5
 
! Отговори
баси преди 6 години
гнусните пенсионери,не стига,че ни смучат кръвчицата,ами сега и някой невинен човечец ще вкарат в затвора,няма ли в тая държава останали калашници,бе,изтрепете тая гнусна *** и да се оправим най-после
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди еврпатламтозма България не е фалирала никога, защото нямаше заеми. Имаше икономика, имаше достатъчно постъпления във валута, дори даваше заеми, на Ирак даде 4,5 милиарда, които после господарите от Вашингтон ни заповядаха да опростим защото Ирак нямаше пари да плаща на американските фирми които възстановяваха страната която бяха разрушили.
70
6
 
7
 
! Отговори
Лъжеш преди 6 години
До Анонимен 90Никой не е съсипал фалшивата ни соц икономика, т.е. никой отвън. А ти кой искаш да те издържа сега - тия, които работят на запад или тия, които работят тук и без това им е трудно да те издържат, защото комунистите не оставиха пенсионен фонд.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може евроатлантизма да съсипе нещо, което фалира 4 пъти за 45 г години и хората да работят за 150 лв и да получават 60 лв пенсии ? Защо Германия Англия и Франция нямат пролеми с евроатлантизма ?
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами много просто - произвеждайте коли конкурентни на БМВ, Фолксваген, Опел и продавайте в Германия и пенсионерите в България ще взимат 1500 евро пенсия, а немските ще паднат на 30 евро щото никой няма да им купува колите. Трябват само няколко трилиона инвестиции и 50 години развитие на индустрията и после още 30-40 години да завладеете пазарите и след около 100 години и вие ще взимате като немските пенсии. А дотогава си оставате страна от Третия свят, ще гниете в евроатлантическата мизерия.
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A като е толкова просто защо нашите по-старши евроатлантически парнтьори ни съсипаха икономиката, а имахме индустриални гиганти и изнасяхме продукция за милиарди, а сега купуваме само западни стоки и стях в Германия плащат заплати и от тях се отделя за немския пенсионери, и три милиона българи черноработници и *** работят на запад и плащат пенсионни осигуровки и с тях се издържат поне 1 милион пенсионери на запад.
66
1
 
6
 
! Отговори
Нагли старци преди 6 години
Не са бедни, а са нагли и безскрупулни, защото така им е протекъл живота - винаги да се дкопват до това, което не заслужават.
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като е толкова сложно, защо немския пенсионер не живее в панелка и никой не го обира и получава 1500 евро пенсия а в БГ получава 30 евро пенсия ?
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като е толкова просто и като комунистите са откраднали и орабили пенсионния фонд още преди 89та година и де факто са го притежавали, а и цялата власт притежаваха, защо тогава пенсионерите не ровеха в кофите и не се хвърляха пред колите, ами през всичките 45 години имаха всичко необходимо за достоен живот и никога не са се притеснявали, че пенсията колкото и да е малка, няма да стигне да покрие нуждите им а днес при ЕС и демокрацията ровят в кофите и мизерстват?
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ми направи такъв номер директно ще и забия един юмрук ,ама без да ми е жал.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вкараяйте я бабишкерата за 24 часа на топло и ще ке откаже от теди номера.
61
4
 
2
 
! Отговори
Webley revolver преди 6 години
Демокрация е. Всеки изкарва, както може...
60
4
 
4
 
! Отговори
до 81 преди 6 години
Ами много просто те дефакто го притежаваха, както откраднаха имуществото на хората и ги натъпкаха в панелки по-умните ги избиха. Като падна соца и отмъкнаха всичко още веднъж червените буклуци и фалираха държавата за 5-ти път .
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A защо комунистите не откраднаха фонда когато имаха пълната власт 45 години, ами през това време за пенсионерите имаше осигурен спокоен живот и всичко необходимо за един възрастен човек включително и здравеопазване на световно ниво. А сега след 28 години евроатлантизъм пенсионерите ровят в кофите и се хвърлят пред колите, при това са станали по-голямата част от населениет - повече от младите и работещите защото в ЕС България стана първа по смъртност в света, а умират и млади хора и деца от глад