Трънчани не щат злато и пари (94%), а чиста вода и почва!

Хората гласуваха против отварянето на мината за злато
Обновена: 12 юни 2017 09:16 | 12 юни 2017 09:00,
111

Жителите на община Трън категорично се обявиха против възобновяването на мината за златодобив. Според тях цената на чистата вода и почва са много по-ценни от който и да е ценен метал.

"Напълно очаквахме такъв резултат от референдума, а именно 94% против и само 6% за отварянето на мината за злато. От медиите изглеждаше, че имаше сблъсък на мнения, но ние постигнахме невиждан за демократичната история на България резултат", посочиха хората пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

А въпросните 6%, които са пожелали да има мина за златодобив, смятат трънчани, са единствено и само купени гласове.

Победилите в референдума поясниха, че в община Трън има много инвестиционни намерения и проекти, които се крият от медиите и общността.

"Постоянно се обсъждат проекти за нови работни места и инвестиции. Община Трън се развива, а гражданите ѝ показаха, че могат да са единни. Медиите, като вашата, трябва да разсеят мъглата около твърденията, че сме западащ край", поясниха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИЦЕПРЕЗИДЕНТКАТА - И. ЙОТОВА КАЗА: "НЕ РАЗБИРАМЕ ЕЗИКА НА БРУКСЕЛ. И С ПРОДЪЛЖЕНИЕ , НИЕ РАЗБИРАМЕ ЕЗИКА НА МОСКВА СССР2"ТАКА ЧЕ БЕЗ ВЛАСТНИСТЕ В ТРЪН.И БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ Е РЕФЕРЕНДУМА.
18
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина си е свикнал на мизерия и това си е. На прасето и палат да му предлагаш, пак ще си иска калта в ***. Ако бяха умни, можеха да си изиграят картите 100 пъти по-добре, ама в стремежа си да не обслуат нечий интерес, обслужиха интересите на други, но те самите пак останаха с пръст в уста.
17
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червени каскети, златото яде ли се?
16
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше не да отказват, а просто да поставят определени условия. % да влиза в общината, заплатите да са над определен немалък праг и т.н. По този начин сами себе си ***-аха. Защото да тъпчиш злато, но да ходиш гладен и гол, не е много умно, колкото и умни да се опитвате да ги изкарате. Да не говорим, че и доста ги изманипулираха някои организации. В крайна сметка знаете ли какво ще стане? Екотата ще изнудят инвеститора, но мина пак ще има. Трънчани без да знаят обслужиха интереса на екотата.
15
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари не се ядат, нито се пият пример, кризата с урана във водата из Тракия. После се мчудете що толкова много хора страдат от ракови заболявания. Браво на трънчани!
14
8
 
0
 
! Отговори
Трънчанин преди 6 години
МЕСТНАТА ВЛАСТ Е НЯМА. ЩЕ НИ ГУПЯТ ОТ ГРАДА .
13
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЪРЖАВАТА НИ СЕ УПРАВЛЯВА ВСЕ ОЩЕ ОТ СТАРИТЕ СОЦИАЛИСТИ ОТ МОСКВА.ТАКА ЧЕ НА ДЪРЖАВАТА И Т РЯБВАТ ПАРИ ЗА РУСКИГЕ ФИРМИ.А ТРЪНЧАНИТЕ ЩЕ СЕ ИСКАЗАХА. ДЪРЖАВАТА ИМА ПОСЛЕДНАТА ДУМА. СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА. - А НЕ СПОРЕД РЕФЕРЕНДУМА МЕСТНАТА ВЛАСТ Е КРЪГЛА НУЛА. ГАВАРИТ МАСКВА.
12
1
 
22
 
! Отговори
Павел от Павел баня преди 6 години
Е какво се дърпате, тук е Третия свят, къде да бъдат вредните производства, ако не в страни като българия? В Дания ли, в Холандия ли?
11
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да си пият чистата вода и да си пазят златото.
10
1
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
До 8 Нали знаеш , какво означава думата пич всъщност.....Но да, ясно им е ,че и стотинка няма да видят от златодобив и за това са се загрижили тилкова за почвата.
9
3
 
13
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Абе референдум били правили, да си правят. Важното е ние какво ще решим в партията и в столицата ни, тия от ровинцията могат да си пасат трева.
8
6
 
36
 
! Отговори
богомилът преди 6 години
БРАВО НА ТРЪНЧАНИ! УМНИ, СМЕЛИ И МЪДРИ БЪЛГАРИ!!! ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЯХ, ТЪРНОВЦИ СА ОВЦЕ И БУДАЛИ!!! КРОНОШПАН Е ОТРОВИЛ ЦЕЛИЯ ГРАД, А ТЕ МЪЛЧАТ!!! ***!
7
1
 
28
 
! Отговори
По чудо оцелял преди 6 години
То това е много хубаво, но както се писа " държавата " има последната дума, и ако тази "държава" е обещала някому ( взела едни пари напред ) за концесия за добив на злато ......... е жало за трънчани, природата и всички нас.
6
12
 
5
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 6 години
Мина ще има !!!
5
5
 
16
 
! Отговори
СПрете добива преди 6 години
Пълна подкрепа заради продажници на власт от БЪлгария годишно се крадат по няколко тона чисто злато и други безценни метали и кристали.За добив а с е разрушават изключително трудно съградени в минали геоложки времена защитни за цялата ни Земя МАсиви..НА БЪлгарския народ крадците на плащат и едно пени..
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спряха кранчето на цяла армия измамници в костюмчета, но за жалост те ще намерят друг начин...
3
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво е тоя "златодобив? Пари ще видят ли трънчани? Не. България пари ще види ли? Не. Почвата ще се пази ли от "бизнеса"? Не.
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Златото беше доходоносно при 1800-2000$ сега не толкова , и на много местапв Европа са замразени проектите за добив , също както и петрола - при 100$ бе рентабилно да го вадиш от къде ще да е , но при 40 много затвориха
1
35
 
11
 
! Отговори
любопитен преди 6 години
Сега да си гласуват на референдум и по едни 3000 месечно, без да работят. Уважаеми трънчани, животът като цяло е вреден.